PDA

Zobacz pełną wersję : Żenię się

Nemo
23-04-2009, 01:50
Żenię się:-D.
Pomijając szczęście spowodowane tym faktem doskwiera mi problem znalezienia dobrego i taniego fotografa na pomorzu. Niestety wyostrzone pasją fotografii oko stanowi tu problem, porostu boję się że będę zawiedziony moimi zdjęciami ze ślubu...
Pewnie polecicie forum ślubne i zamieszone tam spisy fotografów. I słusznie, tylko że Ci którzy mi odpowiadają są drodzy...
Może moglibyście mi kogoś(lub siebie;)) polecić?
Ślub będzie miał miejsce w Gdyni 24 lipca 2010r.

robgr85
23-04-2009, 07:27
Fotografowie to chyba są najbardziej wybrednym targetem jeśli chodzi o zdjęcia - ciężko takiemu dogodzić. Sam nie zajmuję się fotografią ślubną, więc nie będę w stanie pomóc. Jedno co przychodzi mi na myśl to dozbieranie kasy na fotografa, którego portfolio ślubne pasuje do Twojego gustu (oczekiwań).

Powodzenia :)

TIX
23-04-2009, 10:06
moze tak wystawić delegacje CB ? tak ze 20 chętnych :mrgreen: wyobrażacie sobie ten dźwięk ?

SirDuncan
23-04-2009, 10:12
moze wrzuc temat do 'Battle Cage' - oceniane beda cale galerie, dla zwyciezcy kasa ktora planowales przeznaczyc na fotografa + caly splendor i chwala oczywiscie ;-) a Tobie zostanie trylion bimbalionow zdjec z ktorych cos moze wybierzesz ;-)

najeli
23-04-2009, 10:27
@Nemo: w każdym razie jak kogoś fajnego znajdziesz to daj znać :>

I ja nie wiem, albo jestem dziwna, albo większość ślubnych fot, na które natrafiłam jest jakieś przekombinowane...

I w ogóle ile to jest "drogo" za komplet (ślub, wesele, plener)?

ripek
23-04-2009, 10:45
dobrego i taniego

Drugie zdanie a już masz problem ;)

P.S Gratuluje :)

akustyk
23-04-2009, 10:53
Drugie zdanie a już masz problem ;)

buehehe... :)

P.S Gratuluje :)
tak daleko az to bym sie nie posunal, ale z drugiej strony nie zniechecajmy... dlaczego ma mu byc lepiej niz nam (juz po drugiej stronie Styksu)? :mrgreen:

ripek
23-04-2009, 10:56
buehehe... :)

tak daleko az to bym sie nie posunal, ale z drugiej strony nie zniechecajmy... dlaczego ma mu byc lepiej niz nam (juz po drugiej stronie Styksu)? :mrgreen:

Bedzie mniejsza konkurencja po np. baterie do 5dII. Przecież dzień po weselu zostanie wprowadzona tzw. kontrola wydatków (czyt. "zapomnij o nowym sprzęcie") ;)

akustyk
23-04-2009, 11:02
Bedzie mniejsza konkurencja po np. baterie do 5dII. Przecież dzień po weselu zostanie wprowadzona tzw. kontrola wydatków (czyt. "zapomnij o nowym sprzęcie") ;)

sim lock i salary cap (jak w NHL czy NFL) ;)

tpop - przepraszam za ta jedna implikacje za daleko ;) chociaz, bylo nie bylo, gdzie ogien tam i dym :-D

Biperek
23-04-2009, 11:03
Akustyk, no co ty ? Ja tam miałem wczoraj 14 rocznicę i nie narzekam. Może Nemo też dobrze trafił ? Szczerze mu tego życzę.

aptur
23-04-2009, 11:05

To nie nasza wina. Jak planujesz zakupy sprzętu foto to zrób to teraz :)

Pomijając szczęście spowodowane tym faktem doskwiera mi problem znalezienia dobrego i taniego fotografa na pomorzu.

To tacy w ogóle istnieją?
Jak ktoś jest dobry to się ceni.

SirDuncan
23-04-2009, 11:14
nie straszcie chlopa! ja w niedziele mam pierwsza rocznice - przez rok przybyla mi torba foto i EX580II - moze bez szalu, ale jak sie wezmie pod uwage fakt, ze lampa to prezent od zony... teraz zbieram na C10-22, ale pozniej to juz jej nie odpuszcze, ze obiecala sie do C100-400 dorzucic ;-)

Sławek
23-04-2009, 11:16
Przemyśl lepiej ten ślub.
Małżeństwo i fotografia nie chodzi w parze !

najeli
23-04-2009, 11:40
Przemyśl lepiej ten ślub.

Oj tam, nie szerzyć stereotypów proszę ;-)

Zresztą fotografia nie jest zła, fakt, kasa leci, ale sprzęt Ci się zmieści do szafy.
A mój luby uwielbia rowery. Już ma 4. I plany na więcej. A części tanie nie są ;-)
No ale przecież za to go z domu nie wyrzucę...

Trzeba się spełniać i pozwalać na to samo innym :)

akustyk
23-04-2009, 11:57
Akustyk, no co ty ? Ja tam miałem wczoraj 14 rocznicę i nie narzekam. Może Nemo też dobrze trafił ? Szczerze mu tego życzę.

nie no... u mnie bedzie polowa tego stazu niedlugo i nieoficjalnie tez nie narzekam. ale oficjalnie to tak jakos... nie wypada, no :mrgreen:

a propos rocznic...

- co nalezy zrobic, zeby zawsze pamietac o rocznicy slubu ze swoja malzonka?
- raz o niej zapomniec

raz mi sie zdarzylo. od tamtej pory pamietam. zeby na poczatku pazdziernika zerknac pod obraczke :mrgreen: (jestem scisly umysl i noga z historii - zawsze bylem uposledzony co do zapamietywania dat ;) )

x-mac
23-04-2009, 12:32
To nie nasza wina. Jak planujesz zakupy sprzętu foto to zrób to teraz :)
A to zależy jak kolega Nemo spisał intercyzę;)... Noo, c300/2.8 raczej nie wchodzi w rachubę - takie zakupy lepiej przed.

nieoficjalnie tez nie narzekam.
Budżet co prawda wypada utrzymać na poziomie niezerowym, ale też nie trzeba kupować drogich kolii pięknej połowicy, wystarczy jak się zainteresuje żoneczkę fotografią:idea: Wówczas drogie hobby nie stanowi większego problemu. Wesele i podróż trochę kosztuje - sponsorzy się bardzo przydają, żeby w pożyteczne rzeczy można było później zainwestować8-)

PS: gratulacje Nemo!:) btw. nam robił fotki zaprzyjaźniony fotograf (półprofesjonalnie) z Krakowa (a ślub był we Wrocku). Też jestem dość wybredny, ale podobały mi się. Może niekoniecznie z 3miasta, ale któryś z kolegów z CB będzie dysponował czasem i wykona robotę nieco taniej tak, że zostanie coś w prezencie na okulary przeciwsłoneczne (albo osłonę na szkło):twisted:?;)

ElSor
23-04-2009, 12:49

A moze wtedy zaczna oboje zbierac na akcesoria foto ? :-P

...
Ślub będzie miał miejsce w Gdyni 24 lipca 2010r.

Co do daty slubu to moze warto ja przesunac o jakis czas - pewnie juz niedlugo wyjda aparaty co robia same zdjecia wtedy wydatek na fotografa bedzie niepotrzebnym wydatkiem a taki aparat zawsze sie przyda bo wiadomo ze majac pozniej dzieci na wychowaniu to ciezko bedzie robic 2 rzeczy na raz ;)

PS gratulacje

tpop
23-04-2009, 12:53
Pomijając szczęście spowodowane tym faktemwidze ze szanowna przyszla malzonka czytuje CB ;). Pozdrowienia!

taniego fotografa na pomorzu. Pojecie wzgledne. Rzuc jakas kwote to moze sie okazac ze wcale nie bedzie tak trudno.

szwayko
23-04-2009, 12:58

Trudno, takie rzeczy niestety się w życiu zdarzają. :-)
Wez jakis kredycik i porob sobie za wczasu zakupy fotograficzne.
Mow ze masz wiecej sprzetu niz w rzeczywistosci, latwiej potem cos dodac.
Nie rob wspolnego konta.
I powtarzaj co jakis czas ze u faceta charakter sie nie zmienia, a pasja bedzie trwac cale zycie.

To tyle, powodzenia i gratulacje ;-)

tpop
23-04-2009, 13:15
Mow ze masz wiecej sprzetu niz w rzeczywistosci,wiedziałem ze musi tu byc ktos kto mnie zrozumie :mrgreen:

AgaP
23-04-2009, 22:05
Straszcie chłopaka, straszcie. Wcale nie musi mieć małżonki, która będzie obcinać kasę na foto. A co będzie jak się sama foceniem zarazi... i zabierze wszystkie zabawki ;-D ????

Pikczer
23-04-2009, 22:19
Moje kondolencje... ;-)

akustyk
23-04-2009, 22:33
Straszcie chłopaka, straszcie. Wcale nie musi mieć małżonki, która będzie obcinać kasę na foto.

jaaasne... Yeti tez podobno ktos widzial :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

uprzejmie prosze nie psuc watku! robimy tu sobie beke z plci pieknej i jej kontroli nad budzetem (bo niestety, ale terminy malzenstwo i pluralizm budzetowy definiuja zbiory rozlaczne). i trzymajmy sie moze tej wersji wydarzen :-D

arturs
23-04-2009, 22:45
Błądzicie panowie.. chyba że wyjątek potwierdza regułę - moja żona nie ma nic przeciwko zakupom, sama foci i m.in. dlatego mam 2 puszki żeby sobie nie wyrywać ;).. nie marudzi też na kolejne zakupy kolejnych eLek..
Każdy ma taką żonę na jaką sobie zasłużył :mrgreen:

bierhoff
23-04-2009, 23:07
Dopóki jesteś przed, to Ci gratuluję.
Gdy już będziesz po, to będę Ci współczuł.

;-)

Każdy ma taką żonę na jaką sobie zasłużył :mrgreen:Nie strasz :lol:

Nemo
23-04-2009, 23:44
moze wrzuc temat do 'Battle Cage' - oceniane beda cale galerie, dla zwyciezcy kasa ktora planowales przeznaczyc na fotografa + caly splendor i chwala oczywiscie ;-) a Tobie zostanie trylion bimbalionow zdjec z ktorych cos moze wybierzesz ;-)
Już widzę zdziwienie księdza i gości na widok pierwszych ławek z karteczką "Rezerwacja dla fotografów"

I w ogóle ile to jest "drogo" za komplet (ślub, wesele, plener)?
2000zł i więcej

Niby się z tym nie zgadzam choć wiedziony dziwnym przeczuciem stworzyłem ostatnio listę zakupów brakujących mi akcesoriów:roll:

widze ze szanowna przyszla malzonka czytuje CB ;). Pozdrowienia! Jeszcze nie;-). Choć biorąc pod uwagę niektóre rady chyba lepiej aby nie czytała tego wątku:wink:

Rzuc jakas kwote to moze sie okazac ze wcale nie bedzie tak trudno.
W najbliższych dniach będziemy przeliczać nasz budżet i wtedy podam jakąś konkretną sumę.

Dziękuje wszystkim za gratulacje. Póki co jestem szczęśliwy i patrze z optymizmem w przyszłość:-D

AgaP
24-04-2009, 20:42
[QUOTE=akustyk;638446]jaaasne... Yeti tez podobno ktos widzial :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

To mów mi Yeti :mrgreen:, bo to ja zasysam u nas najwięcej kasy na sprzet focący.

Nemo: wydaje mi się, że warto zapłacić troche więcej, szczególnie, że sam focisz i masz o tym jakieś pojęcie, żeby później, przy oglądaniu zdjęć ze ślubu nie zgrzytać zębami...

Vitez
24-04-2009, 20:45
Dość tego... kolega zadał konkretne pytanie - kto mu może kogoś polecić niech mu pisze priva. A straszenie drugą połową odbywa się w tym wątku: http://canon-board.info/showthread.php?t=6465 .