Zobacz pełną wersję : Jak zamocować heliosa do Sigmy 70-210?
canis_lupus
02-08-2005, 23:41
Postanowiłem pobawić sie troche makro i chciałem zamocować heliosa do mojej sigmy. Oba obiektywy mają średnice filtra 52mm. W związku z tym mam pytanie: czy istnieją jakieś pierścienie 52mm/52mm pozwalające na takie mocowanie? Szukałem po allegro ale nic takiego nie znalazłem. Jak taki zestaw mozna zmontować?
Szukałem po allegro ale nic takiego nie znalazłem.
Moze w zly moment trafiles?
Ja poszukalem w zakonczonych aukcjach i np cos takiego znalazlem: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56372661 .
Napisz do sprzedajacego.
canis_lupus
03-08-2005, 13:55
Fajne. ale juz nie ma. Nie wiem czy cała sprawa jest warta takiej ceny. Moze da się coś takiego wykonać samemu do mowymi sposobami?
Fajne. ale juz nie ma.
Rety...
Napisz do sprzedajacego ktory to sprzedawal - wyglada na jakis sklep internetowy. Moze ma albo moze miec na zamowienie... nie udawaj az tak bezradnego.
A moze nie ma bo w opisie "O mnie" ma napisane:
"URLOP W DNIACH 1-5 SIERPNIA 2005 R" czyli po prostu zle trafiles z terminem swoich poszukiwan?
canis_lupus
03-08-2005, 14:58
Rety...
Napisz do sprzedajacego ktory to sprzedawal - wyglada na jakis sklep internetowy. Moze ma albo moze miec na zamowienie... nie udawaj az tak bezradnego.
A moze nie ma bo w opisie "O mnie" ma napisane:
"URLOP W DNIACH 1-5 SIERPNIA 2005 R" czyli po prostu zle trafiles z terminem swoich poszukiwan?
Wiem, widziałem, mam zamiar pisać po 5tym. :) Az taki "bezradny" nie jestem, tylko sie zastanawiałem czy nie da sie jakiegoś prostego mocowania wykombinować samamu.
tylko sie zastanawiałem czy nie da sie jakiegoś prostego mocowania wykombinować samamu.
Podpytaj slusarza/tokarza 8)