Zobacz pełną wersję : Stuki w SX 10 is
dudorian
20-04-2009, 21:12
Witam
problem jak w temacie, coś stuka w aparacie, ale tylko jak jest wyłączony. Jak się go włączy i obiektyw się wysuwa cisza i spokój.
Oczywiście stuka jak się porusza aparatem. Dzisiaj to odkryłem, lecz nie wiem, czy od początku on tak nie miał (ok 2 miesiące ).
Tak ma być, czy usterka?:confused:
Tak powinno być. Przy przechylaniu aparatu powinno stukać. Gdzieś to już było (chyba w ogólnym wątku o SX1/SX10), ale nie pamiętam gdzie dokładniej ani co to było. Jakiś czujnik wychylenia??? W każdym razie coś podobnego.
dudorian
22-04-2009, 10:23
To mnie kolego uspokoiłeś, bo już chciałem słać do serwisu maszynkę. Dzięki.
Ale jakby ktoś dokładnie wiedział, co to jest za element, co stuka, to bym prosił o info.
Pokop w ogólnym wątku (http://www.canon-board.info/showthread.php?t=38506) o SX1/10. Jeśli to pomoże to (jeśli ta informacja tam rzeczywiście jest) szukaj raczej po 50 stronie. Nic więcej z zakamarków pamięci raczej nie wygrzebię.
dudorian
22-04-2009, 12:47
Ok. Właśnie wczoraj dojechałem do 30 strony i padłem. Więc zgodnie z " szukajcie a znajdziecie" dzisiaj druga część.
dudorian
22-04-2009, 21:51
Aby zakończyć temat. Na stronie 49 wątku ogólnego, formuowicz też zauważa tę przypadłość. Dziś sprawdziłem w sklepie, i po przekręcaniu faktycznie telepie się coś tam. Widocznie tak ma być. A zbaczając z tematu, powaliła mnie cena 1500 zł (RTV EURO AGD). Moja małżonka kupując mi w prezencie maszynkę, wydała w Selgros 2 miechy wcześniej 1070 zł.
Dziękuję za pomoc.
Aby zakończyć temat. Na stronie 49 wątku ogólnego, formuowicz też zauważa tę przypadłość. Dziś sprawdziłem w sklepie, i po przekręcaniu faktycznie telepie się coś tam. Widocznie tak ma być. A zbaczając z tematu, powaliła mnie cena 1500 zł (RTV EURO AGD). Moja małżonka kupując mi w prezencie maszynkę, wydała w Selgros 2 miechy wcześniej 1070 zł.
Dziękuję za pomoc.
teraz na SX10 trzeba wydac przynajmniej 1300zl, zreszta wszystko podrozalo w imie wyrownywania kursow walut
w Euro kosztuje 1400zl i jest sprzedawany w systemie 30x0%. Jezeli ktos ma wydac ponad 1300zl na zakup, moze dolozyc kilkadziesiat zl i miec cene rozlozona na raty 0%. Moim zdaniem to uczciwa propozycja