anaden
17-04-2009, 11:26
Witam,
aktualnie sam posiadam Canona 40D + tamron 17-50 + Speedlite 430EX
oczywiscie jestem z niego bardzo zadowolony:)
chodz mam juz za soba troche praktyk nadal uwazam sie za poczatkujacego.
Chcialbym sie was poradzic w wyborze sprzetu, otoz moja mam zalozyla firme na siebie z ktorej bedzie przyjmowala zlecenia na wesela i inne eventy, z dofinansowania dostala dokladnie 12tys na sprzet (z poczatku mialobyc wiecej niestety sporo odciagneli za kursy),mierzylem w 1D ale teraz wiem ze nie w tym przedziale.
Jaki bylby najbardziej odpowiedni sprzet w lacznej cenie 12k zalezy mi na body+obiektyw+lampa ? sporo szukam i mam kilka propozycji ale oczywiscie chcialbym zaczerpnac wiedzy od bardziej doswiadczonych ludzi?
(btw nie koniecznie musi byc to Canon)
dziekuje za odp i pozdrawiam!
aktualnie sam posiadam Canona 40D + tamron 17-50 + Speedlite 430EX
oczywiscie jestem z niego bardzo zadowolony:)
chodz mam juz za soba troche praktyk nadal uwazam sie za poczatkujacego.
Chcialbym sie was poradzic w wyborze sprzetu, otoz moja mam zalozyla firme na siebie z ktorej bedzie przyjmowala zlecenia na wesela i inne eventy, z dofinansowania dostala dokladnie 12tys na sprzet (z poczatku mialobyc wiecej niestety sporo odciagneli za kursy),mierzylem w 1D ale teraz wiem ze nie w tym przedziale.
Jaki bylby najbardziej odpowiedni sprzet w lacznej cenie 12k zalezy mi na body+obiektyw+lampa ? sporo szukam i mam kilka propozycji ale oczywiscie chcialbym zaczerpnac wiedzy od bardziej doswiadczonych ludzi?
(btw nie koniecznie musi byc to Canon)
dziekuje za odp i pozdrawiam!