Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z jakoscią zdjeć i wydruków

boas43
15-04-2009, 11:40
Witam
Jestem nowym użytkownikiem sprzętu Canon , a mianowicie drukarki wielofunkcyjnej Canon Pixma MP 630. Mój problem polega na tym ,że drukarka zaczeła mi na zdjęciach i innych wydrukach robić czarne poziome paski w równych odstępach -około 1 cm.Wygląda to mniej więcej na to że głowica drukująca najeżdża dwa lub więcej razy na ten sam punkt/linię ,np. obraz kartki jest szaro -czarny a co około 1 cm są paski gr. 1 mm mocno czarne .

Posiadam oryginalne tusze,robiłem już kilkakrotnie czyszczenie , dokładne czyszczenie,ustawianie głowic i nic to nie pomogło.Nawet wyjąłem głowice w celu sprawdzenia czy nie ma tam jakiegoś "syfu" i nic.Na wydrukach testowych jest wszystko idealnie-żadnych smug itp.

W czym może być problem

Artur

aptur
15-04-2009, 11:46
Witam
Jestem nowym użytkownikiem sprzętu Canon , a mianowicie drukarki wielofunkcyjnej Canon Pixma MP 630. Mój problem polega na tym ,że drukarka zaczeła mi na zdjęciach i innych wydrukach robić czarne poziome paski w równych odstępach -około 1 cm.

Zobacz tutaj:
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=29747&highlight=banding+drukarki

u mnie pomogła wymiana głowicy
jakiej aplikacji używasz do wydruków?
spróbuj easy photo print pro z włączoną funkcją auto photo fix

boas43
15-04-2009, 11:50
Kurczę , drukarka ma 5 miesięcy z tego może pracowała z 1 miesiąc non-stop i głowica już do wymiany ???

aptur
15-04-2009, 11:56
Kurczę , drukarka ma 5 miesięcy z tego może pracowała z 1 miesiąc non-stop i głowica już do wymiany ???

No to się ciesz że przynajmniej na gwarancji masz.