PDA

Zobacz pełną wersję : Zapytanie o kościół (Matki Bożej Królowej Aniołów na Bemowie)

chyrek
14-04-2009, 23:26
Koledzy i koleżanki, we wrześniu mam zlecenie ślubne właśnie w tym kościele. Na stronie parafii jest kilka zdjęć ale nie ma żadnych, żebym zobaczył jakie są warunki oświetleniowe w kościele. Znacie może to miejsce? Będę wdzięczny za jakiekolwiek info

KubaZowsik
24-04-2009, 17:48
"Na stronie parafii jest kilka zdjęć ale nie ma żadnych, żebym zobaczył jakie są warunki oświetleniowe w kościele."
- Ja pierd..ę ..... To co napisałeś to jakiś żart ??? Zanim Ci pojadę po bandzie - mam pytanie, czy potrafiłbyś opisać jak smakuje pizza, nigdy nie próbując jej ? Czy wiedziałbyś jak "smakuje" sex, bez spróbowania ? Może Tobie wystarczy ilustracja zjawiska ?

Twoje pytanie, pokazuje czarno na białym, że jesteś amatorem, i to leniwym amatorem. Jeśli masz zlecenie na zdjęcie w kościele w którym nigdy nie byłeś - to jedyną rzeczą jaką możesz zrobić (aby nie spierdzielć zdjęć) to zabrać się do tego kościoła ze sprzętem jaki zamierzasz użyć we Wrześniu, i wykonać próbne zdjęcia. Tylko tak poznasz "smak" wykonywania tam zdjęć i tylko tak przekonasz się czy warunki w tym kościele są trudne czy bardzo trudne. I może dzięki temu coś ciekawego przyjdzie Ci do głowy i będziesz to mógł zrealizawoać jeszcze przed ślubem (np. kupienie innego obiektywu). Na minutę przed ślubem - nic nie wymyślisz, zwłaszcza jak jesteś amatorem.

Vitez
24-04-2009, 21:35
Jeśli masz zlecenie na zdjęcie w kościele w którym nigdy nie byłeś - to jedyną rzeczą jaką możesz zrobić (aby nie spierdzielć zdjęć) to zabrać się do tego kościoła ze sprzętem jaki zamierzasz użyć we Wrześniu, i wykonać próbne zdjęcia.

A spojrzałeś skąd jest kolega? A może właśnie jest w Danii i trochę trudno mu podjechać do Warszawy przed ślubem sprawdzić kościół? A nawet i ze Słupska byłoby to dość kłopotliwe.
Trochę wyrozumiałości a nie samo wyżywanie się :roll: .

marekb
24-04-2009, 21:42
dokładnie, a jesli ktos tam robił wystarczy podać konkretne przykłady ekspozycji i wszystko jasne

KubaZowsik
24-04-2009, 21:45
Nie spojrzałem :) to fakt, ale oznaczenie "Dania" nie czyni z niego "Duńczyka" :) /ani Kwinty :) / podobnie jak trzymanie w ręku aparatu - nie czyni fotografem :) Tak czy owak - fotografia w kościele to trudna rzecz. Jechanie na żywioł z amatorskimi umiejętnościami ... to bardzo łatwa droga do unieszczęśliwienia niczego nie świadomej pary młodych :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
"dokładnie, a jesli ktos tam robił wystarczy podać konkretne przykłady ekspozycji i wszystko jasne"
- Tja ... Przeca kościoły to nie prostopadłościany ... W jednym miejscu w kościele masz sufit 5 m, a w innym ciemny sufit i wyżej. I jak tu podać parametry ??? Iso 800, 1/160s ; F 2.8 ? Czy osobie niewtajemniczonej, cokolwiek to pomoże ?

Vitez
24-04-2009, 21:50
- Tja ... Przeca kościoły to nie prostopadłościany ... W jednym miejscu w kościele masz sufit 5 m, a w innym ciemny sufit i wyżej. I jak tu podać parametry ??? Iso 800, 1/160s ; F 2.8 ? Czy osobie niewtajemniczonej, cokolwiek to pomoże ?

Czyżbyś biegał po całym kościele i odbijał lampę od sufitu? Ciekawe... ja tam robię z 2-3 miejsc max . Ale pewnie też jestem amator :p . Proponuję dać spokój bo taka dyskusja nie prowadzi donikąd a wręcz trollowato wygląda - jakbyś chciał na siłę komuś dokopać :? .

KubaZowsik
24-04-2009, 22:15
odbijam od sufitu, nie biegam po kościele tylko przemieszczam się :)

"Proponuję dać spokój bo taka dyskusja"
- ok.

"wręcz trollowato wygląda - jakbyś chciał na siłę komuś dokopać"
- etam ...

marekb
24-04-2009, 22:21
podobnie jak trzymanie w ręku aparatu - nie czyni fotografem :)

no własnie: http://zowsik.com/wyswietl_obraz.php?id=2239&id_gal=106
a byłem za zamknięciem pewnego dopiero co zamknietego wątku...:shock:
lepiej koleś się nie wypowiadaj jeśli nie masz pojęcia.

a sprzęt...?? skąd wiesz, że gość nie wciągnął nosem...?? tak też może być z fotografowaniem. Nie mądrzyłbym się wiec tak skoro nie wiesz komu odpisujesz

KubaZowsik
24-04-2009, 22:31
marekb, masz bardzo ładne zdjęcia i ciekawą stronę, ale zwracanie się do mnie per "koleś" świadczy o Twojej prostackiej naturze. Bez odzewu.

marekb
24-04-2009, 22:37
marekb, masz bardzo ładne zdjęcia i ciekawą stronę, ale zwracanie się do mnie per "koleś" świadczy o Twojej prostackiej naturze. Bez odzewu.bo prostak jestem lecz nie zakompleksiony i nie sfrustrowany.EOT

Vitez
24-04-2009, 23:53
Eh... :roll: