Zobacz pełną wersję : Czasopismo Lustrzanka
Poproszę o info gdzie kupić "Lustrzankę" i którego numeru szukać?
Poproszę o info gdzie kupić "Lustrzankę" i którego numeru szukać?
przyłączam się do pytania:shock:
przyłączam się do pytania:shock:
a ja bym się dowiedział najpierw, co ta gazeta ma związanego z naszym forum? po prostu Ci sami ludzi czy to gazetka forowa?
a ja bym się dowiedział najpierw, co ta gazeta ma związanego z naszym forum? po prostu Ci sami ludzi czy to gazetka forowa?
Współpraca barterowa.
Nasze forum jest "reklamowane" na łamach tego magazynu (w jakimkolwiek artykule/wywiadzie/konkursie w którym udział mają forumowicze jest forum wymieniane kilkukrotnie), w zamian Sergiusz bezstresowo może zachęcać na łamach forum co też ciekawego znajdziemy w kolejnym czy poprzednich numerach, organizować konkursy, po kosztach organizuje warsztaty studyjne, zgarnia fotografów do wywiadów/prezentacji itp.
Bez podtekstów więc proszę :p .
Vitez, ale nie odpowiedziałeś na najważniejsze pytanie :)
marcin_s18
28-12-2008, 11:51
"Lustrzankę" widziałem w Empiku, zawsze idę na działa magazynów o foto i zwykle jest.
Współpraca barterowa.
Nasze forum jest "reklamowane" na łamach tego magazynu (w jakimkolwiek artykule/wywiadzie/konkursie w którym udział mają forumowicze jest forum wymieniane kilkukrotnie), w zamian Sergiusz bezstresowo może zachęcać na łamach forum co też ciekawego znajdziemy w kolejnym czy poprzednich numerach, organizować konkursy, po kosztach organizuje warsztaty studyjne, zgarnia fotografów do wywiadów/prezentacji itp.
w sumie pomysł fajny, szkoda tylko że gazetka taka... małonakładowa :D
Bez podtekstów więc proszę :p .
sorry, wrodzona podejrzliwość ;]
Vitez, ale nie odpowiedziałeś na najważniejsze pytanie :)
Powinna być w Empikach. Jak brakuje to pisz do Sergiusza priva - może podeśle aktualne/archiwalne numery jakoś za pobraniem albo się dogadacie w którym Empiku brakuje :roll: .
2 Wszystkie umieszczone w wątku zdjęcia zostaną zamieszczone w czasopiśmie Lustrzanka.
Powinna być w Empikach. Jak brakuje to pisz do Sergiusza priva - może podeśle aktualne/archiwalne numery jakoś za pobraniem albo się dogadacie w którym Empiku brakuje :roll: .
Vitez, na który numer polować??
Ostatnio byłam i widziałam w Empiku. Albo mi sie coś przywidziało albo Sergiusz wspominał kiedyś o salonikach Inmedio.
Czy ja tak BTW mogę prosić o przełożenie na język polski fragmentu wypowiedzi Ewy?
za obecność kluczowego motywu w kadrze, co wymagało pewnej ekwilibrystyki po kanale R
dokładniej o pogrubiony fragment chodzi...nie rozumiem :(
dokładniej o pogrubiony fragment chodzi...nie rozumiem :(
R - od Red -> jury wyraziło opinię dot. ew. software'owych zmian czerwoności fotki. Oczywiście IMHO.
Sergiusz
29-12-2008, 17:01
Aby nie robić bałaganu o kolejnych wydaniach czasopisma informuję w swoim wątku: http://www.canon-board.info/showpost.php?p=559826&postcount=128 albo w wątku „warsztatowym” http://www.canon-board.info/showpost.php?p=554123&postcount=869 w zależności od informacji jaką chcę przekazać. Od tego wydania poprzestanę chyba na wątku konkursowym. Poza zdjęciami z konkursu będzie jeszcze jedna niespodzianka dotycząca Forum. Czasopismo powinno ukazać się w okolicach 8 stycznia. Piszę w okolicach bo w różnych miejscach ukazuje się w odstępie kilku dni.
Witam ! niestety szukałem w empiku we Wrocławiu ul. Legnicka 58 (Magnolia) - czasopisma nie było :( fakt obsługa odesłała mnie do empiku w Pasażu Grunwaldzkim - ciekawe jak tam zaparkować :twisted:
- niestety poruszam sie czterema kołkami :oops: (wolałbym rowerem :mrgreen:)
Mam pytanie do Sergiusza - a jak wyglada sprawa prenumeraty :?:
Sergiusz
13-01-2009, 19:25
Ukazał się na rynku najnowszy numer czasopisma Lustrzanka:
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img363.imageshack.us/img363/5186/okladkakn1.jpg)
źródło (http://img363.imageshack.us/img363/9937/wycinekug9.jpg)
Ale żeś zrobił reklame Nikonowi..:lol: Jutro lece do sklepu sobie kupić!8-)
Sergiusz
13-01-2009, 19:43
W tym miejscu też dodam, że w czasopiśmie ukazał się obszerny artykuł użytkownika tego Forum ewa_olsztyn w znajomym temacie:
źródło (http://img517.imageshack.us/img517/4647/lisekmwi8.jpg)
Widać, że jej lis jest dość popularny.. W lokalnej gazecie olsztyńskiej też doczekał sie publikacji..8-)
Należało się Ewie - super zdjęcia, super historia :)
Dzygit-Dublin
13-01-2009, 23:22
Witam
Pytanie dla tych co na morzu i za granicami gdzie można nabyć lub gazetę numery online???
Moze jakis paypal i ftp ???
Dariusz
Sergiuszu nie moge nabyc czasopisma, EMPIK w C.H. Galaxy w Szczecinie odwiedzam codziennie od niedzieli 11 stycznia... Dziewczyna z obslugi mowi ze ostatnia dostawe mieli w listopadzie i ze jeszcze nie ma i nie wie kiedy bedzie... Chcialbym zaczac kupowac systematycznie ale mam qrde problemy przy pierwszym swoim egzemplarzu... a niestety prenumerata Mnie nie interesuje - za duzy wydatek jednorazowo... Prosze o pomoc ;]
Dilbercik
14-01-2009, 10:50
problemy tez w Empik w CH Targowek. (warszawa)
obsluga nawet nie pamieta kiedy dostali ostatni numer. :(
i w Warszawie w Śródmieściu nie ma... to gdzie toto można dostać?
Ale wy niecierpliwi... to że się ukazał nie znaczy że już dotarł do Empików. W wątku warsztatowym macie namiar na adres do studio Sergiusza. Czynne codziennie w tygodniu (nie pamiętam do której, 17 czy jakośtak) - niecierpliwcy z Warszawy mogą odwiedzić Sergiusza osobiście i wydębić najnowszy numer :twisted: .
Sergiusz
14-01-2009, 14:48
W Warszawie przy ulicy 11 go Listopada 10 jest Zakład fotograficzny i tam można nabyć drogą kupna najnowszy numer jak i numery archiwalne w godzinach 10-19 a w sobotę od 10-14.
Nie wiem jak u Was koledzy, ale w Gdańsku juz "Lustrzanka" sie pojawiła, oczywiście nie omieszkałem jej kupić..8-) W zasadzie same ciekawe artykuły; Parę testów Nikona, Canona, "Lisek" Ewy, zdjęcia slubne, no i nasz, tzn "Wasz" konkurs pt "zachód Słońca" Przyjemnie się czyta takie rzeczy:wink:
Pozdrowienia, podziękowania i gratulacje ode mnie Sergiuszu za świetny numer!:grin:
Od kilku mcy widzę to pismo w sieci empik i powiem tak - layout trąci bardzo myszką, to są lata 90-te. Artykuł Ewy nt. liska, rozmieszczenie, czcionki itp, to poziom regionalnego pisma a nie ogólnopolskiego, wymaga dopracowania. Doceniam inicjatywę ale potrzeba nieco staranności w dobie konkurencji. Chciałem to nawet kupić, ale cena za to, co w takim piśmie dostajemy jest wygórowana. Rozumiem, że nie jest łatwo, ale trzeba sobie postawić jakąś poprzeczkę ... bo inaczej długo nie przetrwacie. Mając nadzieję, że poziom będzie nieco wyższy, życzę powodzenia.
Chciałem to nawet kupić, ale cena za to, co w takim piśmie dostajemy jest wygórowana.
To wszystko prawda co napisałeś, ale bardziej licza się tresci merytoryczne zawarte w takim czasopiśmie, a te już nie stoją wcale tak nisko. Ogólny wygląd, zdjęcia, podpisy, to z czasem sie wypracuje. Czy cena jest wygórowana? Hmm.. Dla mnie zdecydowanie bardziej wygórowaną ceną jest cena foto-kuriera w której próżno szukać ciekawych artykułów pisanych prozą, a są tylko testy, nowosci, reklamy, giełda, i rózne badziewia, które mało kogo interesują, a zajmują tylko miejsca na stronach:roll: Wiem, że Foto-kurier jest pisany z innym zamysłem i w innym celu, niemniej jeśli muszę wydać podobną sumę za cztery testy i nowości spośród 100 stron innych reklam, które mnie interesują, to to bardziej mozna zaklasyfikować, do wygórowanej ceny..:roll:
Pozdrawiam
Niom przydałoby się troszkę popracować nad szatą ;), wielki plus natomiast za jakość papieru !! konkurencja daje taki tylko na okładki ..
ps. w wawie w empiku już wczoraj dało się nabyć..
ps2. Pochwalę również Sergiusza za dobitne porady dla początkujących :D
Sergiusz
19-01-2009, 20:19
Czasopismo Lustrzanka jest periodykiem mającym korzenie w regionach i to tylko dzięki nim stało się czasopismem ogólnopolskim. Poziom regionalnego pisma w zupełności nas satysfakcjonuje. Nie zajmujemy się lejałtami tylko fotografią tak, że szata graficzna ma dla nas znaczenie marginalne. Jednocześnie też zdajemy sobie sprawę, że nie wszystkim z nami będzie po drodze znajdą się osoby, którym to czy tamto nie będzie odpowiadać. Jak wiadomo nie ma złotego środka. Nie mniej dziękuję za uwagi i Pozdrawiam!
Nie zajmujemy się lejałtami tylko fotografią tak, że szata graficzna ma dla nas znaczenie marginalne.
Dla mnie fotografia jest czymś estetycznym i taki powinien być też sposób jej prezentacji, więc takie "opowiadanie" mające zamaskować braki wiedzy DTP'owca mnie nie przekonują...
Sięgnąłem po "Lustrzankę" z ciekawości w krakowski empiku i... wystarczy. Pismo wybitnie amatorskie, szata graficzna b. słaba, nieciekawe zdjęcie... No i te kolory (jak po desaturacji). Nie rozumiem, po co naśladować "profesjonalne" pisma, skoro brak budżetu, doswiadczenia i smaku... Może Sergiusz (kto ciekaw jego wyglądu, zachęcam do lektury) ma po prostotu ochotę być naczelnym? Lepiej było założyć jakieś zgrzebne, czarno-białe pismo i zamieszczać w nim artystyczne fotografie, niż produkować to samo, co inni, tyle, że gorszej jakości.
Może wystarczy już Panowie.. na pewno są ludzie którym wystarcza "Lustrzanka" do życia i wnosi w ich życie uśmiech i odpowiednią ilość wiedzy.
Każdy kiedyś zaczynał .. nie zapominamy jak wół był cielęciem ;)
Każdy kiedyś zaczynał .. nie zapominamy jak wół był cielęciem ;)
Goili ścisłości to Lustrzanka nie jest 'zaczęciem' :p .
Podsunę inne tytuły: "Twoje Studio" "Twój Magazyn Fotograficzny" .
Podpiszę się pod słowami Sergiusza, że nie ma złotego środka, niniejszym powiedzeniem: "Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził" .
Dzygit-Dublin
20-01-2009, 22:06
Sergiusz
A ja z ciekowosci poczytał bym nawet pdf`a , może wsadził byś stare numery na jakiegoś ftp`a oczywiście dostęp płatny.
Pozdrawiam Dariusz
dotarł do mnie nr 1/2009 i jestem bardzo mile zaskoczony jakością papieru wewnątrz numeru - to jest papier do zdjęć , a nie do zawijania kotletów:rolleyes:
Artykuły - różnorodnośc ich poziomu jest zaletą, a nie wadą - moja córka, która z trudem oswaja swój pierwszy kompakt, też z chęcia poczyta.
Wszystkim super zawodowcom i zaawansowanym fotoamatorom chyba trzeba przypomnieć, że też kiedyś zaczynali . "I zapomnial wół jak cielęciem był."
Brawa dla całego Zespołu Lustrzanki.:!::!::!:
P.S. nie mam nic przeciw, aby powstała "Lustrzanka dla superzaawansowanych" - kto z malkontentów stworzy konkurencję - czekam:-D
Dziś odwiedziłem empik - szok - magazynów foto było chyba z 10, większość kosztująca koło 20zł.
Większość adresowanych jest "nie wiem do kogo", same newsy o nowych produktach, testy i reklamy - kto to kupi? Na plus "Świat obrazu", "Fotografia" i "Foto".
Lustrzanka jest hmm... nierówna, część dość ciekawa ale po zobaczeniu zdjęć ślubnych szybko odstawiłem na półkę - szczerze przyznam że nie czytałem, one miały ilustrować jak zdjęć nie robić?
Sergiusz
11-02-2009, 20:06
Było przeczytać, znałbyś odpowiedź. Ale pracujemy nad specjalną wersją tylko do oglądania.:-D
Pozdrawiam!
Super, dobrych zdjęć do oglądania nigdy nie za mało. Z naciskiem na dobrych, bo płacenie za oglądanie gniotów to nie dla mnie ;).
Sergiusz
11-02-2009, 21:02
Tu masz trochę: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=dobre+zdj%C4%99cia+&lr=&aq=f&oq=
Heh, pasuje :roll:.
Btw - z takim charakterem to w biznesie chyba Ci ciężko. Zresztą nie moja broszka, EOT ;).
Sergiusz
11-02-2009, 21:49
http://www.canon-board.info/showpost.php?p=591086&postcount=85
Tak btw, Sergiusz, proponował bym zrobić coś z szatą graficzną, fajne pismo, ale forma w jakiej je podajecie jest żenująca.
Tak btw, Sergiusz, proponował bym zrobić coś z szatą graficzną, fajne pismo, ale forma w jakiej je podajecie jest żenująca.
Po zobaczeniu tego czasopisma to były moje pierwsze myśli
Sergiusz
14-04-2009, 16:58
Co do szaty graficznej nie będę polemizował. Czasopisma nawet w znaczny sposób różnią się między sobą i trzeba by rozmawiać raczej o bieżącym wydaniu biorąc pod ocenę szatę graficzną.
Sergiusz - polemizować o tym jest ciężko. Miałem na myśli szatę graficzną ogólnie a nie zdjęcie z okładki.
Sergiusz
14-04-2009, 18:14
Sergiusz - polemizować o tym jest ciężko. Miałem na myśli szatę graficzną ogólnie a nie zdjęcie z okładki.
Ale podaj przykład wydania bo to co nazywasz szatą graficzną się zmienia dlatego ciekaw jestem o, który numer chodzi. Jako jedyna osoba mogę to właściwie ocenić porównując szatę z wynikami sprzedaży. Dlatego jestem ciekaw.
Sergiusz - Szata graficzna to całość. A mi chodziło o wrażenie jakie robi okładka prezentując się na półce z oddali. Nie mam pomysłu co zmienić nie jestem grafikiem. Pamiętam tylko pierwsze wrażenie - mieszane uczucia. To chyba przez formę tego napisu. Teraz już się przyzwyczaiłem i wiem co to za pismo.