Zobacz pełną wersję : Slingshot 100 czy 200 na 5D z gripem i 24-70
Wiem, że jest sporo wątków o tym w czym nościć sprzęt ale mam nadzieje że admini puszczą jeszcze jedno bardzo konkretne pytanie do posiadaczy:-D Który model zmięsci 5D z gripem i 24-70?
Mój computreker plus wyładowany sprzętem nie nadaje się na spacer po plaży:-D i potrzebuje coś mniejszego, zastanawiam się nad slingshotem, no tylko który?
Slingshot 100 jest dosyć mały, lepiej chyba od razu brać 200. Ja w każdym razie zmieniłem 100 na 200, bo szybko się okazało, że jego fajny kompaktowy rozmiar źle wpływa na ilość sprzętu jaki można w niego upchnąć. W 200 wejdzie body ze szkłem (40d z zapiętym 70-300is) i 4 słoiki. IMO torba jest rewelacyjna i idealnie się nadaje na piesze czy rowerowe wycieczki.
Który model zmięsci 5D z gripem i 24-70?
Mogę powiedzieć, że 300-ka z trudem dała się zapiąć na 40D z gripem...
Mam gdzieś 200, która jest okrutnie mała. 350D z gripem mieścił mi się na styk.
100 oglądałem w sklepie - przy odrobinie szczęścia zmieścisz tam kompakta i dwa browary - na wstępie możesz zapomnieć.
300-ka to minimum.
Koniecznie pomacaj gdzieś jakiegokolwiek slingshota - też byłem zafascynowany tym pomysłem kiedyś. Szybko mi przeszło - ani to wygodne, ani praktyczne.
Koniecznie pomacaj gdzieś jakiegokolwiek slingshota - też byłem zafascynowany tym pomysłem kiedyś. Szybko mi przeszło - ani to wygodne, ani praktyczne.
No wiesz Wasonie.. Szanuję Twoje zdanie, ale plecak bardziej poręczny chyba nie bedzie, a torba biodrowa ze sprzętem, nie będzie raczej wygodniejsza do noszenia..:-)
tombas; to musi być koniecznie Lowepro? Kata i Vanguard też maja ciekawe propozycje wersji sling, ten pierwszy ma nawet o tyle dobry patent, że można zmieniać pas na ktrym będzie się go nosiło (prawo, lub leworamienny), albo jak klasyczny plecak.. Mi czasem w Lowepro tego brakuje..:-)
100 oglądałem w sklepie - przy odrobinie szczęścia zmieścisz tam kompakta i dwa browary
Watson proszee...:roll: Ludzie pakowali tam do środka nawet body z podpiętym zoomem 70-200 f/4L, (ale to wchodziło na styk), plus parę stałek.. Lowepro (nie tylko 100AW) ma do tego trzy szlufki na zewnętrzne podpięcie futerałów ze szkłami (lub jak wolisz; browarami), Na początku byłem bardzo zadowolony, teraz brakuje mi ładowności i chcę przesiąśc się na coś większego..
Abstrachując jednak od pojemności tego małego cuda, to jesli chodzi o 5D z griperm i 24-70, to:
na wstępie możesz zapomnieć.
Pozdrawiam
mam nadzieje że admini puszczą jeszcze jedno bardzo konkretne pytanie do posiadaczy:-D
Szczerze wątpię :mrgreen:.
Dzięki wielkie za odpowiedzi.
No to głupi jestem:-D
Generalnie nie musi to być lowepro (aczkolwiek mam ten sprzęt i jestem zadowolony) uściślając poszukuję możliwie najmnejszego plecaka (lub innego ciekawego patentu:-D) który spokojnie zmieści piątke z bp i spacerzooma (i tylko tyle) na więsze ilości sprzetu mam większe rozwiązania.
mam 200tke i 5D spokojnie miesci mi sie z 24-105 i chinskim nadajnikiem bezprzewodowym do lamp, na pewno zmiesci sie z gripem i bedzie solidnie dopasowany. zdarzalo mi sie tez miec 5D wlozone razem z podpietym 70-200 i tez nie bylo problemu.
cala przegroda jest konfigurowalna i raczej nie stanowi problemu dopasowanie jej do potrzeb, ja w kazdym razie nie mialem takiego
Jeśli potrzebujesz miejsce tylko na ww. zestaw, to możliwe że nawet 100 po wyjęciu przegródek da radę. Najlepiej samemu pomacać i przymierzyć, bo jak widzisz dla jednych Slingshot to niesamowicie wygodna torba a dla innych kawałek funta kłaków niewartej szmaty;)
dziobolek
15-04-2009, 20:40
Mam 100-kę, a w niej 50D z zapiętym Pelengiem i Sigma 18-200 w przegrodzie. Jest wszystko na "styk".
Jeśli mam zapiętą Sigmę to Peleng ląduje w "piramidce" na szczycie plecaka.
Na zestaw z gripem raczej sobie tego nie wyobrażam, ale...
zobacz, przymierz, popróbuj ;)
Nie wyobrażam sobie wygodniejszego rozwiązania na moje potrzeby.
Pozdrówka!
sebcio80
15-04-2009, 21:03
skoro masz plecak to ja na specery polecam Ci to: http://prism.pl/lowepro-toploader-p-144.html
wchodzi do niego aparat + grip + 27-70 z zalozona normalnie oslona, wejdzie jeszcze lampa i inne mniejsze duperele, mozna do niego zawsze dokupic w razie potrzeby 2 przypinane pokrowce na obiektywy lub inne bajery (np siatke na bidon lub butelke)
ja nosze go na plecach, tzn zakladam jak torbe na ramie (przez glowe) i zarzucam na plecy, szybki dostep do sprzetu i wygoda - idealne na spacery czy sesje w plenerze