tmkszlc
12-04-2009, 15:21
witam. uzywam 450d od jakiegos czasu juz. i mam pytanie odnosnie wykresu pomiaru ekspozycji. w wizjerze czy tam na LCD jest pokazany 'aktualny' pomiar ekspozycji od -2 do 2. i to dziala tyle, ze zastanawia mnie jak zrobic zeby przy podniesionej lampie rowniez pokazywalo pomiar razem z sila lampy. pokazuje pomiar taki jakby lampa byla ciagle schowana. probowalem z tym przyciskiem FEL. on ma chyba nastawic jakos sile tak ?? prosze o pomoc bo ciezko mi tak zrobic zdjecie i musze kilka prob robic zeby nie bylo zbyt naswietlone lub za ciemne.
przyklad:
jest dosc ciemno. ekspozycja jest na -1. podnosze lampe, a tam dalej -1, mimo ze jak lampa blysnie to bedzie 0 np.
pytanko. czy wystarczy ze jak pokazuje mi -1 na ekspozycji i ustawie sile lampy na +2 to bede mial na wyjsciu zdjecie o ekspozycji +1 ?
dzieki za odpowiedz ;P
przyklad:
jest dosc ciemno. ekspozycja jest na -1. podnosze lampe, a tam dalej -1, mimo ze jak lampa blysnie to bedzie 0 np.
pytanko. czy wystarczy ze jak pokazuje mi -1 na ekspozycji i ustawie sile lampy na +2 to bede mial na wyjsciu zdjecie o ekspozycji +1 ?
dzieki za odpowiedz ;P