Zobacz pełną wersję : Ile zdjęć na LP-E6 ???
Witajcie podajcie proszę ile zdjęć udało się wam zrobić na jednym ładowaniu. U mnie jak na początek po pierwszym zrobiłem 480 i za bardzo się aparatem nie bawiłem mam nadzieję że to kwestia "formatowania" aku.
Pozdrawiam i czekam na wasze spostrzeżenia w tej kwestii.
zanim ci przeniasa watek tam gdzeo powinien byc to odpowiem.
Ja zawsze 1000 udalo mi sie raz 1300.
zanim ci przeniasa watek tam gdzeo powinien byc
Może być tu? ;)
zanim ci przeniasa watek tam gdzeo powinien byc to odpowiem.
Ja zawsze 1000 udalo mi sie raz 1300.
A jak z ładowaniem od pierwszego miałeś 1000 czy dopiero po "formacie" ?
od pierwszego. Nigdy ni formatuje baterii. Podpowiem ci tylkoe ze tryb video i LV duzo pradu zabiera.
od pierwszego. Nigdy ni formatuje baterii. Podpowiem ci tylkoe ze tryb video i LV duzo pradu zabiera.
Wiem ze LV zabiera sporo prądu z aku. Jestem tego świadom. Mam nadzieję ze to pierwsze "koty za płoty" i teraz będzie już lepiej.I jeszcze jedno OT. używa ktoś zamienników z Alledrogo? tych z własnymi ładowarkami ,widze że ludzie kupują więc pytam o doświadczenia.
Wiem ze LV zabiera sporo prądu z aku. Jestem tego świadom. Mam nadzieję ze to pierwsze "koty za płoty" i teraz będzie już lepiej.I jeszcze jedno OT. używa ktoś zamienników z Alledrogo? tych z własnymi ładowarkami ,widze że ludzie kupują więc pytam o doświadczenia.
SAm stalem przed takim wyborem. Przymyslalem i kupilem orginaly. 250zl wiecej ale:
- % (brak wiedzy o stanu naladowania <jak chociazby kiepsie ale zawsze w bp-511> pozbawia tenzakup sensu, nie wyobrazam sobie pracy w takiej niepewnosci)
- nie wiadomy narazie wplyw na aparat
- dodatkowa ladowarka na tyle nie przeszkadza ze laduje tez orginal (choc tutaj nie wiadomo jak one sie beidze zachowywal po takim ladowaniu (w koncu ma cpu w sobie)...
Podzumowujac: szkoda kasy/nerwow na zamienniki
a i oryginał przetrzyma dwukrotnie chyba każdy zamiennik
Witajcie podajcie proszę ile zdjęć udało się wam zrobić na jednym ładowaniu. U mnie jak na początek po pierwszym zrobiłem 480 i za bardzo się aparatem nie bawiłem mam nadzieję że to kwestia "formatowania" aku.
Pozdrawiam i czekam na wasze spostrzeżenia w tej kwestii.
Pierwsze ładowanie i pierwsze dni fotografowania nowym sprzętem ,daja info o energochłonnosci dalekie od normalnej praktyki.Tak to juz jest i pozostanie
z oczywistych przeciez powodów.pozdrawiam
Nie wiem jak jest z LP-E6, ale ja na oryginalnym LP-E5 (do Canona 450D) robię ok. 700-800 zdjeć, natomiast na kupionym zamienniku Hahnela za 99 zł po pierwszym naładowaniu zrobiłem 1300 zdjęć, czyli prawie jeszcze raz tyle, aż sam się zdziwiłem.
Tyllko nie wiadoma jak będzie później.
Pzdr
HurricanE
06-04-2009, 12:19
1000 zdjęć na LP-E6. W porywach 1100. Nie bawię się LV i po kupnie tylko testowałem tryb wideo. Sporo korzystam z podglądu.
Z kupna zamiennika się wyleczyłem. Za duzo plusów ma orginał. Za drogi sprzet żeby oszczedzać na baterii i ryzykowac uszkodzenie body.
Pozdrawiam
Łukasz
Witam sprawdziłem podczas zlecania i wszystko się unormowało .Na BG-E6 na jednym aku. ponad 1300 na drugim prawie 1400i jeszcze parę procent zostało .Czyli da się pracować.Pozdrawiam wszystkich piątkowiczów.
ja na jednym ładowaniu zrobiłem chrzciny (Kościół) (300 zdj.) , cały mecz (300 zdj.) - plus kilka filmików ;) i jeszcze zostało 40% więc ponad 1000 wejdzie spokojnie
Witajcie chyba trzeba będzie oddzielny temat założyć ponieważ mam mały rekord : na 3 aku. jakich pracuje ostatnio wykonałem po lekko ponad 1600zdjęć(na każdym dla ścisłości):razz:.Ale mnie sie to podobuje :)
Hubert01
24-06-2009, 00:55
same zdjęcia - 1500/1600
zdjęcia i (sporo LV) z 500-600
same filmy (LV non stop, ciągły podgląd) akumulatorek wytrzymał ok 1,5h.
Na początku użytkowania przy ciągłej zabawie, przełączaniu między trybem foto a video wytrzymywał ok 400 fotek, nie licząc filmików.
na gripie z dwoma orginalami 3000 robie spokojnie.
na gripie z dwoma orginalami 3000 robie spokojnie.
A w jak dlugim czasie? W sensie tydzien, miesiac, pol roku, jedna sesja?
A w jak dlugim czasie? W sensie tydzien, miesiac, pol roku, jedna sesja?
teraz 3000zdjec robie w 2dni ( sob-nieidzela - tak mam sluby)
Czemu pytasz ? i czy cos to znmienia?
LCD podgladam raczej duzo. LV nie i filmow nie
Z kupna zamiennika się wyleczyłem. Za duzo plusów ma orginał. Za drogi sprzet żeby oszczedzać na i ryzykowac uszkodzenie body.
Łukasz
Co do ryzykowania z zamiennikami to się zgadzam. Ale interesuje mnie ta mnogość plusów :) Jakie cechy posiada bateria canona, których nie mają zamienniki?
Co do ryzykowania z zamiennikami to się zgadzam. Ale interesuje mnie ta mnogość plusów :) Jakie cechy posiada bateria canona, których nie mają zamienniki?
są dwa główne powody:
- ładuje się w oryginalnej ładowarce - nie musisz mieć dodatkowej ładowarki
- body bardzo dokładnie (z dokładnością co do 1%) pokazuje ile energii zostało do wykorzystania i ile zdjęć na tym akumulatorze zrobiłeś
biorąc pod uwagę różnicę cenową i cenę zamienników o ile w przypadku baterii do 350d i 40/5d oryginał nie różnił się praktycznie od zamiennika i zawsze optowałem za zamiennikami tak tu różnica w cenie już nie jest taka duża (procentowo) i wg mnie warto kupić oryginał..
MM-architekci
30-06-2009, 08:38
No jak widze ceny org okolo 300-350 zl zamiennik 80-100 ;]
No jak widze ceny org okolo 300-350 zl zamiennik 80-100 ;]
kupowałem po 300 i pewnie po tyle kupię jeszcze.. niemniej jednak to i tak nie jest stosunek 27zł za zamiennik i 300 za oryginał jak było w przypadku BP511..
Mój rekord na LP-E6 to jest 2700 i jeszcze 28% zostało do zużycia.
A to wszystko się stało po rozmowie z Tawersem. On mi powiedział że robi nawet po 3000.
Tylko trzeba wyłączyć podgląd zdjęć po ich wykonaniu.
Jeszcze jedno ja nie formatowałem tego akumulatorka.