Zobacz pełną wersję : Ubiór kobiety-fotografa na ślubie
piotrusb
30-03-2009, 21:31
Witojcie :)
Przeszukałem forum na różne sposoby i nic nie znalazłem na ten temat. Mianowicie, jak ma się ubrać dziewczyna na ślub? oczywiście będzie robić zdjęcia jako drugi fotograf :)
Bo facet, to wiadomo - coś 'nawiązującego' do garnituru, albo troche bardziej na sportowo - ładne jeansy+ładna koszula+ładne buty. Elegancja Francja, ale co z kobietą? Jakaś sukienka? Garsonka?
A może są na forum fotografki ślubne i one podrzucą, jak powinna się ubrać dziewczyna na ślub?
Pozdrawiam
Piotrusb
chyba coś pół oficjalnego, eleganckie a przy okazji wygodne, i żeby nie rzucało za bardzo się w oczy (żeby za bardzo nie rozpraszała, 'wtapiała się w tłum'), no i żeby nie wyglądała ładniej od panny młodej ;)
gunia1990
30-03-2009, 22:21
na ślubie kuzynki fotografka miala skromną sukienkę, kamerzystka znowu była w koszuli i spodniach...
donald7000
30-03-2009, 22:28
O tak, skromna sukieneczka, zwiewna i przewiewna, najlepiej przeźroczysta :)
A tak poważnie to trochę mnie rozbawiło to pytanie.
Trzeba się czymś odróżniać od gości weselnych, w cokolwiek nie była by ubrana to i tak zwrócą na nią uwagę. Na pewno nie różowe kwiatki i zwracające na siebie uwagę kolory. Generalnie ciemne.
piotrusb
30-03-2009, 22:36
A tak poważnie to trochę mnie rozbawiło to pytanie.
Dlaczego?:) Pytanie jak pytanie ;) Jest to dla mnie pewna nowość, nie miałem nigdy styczności z kobietami, które fotografowały na ślubie, siostry też nie mam, żeby się spytać co ona by na siebie założyła więc muszę się na forum spytać ;) I nie ma tutaj powodu do śmiechu, bo to poważna sprawa je :D
Ogólnie, mniej więcej wiem już co powinna wdziać na siebie ;) dzięki bardzo za odpowiedzi :)
Piotruś- elegancko, to po pierwsze i po drupie pierwsze- wygodnie, ale garsonki, to bym raczej nie wkładała, jak kobiecina kucnie w spódnicy bez podnoszenia ciśnienia u coraz bardziej nietrzeźwych gości ;-D? Szybciej spodnium (żakiet plus spodnie). I ważnie: buty nie na szpilkach (chyba, że ma takie, które nie stukają, albo unosi się w powietrzu chodząc).
To ja może zapytam jak się panowie ubierają..
Pod koniec maja mam 'swój' pierwszy ślub i nie wiem jak się ubrać..
Tzn. planowałem garnitur.. ale zastanawiam się czy to aby będzie wygodne..
Do tego Piotr w pierwszym poście napisał
ładne jeansy+ładna koszula+ładne buty
Więc jak się ubieracie panowie??
(przepraszam ze trochę offtopicznie, ale nie chciałbym tworzyc nowego tematu)
Szczur88
03-04-2009, 10:47
Spodnie/spódnica, koszula, żakiet, coś takiego.
Majchalak
03-04-2009, 11:12
U mojej siostry na ślubie Pani fotograf była ubrana w czarne spodnie, koszulę, na to jakiś sweterek granatowy i buty bez obcasów :) Żakiet raczej mało wygodny...
(przepraszam ze trochę offtopicznie, ale nie chciałbym tworzyc nowego tematu)
nie musisz ani tworzyć nowego tematu ani offtopów.
wystarczyło poszukać:
http://www.google.pl/search?hl=pl&as_qdr=all&q=ubi%C3%B3r+%C5%9Blub+site%3Acanon-board.info&lr=
:arrow: http://canon-board.info/showthread.php?t=37618
U mnie Iza ciemne spodnie w kantkę, żakiet, bluzeczka z guzikami prawie pod szyje (by księdza nie rozpraszać;) ), wygodne, eleganckie buciki na niskim obcasie..
missgruszka
03-04-2009, 13:55
wygodne buciki na obcasie, ale jak najmniej 'stukające' ;) Ostatnio na ślubie (jako gość) zaobserwowałam panią fotograf, która robiła niestety zbyt wiele hałasu... Zbyt łatwo było ją zlokalizować po stukocie obcasów:)
Garnitur. Wbrew pozorom - nie jest aż tak niewygodny, żeby nie być w stanie w nim fotografować przez te 6-10h.
Garnitur. Wbrew pozorom - nie jest aż tak niewygodny, żeby nie być w stanie w nim fotografować przez te 6-10h.
prawda. Może być trochę ciężej gdy fotografujemy w upalne lato, a miejsce w którym zorganizowali wesele ma słabiutką klimatyzację...
Garnitur. Wbrew pozorom - nie jest aż tak niewygodny i grzejący, żeby nie być w stanie w nim fotografować przez te 6-10h.
Garnitur. Wbrew pozorom - nie jest aż tak niewygodny i grzejący, żeby nie być w stanie w nim fotografować przez te 6-10h.
Ale... spojrzałeś na tytuł wątku?
Czy też kobiecie proponujesz garnitur? :roll:
MacGyver
09-04-2009, 19:12
Czy też kobiecie proponujesz garnitur? :roll:
http://garnitury.webm.pl/garnitury-damskie
http://www.eleganckakobieta.pl/produkt,593,garnitur-damski-komplet.html :-)
Pod koniec maja mam 'swój' pierwszy ślub i nie wiem jak się ubrać..
Tzn. planowałem garnitur.. ale zastanawiam się czy to aby będzie wygodne..
Do tego Piotr w pierwszym poście napisał
(przepraszam ze trochę offtopicznie, ale nie chciałbym tworzyc nowego tematu)To raczej od tego użytkownika powinieneś zacząć swoją krucjatę, Vitez.
To raczej od tego użytkownika powinieneś zacząć swoją krucjatę, Vitez.
Gwozdzt w poście #10 mu wskazał odpowiedni kierunek a Ty mimo tego jedziesz dalej z offtopem. Naprawdę chcesz się licytować? :p .
sokoolka
11-04-2009, 21:12
:D Widze, że nie tylko ja mam problem co na siebie włożyć :) Ja zawsze staram się nie rzucać w oczy, wygodne buty (cichostepy), ciemne spodnie na kant i ciemna koszulka :) Nie ma co kombinować z kreacjami.