Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Slub - plan, scenariusz

iREM
21-03-2009, 12:57
Mam prośbę, może ktoś pamięta, kiedyś ktoś opublikował taki plan minimum (jeśli dobrze pamiętam) - scenariusz focenia ślubów. Nie mogę odnaleźć w swoich zakładkach. Może ktoś pamięta? Z góry dzięki.

Vitez
21-03-2009, 22:48
Podejrzewam że pytasz o ślub kościelny rzymskokatolicki?

Kup Lustrzanka Nr 1(6)/2009 oraz książeczkę "Fotograf i kamerzysta w czasie sprawowania liturgii" .

marekb
21-03-2009, 22:58
i naucz sie na pamięć bo bez tego ani rusz...;):mrgreen:

arturs
21-03-2009, 23:16

Kup Lustrzanka Nr 1(6)/2009 oraz książeczkę "Fotograf i kamerzysta w czasie sprawowania liturgii" .

tylko się na zdjęciach z tego numeru nie wzoruj bo hmm... nie są z pierwszej ligi fotografii ślubnych..

Zemfira
22-03-2009, 01:51

Viteza żarty trzymają, całkiem serio to w wątku na canon boardzie o foceniu ślubów ostatnio czytałam cały scenariusz wraz z tym jaki plan ustawienia aparatu dla danego kosciola mial jeden chłopak, miało to ręcę i nogi. W tym wątku też wymienione były tzw. MUST HAVE.

Vitez
22-03-2009, 15:17
tylko się na zdjęciach z tego numeru nie wzoruj bo hmm... nie są z pierwszej ligi fotografii ślubnych..

Nie mówię o zdjęciach. Jest tam ładnie minuta po minucie opisane co warto zarejestrować w czasie ślubu kościelnego.
A we wspomnianej książeczce jest opisane to samo ale z punktu widzenia danego sakramentu, czyli co od strony liturgicznej (duchowej) jest ważne jako pamiątka danego sakramentu.

iREM
22-03-2009, 16:51
Nie mówię o zdjęciach. Jest tam ładnie minuta po minucie opisane co warto zarejestrować w czasie ślubu kościelnego.
A we wspomnianej książeczce jest opisane to samo ale z punktu widzenia danego sakramentu, czyli co od strony liturgicznej (duchowej) jest ważne jako pamiątka danego sakramentu.

Ale ja to widziałem gdzieś tu u nas, chodzię o taką listę rzeczy (żeby nie zapomnieć ;-) zakładanie czerwonych majtek, czohranie fryzurki, obrączki na tacce, błogosławieństwo rodziców, wkładanie obrącek itd...

iREM
02-04-2009, 17:29
Viteza żarty trzymają, całkiem serio to w wątku na canon boardzie o foceniu ślubów ostatnio czytałam cały scenariusz wraz z tym jaki plan ustawienia aparatu dla danego kosciola mial jeden chłopak, miało to ręcę i nogi. W tym wątku też wymienione były tzw. MUST HAVE.

Tu u nas to było?

Sergiusz
02-04-2009, 19:15
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img102.imageshack.us/img102/7634/asas.jpg)

W artykule zdjęcia są z pierwszego ślubu a nie z pierwszej ligi. To artykuł o pierwszych krokach. I do tego druga część.