Zobacz pełną wersję : Polar, tylko na który obiektyw???
Zainteresowany jestem zakupem polara. Podejrzewam ze wybiorę coś z serii HOYA. Muszę zdążyć jeszcze przed urlopem a to już niebawem. Problem w tym że nie wiem na który obiektyw kupić ???
Zastanawiam się nad tym bo w sumie polar to spory wydatek.
Mam do wyboru 67 mm na moj EF-S 17-85 i na nowy EF 50mm / 1.8 który też zamierzam nabyć już niebawem.
Na pytanie które zadałem, pewnie to ja sam powinienem sobie najlepiej odpowiedzieć ale może ktoś doradzi....
Jest jeszcze alternatywa zakupienia tego 67mm a poźniej zastosować jakąś przejściowkę albo poprostu przykładać do EF 50mm.
Co sądzicie?
zdecydowanie na szeroki. Znacznie czesciej bedziesz go wykorzystywal w sytuacjach w ktorych ten polar bedzie przydatny.
albo poprostu przykładać do EF 50mm.
Co sądzicie?eee to takie wycieranie **** szkłem.
Ha, i tu widać, że L-ki w pewnych sytuacjach są tańsze (77mm) :)
Ale popieram tpopa, na szeroki.
kup na ten ktorego bedziesz uzywal.. ;)
Kup sobie jakiś np. 77 mm, i do tego reduktory.
Za Reduktor ZapŁacisz Max 25 ZŁ I Filterek Masz Do Obu SzkieŁ !!!!
To Zdecydowanie Najlepsze RozwiĄzanie ( Autopsja )
Za Reduktor ZapŁacisz Max 25 ZŁ I Filterek Masz Do Obu SzkieŁ !!!!
To Zdecydowanie Najlepsze RozwiĄzanie ( Autopsja )
Raczej najgorsze, tyle że najtańsze...
czemu najgorsze? jest jakas utrata jakosci ? ... bo nie bardzo rozumiem jak mozna w taki sposob tracic jakosc ...
czemu najgorsze? jest jakas utrata jakosci ? ... bo nie bardzo rozumiem jak mozna w taki sposob tracic jakosc ...
Najgorsze, bo jest to mocno niewygodne. Nie można założyć dekielka, często osłony przeciwsłonecznej itp.
Najgorsze, bo jest to mocno niewygodne. Nie można założyć dekielka, często osłony przeciwsłonecznej itp.
A jaki problem dokupić dekielek za 15 zł w odpowiednim rozmiarze :confused:
Co do osłon przeciwsłonecznych to się zgodzę.
Sam mam filtr 62mm i do niego redukcję na 52mm i nie widzę większych problemów w przekładaniu filtra z redukcją, a osłonę przeciwsłoneczną mam aukrat na 62mm
Zainteresowany jestem zakupem polara. Podejrzewam ze wybiorę coś z serii HOYA.
Co sądzicie?
Jak polar to proponuję North Face albo Columbia. Są dobre i spokojnie w kieszeniach pomieścisz swoje obiektywy.
Marfackib
27-07-2005, 10:53
Kup sobie jakiś np. 77 mm, i do tego reduktory.
bardzo mądre, kupiłem kiedyś 72 mm a teraz potrzebuję 77. Jak kupowałem 72 mm to rozważałem zakup 77 mm ale stwierdziłem że L-ek napewno kupować nie będę. Oj ..... jak ja się wtedy myliłem.
Marfackib mam to samo :) i tak w kółko, bo nowe szkło i inna średnica ale teraz to juz chyba nic nie wymyślę a przynajmniej mam taką nadzieję.