Zobacz pełną wersję : czy ktoś może powiedzieć co te lampy są warte..??
http://allegro.pl/item573703366_profesjonalna_lampa_studyjna_z_proce sorem_300ws_gd.html
pytam ich posiadaczy a nie czytaczy-teoretyków i gdybantów
z góry dzieki
Ja mam CY300 K ale z manualnymi nastawami bez takiego "cynkowskiego" lcd z tyłu więc sprzet baaardzo podobny... Powiem Ci, że są to lampy sredniej jakości ale w zypełności wystarczające do zaawansowanych zadań. Te lampy mają standartowe "chińskie" mocowanie do softboxów i innych gadżetów. cieszę się, że wymienili wartości w Kelwina w formie przedziału gdyż u mnie jest to bliżej 5200 niż 5600 - są poprostu lekko różowe. ale ustawiasz predefiniowany balans i jedziesz:)
Uważam ze lepsze i tańsze bedzie zastosowanie tradycyjnych potencjometrów takich jak ja mam w swoim studiu juz dobre 4 lata.
przykład --> http://allegro.pl/item577786389_lampa_studyjna_cy400k.html
Jak już wspomniałem mam 300 Wato sekund chińskiej produkcji, do tego mam 2x 400WS Elfo i 1000WS MarkoFlash i porównując polskie z chińskimi, te drugie nie wypadają najgorzej... minimalnie dłużej się ładują ale jest to rzadko odczówalne jedynie przy fotografii dzieci. Jakbyś miał jakieś pytania to dawaj :)
dzieki, chciałbym własnie wiedziec jaka jest róznica w stabilności tak temp. barwowej jak i siły błysku. Dla mnie nie problem jesli swiecić będą z temp 5200K a nie 5600 byle zawsze tak samo. Jeśli piszą zakres 5200-5600 to chyba nie mogę się spodziewac że wszystkie będą miały temperaturę tę samą..;(
a tutaj własnie jestem przekonany ze mozesz liczyć na tą sama wartość temperatury o ile kupisz wszystkie jednakowe lampy z tej samej serii tzn za jednym razem... one mają jednakowe palniki i wszystko w nich jest takie same różnica bedzie widoczna jesli podłączysz powiedzmy 2x Elfo i 3x CY. ale to tez nie jest problemem gdyż np CY dajesz na przód i ewentualnie górę a Elfo na tył jako obrys konturowy i różnicy nie widać ... ja tak mam i sprawdza sie... co innego jakbyś ustawił po lewej Elfo a po prawej CY wtedy jest nieciekawie:( TAK CY SIAK polecam CY