Zobacz pełną wersję : Problem Canon EOS 450D
stachura
14-03-2009, 11:00
Witam. jestem początkujący i mam problem z serią zdjęć. Kiedy chcę zrobić serię, aparat robi tylko 2 zdjęcia w normalnej szybkości 3,5 klatki na sekundę, a potem zwalnia do klatki na sekundę... w wizjerze jest wyświetlone ze może zrobić tylko 2 zdjęcia w serii, i nie wiem dlaczego, wcześniej było normlanie... bardzo proszę o pomoc bo teraz ta seria jest mi bardzo potrzebna... (na takich ustawieniach jakie mam teraz aparat powinien zrobić 53 zdjęcia w serii)
poczytaj dobrze instrukcję - moze trzeba wyłączyć jakieś odszumianie czy highlight priority...
wprawdzie takie zachowanie jest znane dla korpusu 40D (w tym przypadku liczba zdjeć seryjnych spada do 6), jednak niewykluczone, że 450D działa na podobnej zasadzie.
stachura
14-03-2009, 11:11
kurde dzięki juz sobie poradziłem z tym bo jak powiedziałeś o tym odszumianiu, tom i sie przypomniało że ostrntnio właśnie włączyłem redukcje zakłóceń dla High ISO, ale juz problem z głowy dzieki! :)