Zobacz pełną wersję : Sprytny, nowy teścik FFBF u kolegów z Nikona
http://www.nikon.org.pl/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=7
Riccardo
22-07-2005, 17:38
hura, hura, wreszcie cos nowego do fotografowania ;)
hura, hura, wreszcie cos nowego do fotografowania ;)
Wiedziałem :razz:
zaraz, zaraz... to podobno MY jestesmy onanistami sprzetowymi, ktorzy nie robia nic poza testowaniem sprzetu, a ONI sa prawdziwymi fotografami, ktorzy robia rzeczywiste zdjecia :D
sorki, nie moglem sie powstrzymac :-) test sciagnalem, ale chyba nie bedzie mi sie chcialo wydrukowac i zrobic. jakos mi szkoda czasu :-)
hej, akustyk, Ty chyba jestes onanista internetowym, jesli zgrywasz na hdd cos, czego i tak nie bedziesz chcial wydrukowac i focic ;) ;)
Nowy?? Ja go znam co najmniej od roku...
hej, akustyk, Ty chyba jestes onanista internetowym, jesli zgrywasz na hdd cos, czego i tak nie bedziesz chcial wydrukowac i focic ;) ;)
hehe... cos jak odruch studentow medycyny po znalezieniu ksiazki telefonicznej:
- rozumiesz cos z tego?
- nic.
- to co, wkuwamy?
tylko w wydaniu polibudy ;-) techniczne? to zgrac trzeba :D
@akustyk
tez cierpie na ta chorobe...ale najlatwiej wytykac ja innym ;)
Wydrukowałem. Skleiłem. Zrobiłem test. Obejrzałem wyniki. Podarłem. Poszedłem robić zdjęcia.
mattnick
13-04-2006, 13:46
a ja w zeszłym tygodniu widziałem nikoniarza we Wroclawiu z torbą canon'a :)
hehe... cos jak odruch studentow medycyny po znalezieniu ksiazki telefonicznej:
- rozumiesz cos z tego?
- nic.
- to co, wkuwamy?
tylko w wydaniu polibudy ;-) techniczne? to zgrac trzeba :D
Akustyk
W wydaniu polibudy było jeszcze inaczej :
- O ! - Zobacz, jakaś kartka leży !
- Co to ?
- Nie ważne. Kseruj !!!
:mrgreen:
a ja w zeszłym tygodniu widziałem nikoniarza we Wroclawiu z torbą canon'a
--------------------
ja mam odwrotnie...
nosze canony w nikonowskiej :-)
fajna - dawali za darmo do d50 - dostałem od narzeczonej...
pozdr
al
W wydaniu polibudy było jeszcze inaczej :
- O ! - Zobacz, jakaś kartka leży !
- Co to ?
- Nie ważne. Kseruj !!!
Ty chyba po jakiejs medycznej jestes albo uniwerku, bo siejesz defetyzm tutaj :mrgreen:
cecha naczelna studenta polibudy jest olewanie wszystkiego i chodzenie po najnizszej linii oporu. czasem jeszcze bardziej na skroty :) w zyciu zaden student by nie wpadl na kserowanie informacji innych niz absolutnie niezbedne (a i to nie zawsze) :lol:
Tcecha naczelna studenta polibudy jest olewanie wszystkiego i chodzenie po najnizszej linii oporu. czasem jeszcze bardziej na skroty :) w zyciu zaden student by nie wpadl na kserowanie informacji innych niz absolutnie niezbedne (a i to nie zawsze) :lol:
Jaaasne, jaaasne... te kawaly zawsze sa te same - zmienia sie tylko: uniwerek/polibuda, studenci/studentki, medycyna/prawo/inny kierunek. Wszystko zalezy od tego, kto opowiada :)
akustyk
eee tam marudzisz :razz: - przed niektórymi egzaminami współczynnik przygotowania był wprost proporcjonalny do ilości skserowanych rzeczy. Wnoszonych na egzamin - żeby nie było :razz:
- jak jesteś przygotowany ?
- no tak gdzieś na 2cm
nie wiem jak jest ze studentami innych uczelni, bo mam zbyt malo do czynienia, zeby wyciagac jakies ogole wnioski (PWL nie dziala :D ). ale z polibuda jest tak jak napisalem - 90% delikwentow podaza po absolutnie najmniejszej linii oporu.
kiedys nawet, po tym gdy uraczyli mnie tekstem "bo sie pilnie uczyli" :) zazartowalem sobie z moich studentow, ze student polibudy, jesli ma przekroczyc mur o wysokosci 100cm skacze 101cm liczac, ze nie zawieje od gory. lub, czesciej, skacze 99cm liczac na wiatr od dolu :)
co zostalo przez ktoregos cwaniaka skwitowane pytaniem: a pan to pewnie uniwerek konczyl? no wiec musialem wyjasniac, ze nie mowilbym, gdybym nie wiedzial z autopsji :)
akustyk... sama prawda :D
ja bym wrecz czasem sugerowal 90cm i .... przedtem rozejrzenie sie czy nikt nie widzi, a po fakcie czy nikt nie widzial jak w razie cegla spadla :D
(stwierdzenie poparte paroletnia praktyka i obserwacjami) :)
a ja w zeszłym tygodniu widziałem nikoniarza we Wroclawiu z torbą canon'a :)
Jak kupowałem swojego tamrona przede mną gość kupił D200 i kiedy sprzedawca chciał zapakować mu sprzęt do reklamówki z napisem „canon” gość zaprotestował a że nie było innych reklamówek to przewrócili tą reklamówkę na lewą stronę. dziwne troche :-?
a propos studentow polibudy:
http://video.google.com/videoplay?docid=1768884800258954129&pl=true
siedze i leje jak glupi do sera. caly urok tych kawalow polega na tym, ze one wcale nie sa abstrakcyjne :lol:
404 Not Found
The request /index.php was not found on this server.
Fan nr 1
14-04-2006, 17:12
cecha naczelna studenta polibudy jest olewanie wszystkiego i chodzenie po najnizszej linii oporu. czasem jeszcze bardziej na skroty :) w zyciu zaden student by nie wpadl na kserowanie informacji innych niz absolutnie niezbedne (a i to nie zawsze) :lol:
Potwierdzam u mnie na polibudzie kserowaliśmy głównie ściągi :mrgreen: . Poco pisać ściągi jak można je skserować? Jedyny problem, że trzeba było najpierw znależć jakąś dobrąduszę, która takie ściągi pisała.
POzdrawiam
Poco pisać ściągi jak można je skserować? Jedyny problem, że trzeba było najpierw znależć jakąś dobrąduszę, która takie ściągi pisała.
No tak, politechnika... po co pracować głową jak można rękami :lol: A ja ściągi drukowałem bezpośrednio z notatek, przy pomocy super-duper skryptu pstops który wszystko rozkładał na kartce A4. Na wejściu Postscript, na wyjściu Postscript, tylko pociąć, zszyć i gotowe.
A ja się zawsze uczyłem do egzaminów........... .... .... . . . . nikt nie uwierzył pewnie, tak? i słusznie ;)
A ja ściągi drukowałem bezpośrednio z notatek, przy pomocy super-duper skryptu pstops który wszystko rozkładał na kartce A4.
W sumie można i tak, trzeba było mieć notatki. U mnie na polibudzie mało było osób które miały je sensowne ;-)
Pozdr
Artur
Hmm... fakt, może to nie było oczywiste (politechnika w końcu :lol:). Chodziło o notatki udostępniane przez wykładowców :-D