Zobacz pełną wersję : gdzie najtaniej...
Poradzcie gdzie najtaniej można kupic obiektyw Tamron SP AF28-75mm f/2,8 XR Di LD Aspherical [IF]
www.allegro.pl :mrgreen:
na allegro nie ma tego modelu
Pogadaj z jakimś TIP-em, to ci sprowadzi.
Tytuł powinien brzmieć "gdzie w ogóle?" :)
Tytuł powinien brzmieć "gdzie w ogóle?" :)
Albo "kiedy" :roll: .
To ja się jednak odważę zadać to jakże konstruktywne pytanie: "Panowie (i Panie) kiedy (ważne) i gdzie (mniej istotne) będzie można kupić tego Tamrona? :)
Najprościej w USA, sam to zrobiłem.
Coronado
22-07-2005, 22:06
Najprościej w USA, sam to zrobiłem.
Zakladam, ze mialo to miejsce w ostatnich 2-3 miesiacach odkad sa braki na rynku tego szkla. Jestes w stanie wskazac sklep w jakim kupiles?
Pozdrawiam
Coronado
:lol: Dobrze powiedziane. :lol:
Na dzisiaj nigdzie go nie ma - ktoś pisał do Tamrona dlaczego ??. Trochę to dziwne że nie ma jednego z najlepszych obiektywów w tej klasie
Zakladam, ze mialo to miejsce w ostatnich 2-3 miesiacach odkad sa braki na rynku tego szkla. Jestes w stanie wskazac sklep w jakim kupiles?
Pozdrawiam
Coronado
Kupiłem w CompUSA ale był też w Helix Camera, oba sklepy mieszczą się w miejscowości Lombard/Downers Grove jakieś 30-40 km od Chicago. Generalnie mili spory wybór Tamrona.
Na dzisiaj nigdzie go nie ma - ktoś pisał do Tamrona dlaczego ??. Trochę to dziwne że nie ma jednego z najlepszych obiektywów w tej klasie
Myślę, że to raczej kwestia dystrybucji. Tamron nie ma oficjalnego dystrybutora w Polsce a warunki jakie stawiają potencjalnemu dystrybutorowi są trudne do przyjęcia. Na początek kontener szkieł i płatne gotówką.
sprawdzałem usa i też nie było , sam kupowałem bh ale też out of stock
dystrybutorem tamrona w Polsce jest fotojocker
dystrybutorem tamrona w Polsce jest fotojocker
I mają w swoich sklepach taki wybór, że aż się płakać chce. :lol:
I mają w swoich sklepach taki wybór, że aż się płakać chce. :lol:
Aż mnie zaskoczyło, oni chyba nie czują rynku albo nie czytają naszego forum.
sprawdzałem usa i też nie było , sam kupowałem bh ale też out of stock
Semtex kupowałem 19 czerwca w południe, jak chcesz to podeślę Tobie adresy.