PDA

Zobacz pełną wersję : Blenda - rozmiar po złożeniu

APP
06-03-2009, 19:17
Witam!

Chciałbym prosić posiadaczy blend 92x122 i 60x90 o zmierzenie ile taka blenda (z tych najpopularnieszych, 5w1) zajmuje po złożeniu i zapakowaniu w pokrowiec. Chodzi oczywiście o w miarę dokładnie podaną średnicę, do której da się to potem realnie upchnąć. W sieci piszą najwyżej "około 30cm", a rozmiar będzie dla mnie kluczowy w kwestii "targać/nie targać" ;).
No i jeśli już ktoś sięgnie po linijkę/metrówkę i blendę, to i grubość niech poda -nigdy nie wiadomo komu i kiedy się takie info jeszcze przyda ;)

Dzięki z góry za pomoc!

APP
01-04-2009, 07:43
Trochę czasu już minęło (i bez odpowiedzi :cry:), więc ponawiam pytanie.
Użytkowników takich blend na forum raczej nie brakuje 8-)

Bedol
06-04-2009, 16:50
Ta blenda (http://www.mitoya.pl/?p=productsMore&iProduct=74&sName=blenda-owalna-5in1) ma faktycznie około 30 cm ;-) Mierzyłem osobiście :-D

Problem polega na tym, że blenda jest w pokrowcu oraz że jest elastyczna, więc średnica "około" może znaczyć 25 cm lub 35 cm, zależnie jak bardzo będziesz upychał :mrgreen:

Na plener do oświetlenia całej postaci jest najmniejszą jaką możesz wziąć. Mniejsze nie oświetlą całej postaci na pewno. Większa (np. oferowana w tym samym sklepie 150 x 100 cm) po złożeniu jest już faktycznie spora i nie podjąłbym się jej noszenia w plenerze...

APP
06-04-2009, 19:41
Rozumiem przez to, że po złożeniu "luzem" średnica ma właśnie ~30cm, ale całość pozostaje jeszcze na tyle elastyczna, że można zrobić z tego jajo z węższym bokiem rzędu 25 cm (?). Jeśli tak, to wielkie dzięki, o to chodziło.
W sumie to od razu mogłem napisać, że chodzi o wepchnięcie tego ustrojstwa do Computrekker'a, ale sądząc ruchu w temacie, to i tak pewnie by nie pomogło :wink: