Zobacz pełną wersję : [Gdańsk] Canon 5D Mark II - bezpłatne warsztaty dla profesjonalistów
Witam.
http://www.optyczne.pl/1625-nowo%C5%9B%C4%87-Canon_5D_Mark_II_-_bezp%C5%82atne_warsztaty_dla_profesjonalist%C3%B3 w.html
"Sklep Cyfrowe.pl oraz Canon Polska zapraszają na prezentację aparatu Canon 5D Mark II połączoną z warsztatami fotograficznymi. Warsztaty są przeznaczone dla profesjonalistów zajmujących się zarobkowo fotografią, jak i zaawansowanych amatorów, miłośników marki Canon. Uczestnicy wysłuchają prezentacji nt. nowej lustrzanki Canona, a następnie będą mieli możliwość praktycznego zapoznania się ze sprzętem - aparatami 5D Mark II, 50D, 1D, 1Ds, obiektywami i drukarkami."
januszP.
26-02-2009, 16:50
Nie tylko dla profesjonalistów. również dla zaawansowanych amatorów!
Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest poprawne wypełnienie formularza
zgłoszeniowego http://www.cyfrowe.pl/prezentacja-canon-5d-mark2.html i
otrzymanie potwierdzenia udziału droga mailową.
Witam.
http://www.optyczne.pl/1625-nowo%C5%9B%C4%87-Canon_5D_Mark_II_-_bezp%C5%82atne_warsztaty_dla_profesjonalist%C3%B3 w.html
"Sklep Cyfrowe.pl oraz Canon Polska zapraszają na prezentację aparatu Canon 5D Mark II połączoną z warsztatami fotograficznymi. Warsztaty są przeznaczone dla profesjonalistów zajmujących się zarobkowo fotografią, jak i zaawansowanych amatorów, miłośników marki Canon. Uczestnicy wysłuchają prezentacji nt. nowej lustrzanki Canona, a następnie będą mieli możliwość praktycznego zapoznania się ze sprzętem - aparatami 5D Mark II, 50D, 1D, 1Ds, obiektywami i drukarkami."
odnośnik jakoś nie chce działać :/
warsztaty dla profesjonalistów
brzmi jak maslo maslane ;) ach ci marketingowcy
i mogli dac normalnie ze to warsztaty filmowe a nie ze cos tam z fotografia
odnośnik jakoś nie chce działać :/
Faktycznie, usunęli newsa z optycznych... Ciekawe dlaczego? Może za szybko został opublikowany? :)
W skrócie: do pobawienia się dostępne mają być 5D Mk II, 50D, 1Ds Mk III, obiektywy, drukarki Pixma i modleka. ;)
Ten http://www.cyfrowe.pl/prezentacja-canon-5d-mark2.html (podany już przez janusza P.) prowadzący do formularza rejestracyjnego działa.
a następnie będą mieli możliwość praktycznego zapoznania się ze sprzętem - aparatami 5D Mark II, 50D, 1D, 1Ds, obiektywami i drukarkami."
Ich, jak widać, kryzys nie dopadł..:lol: no nic, dzięki za news:-)
Pozdrawiam
PS: Coś mi się zdaje, że selekcja będzie się odbywać głównie na podstawie posiadanego sprzętu.. Zresztą czego się spodziewać.. Na pierwszy ogień idą pro, a potem, ew. jak zostanie miejsce dla jakiego biednego amatorka z 1000D w ręku z podpiętym kitem..:rolleyes: idzie ktoś z Was na to?
Nie tylko dla profesjonalistów. również dla zaawansowanych amatorów!
Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest poprawne wypełnienie formularza
zgłoszeniowego http://www.cyfrowe.pl/prezentacja-canon-5d-mark2.html i
otrzymanie potwierdzenia udziału droga mailową.
Próba rejestracji kończy sie zwrotką od demona pocztowego:
"Hi. This is the qmail-send program at home.pl.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out." :(
Witam.
Może to był taki "przedwczesny wytrysk" z tą informacją i formularzem. ;)
Jest na forum Arek z Optycznych, może wyjaśni sprawę znikającego newsa? Było już pod nim nawet kilka komentarzy czytelników...
z tego co wiem, maile rejestracyjne dochodza, a ten blad ktory wyskakuje na mailu to jakis blad techniczny ;)
wszystko fajnie, tylko beznadziejny termin wybrali. Chętnie bym się wybrał, ale w tym czasie mam laborki i seminarium. Pewnie część osób chętnych pracuje w tych godzinach...
P.S. Chyba sobie zajęcia na uczelni odpuszczę, coś takiego nie prędko się powtórzy...
właśnie dostałem maila z informacją że ze względu na bardzo dużą liczbę chętnych zabrakło dla mnie miejsca :P Mogli by napisać, że wstęp będą mieli tylko wybrani...
sirgerwazy
04-03-2009, 00:37
właśnie dostałem maila z informacją że ze względu na bardzo dużą liczbę chętnych zabrakło dla mnie miejsca :P Mogli by napisać, że wstęp będą mieli tylko wybrani...
wybrani...czyli pewnie Ci którzy maja lepszy sprzęt...
no cóż szkoda...
swoja droga ciekawy jestem jaka była całkowita liczba miejsc :)
wybrani...czyli pewnie Ci którzy maja lepszy sprzęt...
no cóż szkoda...
swoja droga ciekawy jestem jaka była całkowita liczba miejsc :)
eee tam, wypisałem w zgłoszeniu całą masę topowej szklarni + 5D i też dostałem info, że następnym razem na 100%, że za dużo chętnych .... bla, bla, bla
pewnie pierwszeństwo miały osoby posiadające swoje studia, lub zajmujący się fotografią zawodowo... albo znajomi organizatorów...
Mam nadzieję że nie patrzyli na sprzęt, bo z moim 400D i nie eLkowymi stałkami/zoomami nie mam szans na załapanie się (choć też dostałem informacje że przy następnych warsztatach będę mieć pierwszeństwo :P).
januszP.
04-03-2009, 08:27
Ja dostałem właśnie potwierdzenie udziału (nie mam tam nikogo znajomego- kto pierwszy ten lepszy;). :-D
pewnie pierwszeństwo miały osoby posiadające swoje studia, lub zajmujący się fotografią zawodowo... albo znajomi organizatorów...
Znajomi na pewno nie - mi potwierdzili udział w warsztatach :) A zawodowcem też specjalnie nie jestem, napisałem, że to dodatkowa działalność zarobkowa.
ania1410
15-03-2009, 17:39
oczywiscie na mnie warsztaty podzialały motywująco i jestem totalnie napalona na nowe 5d :)
oczywiscie na mnie warsztaty podzialały motywująco i jestem totalnie napalona na nowe 5d :)
możesz napisać na forum jakąś krótką recenzję? Co było głównym motywem? Czy tylko prezentacja sprzętu (gadka o c. fn., jakości obrazu, super procesorze itp)? A nauczyłaś się czegoś nowego, ciekawego? Czy z samej strony fotograficznej (nie sprzętowej) spotkanie było ciekawe?
Ania na bank robiła foty na szkoleniu :) Może pojawi się coś na blogu ?
poza mozliwoscia pomacania - jesli akurat sie bylo dostatecznie cierpliwym by lazic za kims kto akurat ma szklo albo body - 1ds'a, 1d i 4x5DmkII oraz szkielek typu 85L, 35L, 200/2IS, 70-200/2.8IS (f/4 tez), 50L MOIM ZDANIEM nie bylo nic ciekawego. Wspomne jeszcze tylko o TS'ach, ale niestety byly to starsze konstrukcje (24, 45, 90) i nowej 17 TS tez nie bylo.
Ten buńczuczny tytul "dla profesjonalistow" odnosil sie niestety tylko do zaproszonych gosci, bo poziom prowadzenia i organizacja wypadly blado.
Pan z Canona (ten sam, ktory twierdzil, ze 5DmkII ma 9ptk. krzyzowych) pokazal kilka slajdow z danymi technicznymi Piatki - o AF'ie nie wspomnial, a ja nie mialem sumienia go pytac - by pozniej opowiadac przez ponad pol godziny o tym, ze w DPP da sie wywolac zdjecia i ustawic WB i nawet mozna pracowac na zbiorach fotek.
Troche narzekam, bo chcialbym zeby traktowano mnie jak profesjonaliste (ktorym nie jestem) skoro mnie juz zaproszono, a nie jak amatora, ktory dopiero co kupil sobie aprarat albo bedzie kupować.
Zdaje sobie sprawe, ze niewiele w kwestii teoretycznej mnie moglo zaskoczyc (bo przeciez wszystko juz od dawna wiadomo o nowej 5-tce), to jednak zwyczjnie sie nudzilem sluchajac o rzeczach oczywistych.
Druga czesc to juz macanie sprzetu i robienie fotek oblezonej modelce. Sporo chaosu tutaj panowalo - po 15 minutach lampy studyjne zostaly wylaczone i moznaby rzec zaczelo sie testownie wysokich ISO. Przed modelka nonstop stalo 4-5 ludkow robiacych zdjecia. Mi modelkasluzyla glownie do sprawdzania AF w puszce i szklach, bo o indywidualnym podejsciu moznabylo pomarzyc.
Druga czesc przypadla mi bardziej do gustu, ale brak jakiejkolwiek odgornej organizacji rozdzielania sprzetu czy chocby kolejkowania sprawial, ze byli ludzie ktorzy przez dwie godziny nie wypuscili aparatu z reki jak i tacy ktorzy go w ogole w nich nie mieli.
Podsumowujac: zaskakujaco, po tej mini-recenzji, przyznaje że nie byl to dla mnie czas stracony - bylo calkiem sympatycznie. Zdecydowanie wybralbym sie ponownie, ale profesjonalnymi warsztatami bym tego nigdy nie nazwal.
Dzięki za recenzję. Pewnie odpuszczę sobie te warsztaty, jeśli postanowią drugi raz organizować je u nas.