Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tamron, która wersja?

5pirit
26-02-2009, 15:42
Szukałem na forum i nigdzie nie widzę, więc pytanie mam takie (myślę że Cichy będzie miał w tym temacie dużo do powiedzenia) czym się różni nowa wersja Tamrona od starej i po czym poznać która jest która, po jakimś numerze cy cuś ??

gwozdzt
26-02-2009, 15:49
ale o jakiego tamrona chodzi?

5pirit
26-02-2009, 15:51
No np. 17-50mm, bo na allegro widzę właśnie u Cichego podpis "Nowa wersja", znajomy chce kupić ale nie wie o co kaman.

Cichy
26-02-2009, 16:03
Tylko ta nowa wersja przecież nie dotyczy aukcji z Canonem, ino Nikonem.

Do Canona jest jeden model, tylko produkcji China lub Japan - jedyna różnica. Wiem też, że nowe obiektywy mają wgrany nowy "firmware" AF, ale sprawdzić się tego niestety nie da w żaden sposób.

5pirit
26-02-2009, 16:07
A widzisz bo zmyliło mnie to że masz to szkło wystawione w kategorii Canon i napisane nowa wersja, ale już rozumiem że to tyczy się tylko Nikona. To w takim bądź razie napisz czy masz na stanie do Canona, czy wgrany jest już nowy soft oraz czy można kupić go u Ciebie w niedziele ;) bo tylko tak pasi wyjazd, a chce odbiór osobisty ;)

Cichy
26-02-2009, 16:53
Są do Canona, zgodnie z tym co jest na allegro. Odnośnie softu - wyjaśnienie jest w moim poprzednim poście. Odbiór w niedzielę - raczej nie wchodzi w grę.