Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brak seriala w 20d?!

SpydeRR
19-07-2005, 14:52
Czesc, 3 miesiace temu kupowalem w USA w B&H przez net 20d.
Pozniej przywiozl mi go znajomy... no i fajnie wszystko pieknie dziala...
tylko niedawno sie zorientowalem, ze na aparacie (na tej nalepce) nie mam wybitego numery seryjnego.. :shock:
Nie ze wytarty czy zniknal... po prostu go tam nigdy nie bylo :confused:
Wyczytalem, ze mozna sprawdzic w EXIF'ie, no i niby jest, ale sprawdzalem w innym 20d i te numery sie w ogole nie zgadzaja, serial na aparacie to ciag cyferek, w exifie sa w formie 0XX0-000XX. Wiec jak to jest z tymi serialami?

Jak myslicie co to znaczy? Sklep niby renomowany, ale co wypadl z tira? Jakis naprawiany?
Martwie sie bo jak bede chcial sprzedac to moze byc problem :|
I jak to jest z tymi serialami?

Cichy
19-07-2005, 15:10
Dobrze, że nie ma tam np. serialu brazylijskiego, to by dopiero było ...

asq
19-07-2005, 15:19
hmmm... u mnie serial wyświetla się ok (tj. w postaci 9 cyfr), może ten program nie bardzo?
sprawdź sobie tutaj: http://kuromaku.kondi.net/PHP_JPEG_Metadata_Toolkit_1.11/serial.php
(szukaj Camera Serial Number)

birez
19-07-2005, 15:38
Na pewno mozna tez sprawdzic tym canonowskim softem do obslugi aparatu (tym samym ktorym sie nazwisko wlasciciela ustawia), tylko ze akurat nie pamietam jak sie toto nazywa... To jest zdaje sie ten sam, ktorym sie zdalnie z kompa aparat obsluguje

Natomiast co do seriala, to ja w jego miejscu mam bardzo ladne rysy po szybkozlaczce (jakos nie przemawia do mnie, ze kreci sie tylko srubka a nie caloscia), jednak tuz po zakupie ten numerek tam widnial

Wydaje mi sie wiec, ze jakos niezbyt sie co do trwalosci nadruku przylozyli...

KuchateK
19-07-2005, 15:48
Byla seria aparatow ze znikajacymi serialami... W serwisie znaja ten problem.

SpydeRR
19-07-2005, 18:46
Na pewno mozna tez sprawdzic tym canonowskim softem do obslugi aparatu

Canon DPP pokazuje prawidlowo... to nie wiem czemu ACDSee pokazuje cos zupelnie innego hmmm...

Byla seria aparatow ze znikajacymi serialami... W serwisie znaja ten problem.

To jak bede sprzedawal to sie zglosze do serwisu...
Teraz bym sie bal... jeszcze mi aparat popsuja ;)

Tylko nadal ciekaw jestem czemu tego seriala nie ma...
jak myslicie, jest opcja ze z takiego sklepu jak B&H byl jakis przekret??

santiblue
19-07-2005, 19:16
Tylko nadal ciekaw jestem czemu tego seriala nie ma...
jak myslicie, jest opcja ze z takiego sklepu jak B&H byl jakis przekret??

Przeciez CI Kuchatek napisal. Byla seria wypuszczona 20d ze zle polozonym czy tez slabym nadrukiem. Canon wie o tym, serwis canon wie o tym. Nie masz sie co martwic. tez mialem kilka takich.

SpydeRR
19-07-2005, 19:21
Przeciez CI Kuchatek napisal. Byla seria wypuszczona 20d ze zle polozonym czy tez slabym nadrukiem. Canon wie o tym, serwis canon wie o tym. Nie masz sie co martwic. tez mialem kilka takich.

No nic.. .oby tak bylo... :)
A czy wiesz moze jaka to byla seria?

Semtex
20-07-2005, 09:27
A nie masz w pudełku na gwarancji seriala ?

SpydeRR
20-07-2005, 15:17
A nie masz w pudełku na gwarancji seriala ?
gosc mi zapomnial przywiezc gwarancji - przywiozl tone papierow po angielsku i hiszpansku ale o gwarancji juz zapomnial :D

kocis
20-07-2005, 18:55
Hm!
Nie uważasz, że to dość dziwne?

SpydeRR
20-07-2005, 19:42
Hm!
Nie uważasz, że to dość dziwne?

Nie :)
To dobry znajomy.. ;)

santiblue
21-07-2005, 01:58
Nie pamietam jaka seria ale wiem ze takowa byla bo o tym glosno bylo swego czasu.

Vitez
21-07-2005, 10:02
Nie pamietam jaka seria ale wiem ze takowa byla bo o tym glosno bylo swego czasu.

A mi cos chodzi po glowie ze bylo o tym glosno ale w odniesieniu do 350D a nie 20D :roll: