PDA

Zobacz pełną wersję : nieuczciwy kupujący Conrado5 - ostrzegam!

Wiesiek_TGT
12-02-2009, 16:06
Witam

31 stycznia sprzedałem tym forum Canona 5D ogłaszając sie na tym forum
3000 PLN z dodatkową matówką i akumulatorem.
Kupił go ten gość http://canon-board.info/showthread.php?t=43354
Wcześniej sprzedałem mu 70-200/2,8
Przesłał nie cała kasę a ja mu wysłałem aparat. Twierdził , że to kilka dni.
Od 4 stycznia nie odbiera moich telefonów, nie odpisuje na maile ani na wiadomości na GG.
Ostrzegam prze tym oszustem

Wiesiek

gietrzy
12-02-2009, 16:16
Wiesiek, napisz coś konkretniej, czy masz korespondencję pisemną, w której Conrado zobowiązuje się zwrócić tobie pozostałą należność.
Proszę o to dlatego, że przeczytawszy twój post zadzwoniłem do Conrado i ten twierdzi, że kontaktował się z tobą wczoraj i wszystko macie dogadane.
Ze swojej strony deklaruję czas i chęci by udać się do miejscowości K, by porozmawiać z Conrado lub z kimś innym...

Wiesiek_TGT
12-02-2009, 16:31
Wiesiek, napisz coś konkretniej, czy masz korespondencję pisemną, w której Conrado zobowiązuje się zwrócić tobie pozostałą należność.
Proszę o to dlatego, że przeczytawszy twój post zadzwoniłem do Conrado i ten twierdzi, że kontaktował się z tobą wczoraj i wszystko macie dogadane.
Ze swojej strony deklaruję czas i chęci by udać się do miejscowości K, by porozmawiać z Conrado lub z kimś innym...

Zadzownił dopiero wczoraj jak mu zagrosiłem, że opiszę sprawe na forach na których sie logował. Powiedział, że nie ma pieniędzy i może w sobotę będzie miał.
Ja mu dałem czas do dzisiaj do 12:00

Moje ogłoszenie, ktore znikło z tego forum zawierało opis aparatu i cenę

Dla mnie jeśli ktos przez tydzień nie odpowiada (kilkadziesią telefonów, maili wiadomości GG z mojej strony) i nie chce oddac pieniędzy a loguje się na fora , jest na GG jest oszustem.
Niewiele mam więcej do dodania.
Żałuję , że zaufałem takiemu typowi.

Wiesiek

wojkij
12-02-2009, 16:41
Tutaj masz konto allegro "kolegi"- coś mi tu śmierdzi...

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=7435739

czajna
12-02-2009, 16:44
Tutaj masz konto allegro "kolegi"- coś mi tu śmierdzi...

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=7435739

To jest jego konto, ale też zawieszone:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=3873917
wg. http://209.85.129.132/search?q=cache:QvWIto1qzSwJ:allegro.pl/item495138866_canon_eos_400d_w_idealnym_stanie_zap raszam.html+%22880+156+450%22&hl=pl&ct=clnk&cd=3&gl=pl

MM-architekci
12-02-2009, 16:45
Ten osobnik generalnie zajmuje sie handlem sprzetem foto , co do tego nie wnikam , kazdy robi co chce , ale to tak na marginesie calej sprawy , wiec nie popuszczaj bo pieniadze to on na pewno ma.

Rafał32
12-02-2009, 16:45
Skoro nie ma kasy-niech odesle Ci obiektyw a Ty oddasz mu co jego.
Jesli nie to juz inny temat..

wojkij
12-02-2009, 16:46
W aukcjach konta podanego w moim linku nr gg zgadza się z tym w ogłoszeniu - nr tel jest inny ale w erze prepaid to nie problem. Gość z dwoma zawieszonymi kontami allegro - ja już bym był na komisariacie;)

Conrado5
12-02-2009, 18:00
Panowie,
bez przesady, pieniądze Panu Wiesławowi już zwróciłem,
właśnie dokonałem przelewu,
z tego co widzę to mnie już oceniliście,
szkoda, że żaden z Was mnie nie zna, poza Gietrzy:)

Nie odpowiadałem na telefon bo podczas zajęć w L.O. nie można odbierać telefonu, jestem prawie cały czas aktywny na forum bo z mojego komputera korzysta rodzina,
Ostatnio jest u mnie strasznie ciężko z czasem bo mam zajęcia, koniec semestru, remont w domu i nie miałem głowy do tego...

Z drugiej strony rozumiem zdenerwowanie Pana Wiesława, z tym, nie mogę pojąć dlaczego napisał do moich znajomych na NASZA.KLASA o tym problemie skoro wiedział, iż jest rozwiązany, nie ma co zemsta za 10 dni zwłoki ze spłatą 3% kwoty...super ...

Konto na allegro mam zablokowane za rachunki, znów nie dotrzymywanie terminów...
No może mnie to czegoś nauczy...

Mam nadzieję, że chociaż 1% z Was zrozumie, jak nie to szkoda...w końcu mam tylko 18 lat i moją pasją jest oszukiwanie, a nie robienie zdjęć...

Pozdrawiam
Konrad

P.S
Szkoda, że Pan Wiesław nie wspomniał o tym, że miały być 3 akumulatory, a są 2 i to podróbki, matryca jest tak brudna jakby ktoś zmieniał obiektywy na pustyni, a nie w teatrach jak to miało być, ale tego się już nie widzi...no cóż,

jak to powiedział pewien Św.P, profesor: "sprawiedliwość jest na tym świecie tylko w jednym miejscu : w słowniku języka polskiego przy indeksie spr..."

Uważam wątek, za godny zamknięcia. już i tak wylało się za dużo zarzutów pod moim adresem, ale cóż...takie jest życie.

Kolekcjoner
12-02-2009, 18:15
Nie nie takie życie. Tacy ludzie ;)8). Możesz mieć pretensje tylko do siebie o to wszystko.

Bronekc1
12-02-2009, 18:17
Pacta sum servanta
Jeżeli nie mogłeś odebrać telefonu to trzeba było oddzwonić, każdy telefon ma taką funkcję…
To że ktoś się zdenerwował i chwytał się wszelkich możliwych sposobów żeby się z tobą skontaktować wydaje się całkowicie uzasadnione.
Argument w stylu mam 18 lat, handluje drogim sprzętem i wybaczcie mi jeśli gogoś oszukam też jakoś do mnie nie przemawia…
Może Wiesiek_TGT powinien zadzwonić do skarbówki żeby troche skontrolowała ten twój „biznes”…
Do wściekłości doprowadza mnie głupie tłumaczenie w takich sytuacjach...!

Conrado5
12-02-2009, 18:21
myślę, że sprawa jest już rozwiązana, mam nadzieję, że to szybko zamkniemy

Kolaj
12-02-2009, 18:26
myślę, że [...]Myślę, że coś jeszcze wypadałoby Wieśkowi powiedzieć...

Kolekcjoner
12-02-2009, 18:47
Takie magiczne słowo 8).

Kolaj
12-02-2009, 18:49
Takie magiczne słowo 8).Nie podpowiadaj ;)

kashpir_pl
12-02-2009, 18:50
Panowie,

Nie odpowiadałem na telefon bo podczas zajęć w L.O. nie można odbierać telefonu, jestem prawie cały czas aktywny na forum bo z mojego komputera korzysta rodzina,
Ostatnio jest u mnie strasznie ciężko z czasem bo mam zajęcia, koniec semestru, remont w domu i nie miałem głowy do tego...

Z drugiej strony rozumiem zdenerwowanie Pana Wiesława, z tym, nie mogę pojąć dlaczego napisał do moich znajomych na NASZA.KLASA o tym problemie skoro wiedział, iż jest rozwiązany, nie ma co zemsta za 10 dni zwłoki ze spłatą 3% kwoty...super ...

Konto na allegro mam zablokowane za rachunki, znów nie dotrzymywanie terminów...

Mam nadzieję, że chociaż 1% z Was zrozumie, jak nie to szkoda...w końcu mam tylko 18 lat i moją pasją jest oszukiwanie, a nie robienie zdjęć...

Pozdrawiam
Konrad

P.S
Szkoda, że Pan Wiesław nie wspomniał o tym, że miały być 3 akumulatory, a są 2 i to podróbki, matryca jest tak brudna jakby ktoś zmieniał obiektywy na pustyni, a nie w teatrach jak to miało być, ale tego się już nie widzi...no cóż,

jak to powiedział pewien Św.P, profesor: "sprawiedliwość jest na tym świecie tylko w jednym miejscu : w słowniku języka polskiego przy indeksie spr..."

Uważam wątek, za godny zamknięcia. już i tak wylało się za dużo zarzutów pod moim adresem, ale cóż...takie jest życie.

Jeżeli unika się kogoś przez miesiąc, a kontaktuje z nim dopiero wtedy gdy druga strona nie wytrzymuje i opisuje sprawę na forum to nic dziwnego, że wszyscy zainteresowani cię ocenili i będą unikać jakichkolwiek transakcji. Panu Wiesławowi należą się przeprosiny (nie mówiąc już o zapłacie za sprzęt BTW ty pieniędzy mu nie zwróciłeś tylko zapłaciłeś ). A twoje tłumaczenia? Bardziej żałosnych to nigdy nie widziałem... Wskazują na wiek szczenięcy, nawet nie dziecięcy.

Olszewski
12-02-2009, 18:57
Pacta sum servanta

No zabłysłeś! Abstrahując od tematu, razi mnie to, że ktoś mówi coś, albo pisze i piszę po prostu źle! Nie pisz jak nie jesteś pewien!

Pacta sum servanDa.

januszP.
12-02-2009, 19:09
Mam nadzieję, że nie wszyscy młodzi w naszym pięknym kraju są tak cyniczni!?

Wiesiek_TGT
12-02-2009, 19:19
Potwierdzam, ze zapłacił.
Zrobił tak jednak dopiero wtedy gdy ba GG napisałem mu , że zlokalizowałem jego rodziców i że jak jutro uzyskam do nich nr telefon to zadzwonię !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wiesiek

kashpir_pl
12-02-2009, 20:13
Zapłacił, ale opinię sobie na forum zszargał. Ale to już jego problem.

Slider
12-02-2009, 21:25
Wydawało mi się że ludzie z forum to grupa osób którym można zaufać.

"Człowiek z forum" - Postów: 14.

Ciekawi mnie tylko pomijając ten incydent, co z pozostałymi allegrowiczami? Wszakże Conrado5 miał 100% pozytywów:roll: Poza tym sprawa śmierdziała od początku. Chciał kupić cały system Canona, tylko po to, żeby kupowac taniej i sprzedawać drożej buble?
jarq, że tak spytam: za ile kupiłeś to szkło z rzekomymi "dwoma ryskami"?

Bronekc1
12-02-2009, 22:41
No zabłysłeś! Abstrahując od tematu, razi mnie to, że ktoś mówi coś, albo pisze i piszę po prostu źle! Nie pisz jak nie jesteś pewien!

Pacta sum servanDa.

Faktycznie...
Przepraszam.Łacine miałem na pierwszym roku...no ale to nie jest wytłumaczenie...Bo przecież każdy powimien ją znac:???:

panuna
12-02-2009, 23:02

Pacta sum servanDa.

No doktorze z polonistyki, czepiasz się czyjegoś cytatu (który uważam za bardzo trafny), bo w łacinie machnął się i zamiast literki "d" wpisał "t", samemu ładując banialuki w ojczystym języku:mrgreen::mrgreen:

Wracając do tematu wątku, jego adresat jest chyba bardziej zainteresowany rozszerzoną wersją:mrgreen:
Pacta sum servanda sed rebus sic stantibus

sadaman
12-02-2009, 23:05
Panowie,

Widać zasłużyłeś na te ocene całkowicie sprawiedliwie.
Podejrzewam że gdybyś był wporządku to widząc że ktoś się do Ciebie dobija na komórkę to oznacza że jest to coś ważnego i pilnego.
Dobre wychowanie nakazuje kontakt z tą osobą skoro w określonych porach samemu niemożna odebrać telefonu.

Coś mi tu kolego nie pasuje...w swojej historii obcowania z allegro miałem juz dwa razy ograniczoną funkcjonalność allegro za nieterminowe płacenie - jednak ani razu nie było monitu o Zawieszeniu Konta a jedynie ograniczenie jego funkcjonowania czyt. brak możliwości wystawiania aukcji
Na taką informację to trzeba sobie porządnie zapracować.

Swoją drogą też mi śmierdział swgo czasu wątek o kompletowaniu systemu Canona w ktorym ów koleś chciał kupić niesporzytą ilość szkieł w tym także alternatywnych producentów. Przecież po co komu do focenia tyle szklarni etc...jedynie na sprzedaż.
Przy okazji dobra lekcja na przyszlość by nie sprzedawać na raty jeśli niema się 100%-go zaufania do drugiej strony;-)

Kolekcjoner
12-02-2009, 23:11
Wydaje mi się że wątek do zamknięcia. Sprawa wyjaśniona, a dalsze jej rozdrapywanie nie jest sensowne dla nikogo.

basala
12-02-2009, 23:20
No doktorze z polonistyki, czepiasz się czyjegoś cytatu (który uważam za bardzo trafny), bo w łacinie machnął się i zamiast literki "d" wpisał "t", samemu ładując banialuki w ojczystym języku:mrgreen::mrgreen:
Ja miałem z łaciny trójkę z plusem. Autorytetem więc nie jestem. Pozwolę sobie jednak postawić na: Pacta sunt servanda.

A poza tym:
Romanes eunt domus. ;)

No i przepraszam z OT. :)

Slider
12-02-2009, 23:41
Ja miałem z łaciny trójkę z plusem. Autorytetem więc nie jestem.

Ja łaciny nie miałem wogóle, więc noga jestem, a nie autorytet:grin: Ale czy któryś z poliglotów mógłby mi wytłumaczyć, co za słodkie uprzejmości miedzy sobą wymieniacie?:-)
Wątek do zamknięcia, choć jestem ciekaw, co sam zainteresowany ma do powiedzenia:twisted: Wieśkowi też:mrgreen:

JackC
12-02-2009, 23:48
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pacta_sunt_servanda :mrgreen:

panuna
12-02-2009, 23:52
Ja łaciny nie miałem wogóle,

ja też :mrgreen:

Pacta sum servanda sed rebus sic stantibus
http://www.mediana.nazwa.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1741&Itemid=53

hehe

Conrado5
12-02-2009, 23:54
Pana Wiesława przeprosiłem, smród pozostanie przy mnie na długo, czegoś na pewno mnie to nauczy, mam nadzieję, że na całe życie.
Znajomi na Nasza.Klasa.pl już do mnie piszą o co chodzi, Pan Wiesław poinformował ich również o tym jak to dotrzymuję terminów...no cóż...długie prostowanie przede mną...

Sławek
12-02-2009, 23:56
Nie rozumiem co ci rzymianie mają do rzeczy ?

Conrado5
12-02-2009, 23:56
Proszę Moderatora o zamknięcie wątku...
Pozdrawiam i jeszcze raz PRZEPRASZAM za zamieszanie, które niewątpliwie sam wywołałem.

Makudonarudo
13-02-2009, 00:09
Coś mi tu kolego nie pasuje...w swojej historii obcowania z allegro miałem juz dwa razy ograniczoną funkcjonalność allegro za nieterminowe płacenie - jednak ani razu nie było monitu o Zawieszeniu Konta a jedynie ograniczenie jego funkcjonowania czyt. brak możliwości wystawiania aukcji
Na taką informację to trzeba sobie porządnie zapracować.

Wieszają wieszają , jak sie za bardzo zwleka z zapłatą.
A potem straszą firmą windykacyjną .
Dalej nie wiem bo zazwyczaj wtedy płacę

Conrado5
13-02-2009, 00:15

Ja też zapłaciłem, ale się nie kwapią z odblokowaniem.
Zwlekałem z wpłatą, to dlaczego oni mają nie zwlekać z odblokowaniem, "jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie" :-(:-(

sadaman
13-02-2009, 01:11

No to mi się nie zdarzyło ;)
Chyba że to jest tak że jak ktoś za bardzo z tą zapłatą zwleka to wtedy częstują Zawieszeniem.
Koniec OT

Też uważam że wątek jest raczej do zamknięcia.

gwozdzt
13-02-2009, 11:07
Potwierdzam, ze zapłacił.
sprawa kupna się rozwiązała, więc spełniam powtarzające się prośby o zamknięcie tematu :-)

z kolei kwestia w której 'bohater' tego wątku występuje w roli sprzedawcy trafiła do osobnego tematu:
http://canon-board.info/showthread.php?t=43881

natomiast propozycja co do rozwiązań w giełdzie trafiła do "spraw administracyjnych":
http://canon-board.info/showthread.php?p=604884#post604884