PDA

Zobacz pełną wersję : Światło w teledyskach

Polanin
10-02-2009, 23:45
Zaryzykuję i napiszę to w tym dziale. Gdyby było, źle to przepraszam i od razu piszę podanie o przeniesienie.

Przelotem zobaczyłem wczoraj teledysk (po krótkim szukaniu wyszło mi, że to Beyoncé - Single Ladies (Put a ring on it) (http://www.mtvu.com/video/?vid=288546) ). Co do muzyki nie za bardzo mogę się wypowiedzieć, bo obejrzałem go 1,5 raza, za każdym razem bez dźwięku. No, ale do rzeczy, bo forum o fotografii, a nie o muzyce. Zawsze jak oglądam teledyski z białym tłem, to gdzieś w tle działa mi podprogram "biały karton wisi z sufitu, a wokoło rusztowania", a tu proszę kamera jeździ dookoła. To co mi się jednak najbardziej w tym teledysku podobało to praca światłem. Uważam, że ktoś się nieźle bawił. Zmiany z bezcieniowych, na cienie ostre, miękkie, potrójne, pojedyncze jak kto woli. Według mnie kawał dobrej roboty (choć nie mówię, że bez wsparcia komputerowego, ale na pewno nie tylko dzięki niemu).

P.S. Jakość wideo w linku jest jak to w sieci. Warto obejrzeć coś lepszego, ale mi się nie udało na szybko znaleźć.

crislasek
11-02-2009, 00:14
Tylko o co się pytasz, to ma być monolog czy jak?