PDA

Zobacz pełną wersję : Narzekanie

Nickifor
15-07-2005, 13:53
Drogi Tomaszu Goliński!
Obserwuje to forum od dwóch miesięcy i stwierdzam:
1.Twoje posty to szczyt megalomaństwa(chodzi o odpowiedzi innym użytkownikom)
2.W przeciwieństwie do innych jak Akustyk,Vitez,Kuchatek i inni, przez rok niczego się nie nauczyłeś.Poczytaj starsze posty kolego.
3.Twoje odpowiedzi to typowa statystyka,Vitezowi i tak nie dorównasz( powód j/w)
4.To że jesteś moderatorem, nie upoważnia Cię do odstraszania swoją ignorancją początkujących użytkowników .
5.Jak nie masz chęci pomóc, to nie zabieraj głosu miły kolego albo załóż sobie włłasne forum na którym będziesz przypuszczam jedynym użytkownikiem.
6.Nikt z kolegów nie potrfił Ci tego powiedzieć wcześniej bo mają trochę taktu (po starej znajomości).
7.Przestroga dla wszystkich odsyłaczy, do starych wątków.Poproście kogoś z ulicy ,laika,początkującego,totalnego amatora itp...niech przeczyta jakis wątek z przed roku i
powie czego się dowiedział?
Na zakończenie przed wyjazdem.
To jest tylko moja subiektywna ocena.Przepraszam wszystkich nie wymieninych wcześniej ,ale niewątpliwie posiadających wiedzę użytkowników forum za to że ich nie wymieniłem.
App.Ciągle się ucze i pewnie głupi umrę.
Pozdrawiam użytkowników i tak najmilszego forum.

Tomasz Golinski
15-07-2005, 14:01
Nickifor, nim nastepnym razem napiszesz, pomysl. Na tym forum wiecej razy niz ktokolwiek inny tlumaczylem jak dzialaja obiektywy na M42 i na prawde nie mam ochoty robic tego po raz kolejny. A ponadto wiekszosc tego co napisales, nie ma za grosz sensu. Wielki LOL.

Tomasz Golinski
15-07-2005, 14:20
Dochodza nowi, technika sie zmienia (zwlaszcza lensy na M42), ale czy z tego powodu nie mozna znalesc czegos w wyszukiwarce? Dopisac sie do istniejacego watku?

KuchateK
15-07-2005, 15:01
Co ja znowu? No nieee... :mrgreen:

Nickifor... Znasz to powiedzenie?
Daj komus rybe i bedziesz mial spokoj na godzine... Naucz go lowic i bedziesz mial spokoj do konca zycia.

To sie naprawde sprawdza. Pisanie 150 raz o czyms meczy i czlowiek sie wypala... Potem przychodzi taki delikwent i pisze "czemu mi nie odpowiecie, naprawde nikt nie wie?"... A moze by popatrzec... Na prfc te same pytania sa jedne na drugich... Zobacz jaki syf... Strach to czytac i prawie nie mozna znalezc tych lepszych watkow.

KuchateK
15-07-2005, 15:33
Jak bym nie byl wypalony to bym tu juz Viteza przebil ;)

Podawanie linkow do wyszukiwarek albo "znajdz sobie" wcale nie jest takie zle... A jak sie komus nie podoba to trudno...

Popatrzcie ile ja tutaj pytan zadalem... Mam drugiego dslr'a, przewalilem z 10 obiektywow i kupa technicznych detali dotyczacych sprzetu...

Z powietrza mi sie to wzielo czy raczej z googli? Przeciez od momentu jak wzialem 300D w rece chyba nawet rok nie minal. Co prawda zdjec jak nie umialem robic tak nie umiem, no ale... trudno :mrgreen: :twisted: Przynajmniej troche teorii mam :)

A przyklad z prezesem i klientami jednak troche chybiony... Jak bym bral za posty na canon-board kase... ech... :)

KuchateK
15-07-2005, 16:57
Dezerter :)

Nie no... Nie chodzi o pokolenia...

Poprostu jesli cos jest juz napisane i naprawde latwo mozna do tego dotrzec to nie ma sensu tego powtarzac... Nie wiem co za wielkie halo jak ktos podsunie linka z wynikami z wyszukiwarki... To jest lepsze zarowno dla piszacych jak i dla odbierajacego... Latwiej jest znalezc samemu i miec odpowiedz juz jak czekac az sie ktos zlituje. Po co wymyslac kolo na nowo?

Taka teoretyczna sytuacja... Wigilia... Jakis problem... Lepiej umiec naprawic uzywajac 10 minut google'a czy czekac az ktos zagladnie za dzien czy dwa na forum?

To ze system lezy i schemat sie powtarza miliony razy nie znaczy ze nie mozna go prywatnie od dolu naprawiac... Google to powinna byc pierwsza lekcja korzystania z komputera w dzisiejszych czasach.

gonzo44
15-07-2005, 17:17
chyba sie troche Nickifor zagalopowales z takimi osobistymi wycieczkami pod adresem Tomka. Glownie dzieki niemu przekonalem sie do tandemu mieszek+sonnar 135 i jestem bardzo zadowolony, przykladow moglby znalezc pewnie wiecej, ale nie widze powodow.
Wlasciwie to przegladajac ostatnie Twoje posty zauwazam ogromne poklady frustracji jakie przelewasz na "papier" - ale to juz osobiste wycieczki :-)

skrzat
15-07-2005, 17:35
To i ja dorzuce swoje 3gr :)
Rzeczywiście upominanie początkujących w stylu: poszukaj w wyszukiwarce albo googlach może być przez nich odebrane jako nieuprzejmość, ale nawiązując do prfc, gdy po weekendzie mam do przerzucenia 500-1000 postów, z czego większość jest w stylu co lepsze ... czy ... , co kupić za ..., czy warto przesiąśc się na dslr, itp. to odechciewa mi się czytania tej grupy. Dlatego też chętnie wpadam na to forum, ponieważ nie mu takiego bałaganu jak na prfc i mam nadzieję, że nie będzie :)
Wyszukiwarki są stworzone po to, aby coś tam znaleźć, a wyszukanie w niej jest dodatkowo o wiele szybsze niż zapytanie się po raz kolejny o to samo i czekanie na odpowiedź :)

Grzdyll
15-07-2005, 18:41
Dlatego też chętnie wpadam na to forum, ponieważ nie mu takiego bałaganu jak na prfc i mam nadzieję, że nie będzie :)

Podpisuję się pod powyższym dwoma rękami. Czasem nawet i tutaj można mieć co prawda problemy z lekkim bałagankiem ale ogólnie nie jest najgorzej, przynajmniej widać że jest szereg osób którym zależy na wyglądzie i zawartości tego forum (tu symboliczny ukłon dla Vitez'a, czasem nawet lekko nadgorliwego w tych staraniach ;) ) Oby dalej jakość przeważała nad ilością :smile: No i było mniej niepotrzebnych sprzeczek... :twisted:

Pozdrawiam - Grzdyll

Sorki za mały OT (bo topic sie zrobil nomen omen o narzekaniu) ale powstrzymać się trudno - HIP HIP HURRA - BĘDĘ MIAŁ 350D !! :-D Może będę miał powody się nieco bardziej poudzielać ;)

gonzo44
15-07-2005, 18:51
Canon jest najlepszy!!!Ale ja bym to nazwał syndromem tłumu lub stada,jak kto woli

Sprzęt Canona i Nikona jest przereklamowany.

A Cichy jesteś mało wiarygodny,jak ordynator na chirurgii,którego żona prowadzi przyszpitalny zakład pogrzebowy.
Zresztą nie jestes odosobniony.

itp...

Mam nadzieje ze bedac w Twoim wieku nie bede musial stosowac takiej prowokacji aby ubarwic sobie zycie :P

Tomasz Golinski
15-07-2005, 19:43
5.Nie wiem dlaczego ktoś założył nowy wątek(może się przyzna),chociaż mając w pamięci sprawę Chomsky,ego to wszystko jest możliwe.

Ja wydzielilem temat, bo byl OT. Moglem albo skasowac albo wydzielic.

Mysle, ze wszystko tu juz zostalo powiedziane i proponuje zostawic ten temat.

muflon
15-07-2005, 19:49
Mam nadzieję że Muflon przeczyta.
Hej, niedługo będą mną dzieci straszyć ;) Ależ ja ten wątek śledziłem od początku i w żadnym momencie nie widziałem powodu do interwencji :) (chociaż rzeczywiście wydzielony mógł być szybciej)

Vitez
16-07-2005, 05:42
A ja sobie czytam i sie zastanawiam czy mnie tu naprawde chwala czy tez to tylko wazelinka ;) (wiadomo ze zeby dowalic jednemu moderowi trzeba poslodzic drugiemu ;) ) .

Btw poczytajcie sobie "tytuly" jakie sobie nadali moderzy :D