Zobacz pełną wersję : Plany
Fotograf1995
08-02-2009, 17:33
Wypisujcie swoje plany co zamierzacie kupić (akcesoria foto oczywiście) do końca tego roku. Napiszcie do czego zamierzacie używać tego sprzętu i ewentualnie jakieś sugestie co do zmiany planów innych :D
Więc ja zamierzam tak (fotoreporterka, portret):
-Tamron 17-50 f/2.8 (początek marca)
-OC-E3 (Wielkanoc :P)
-50mm f/1.8 (do końca wakacji)
-28mm f/1.8 (w okolicach gwiazdki)
A cały przyszły rok poświęcę na zbieranie na 70-200 f/2.8 :):)
fahrenheit
08-02-2009, 17:41
a ja to bym sobie kupił 1ds mkIII (bo nowy), 1ds mkII (bo podobno lepszy), canona 1200 no i jeszcze z jednego 5d mkII na backup, a przede wszystkim filtr na trolle
temat "co sobie kupię" to ja już wolałbym temat o drukarkach
Planuję poczekać,aż ceny wrocą w rozsadne granice. :smile:
a ja to bym sobie kupił 1ds mkIII (bo nowy), 1ds mkII (bo podobno lepszy), canona 1200 no i jeszcze z jednego 5d mkII na backup, a przede wszystkim filtr na trolle
temat "co sobie kupię" to ja już wolałbym temat o drukarkach
Kurna, też mam w planach 1200 mm... Będzie ciężej dostać...
Dostałem dwa 1200mm w rozliczeniu od kumpla. Możemy się dogadać. ;)
Hellfire
09-02-2009, 18:34
Na ten rok wszystkie plany zrealizowane ;] Choć jak znam siebie to wymyśle jeszcze wiele pierdółek "koniecznie potrzebnych".
Jako że jest kryzys to zamierzam sobie kupić przejściówkę EOS-M42 :)
fazid_66
09-02-2009, 19:10
Będę kupował jakąś stałkę macro.
No i za Gibsonem ES-335 się rozglądam. :)
NIC...
(o panie daj mi siłę do realizacji tego planu) :D
Plany bardzo odległe w przypadku trafienia przysłowiowej szóstki w totka to 1D Mark III (lub następcę). A do tego zamiana 70-200 f/2.8 na wersję z IS.
Nieco bliżej np. w przypadku znalezienia koperty wypchanej tysiącami to 16-35 f/2.8 oraz 40D/50D do backupu (i na okazje gdy nie ma czasu na zmianę słoika).
Jeszcze bardziej nieco bliżej to 50 f/1.4. Oraz jakiś Newswear z sakwami.
A tak "na jutro" to kupno krzesełka do zdjęć "z przysiadu" ale takiego co to wytrzyma stukilowe wiercące się dupsko.
NIC...
(o panie daj mi siłę do realizacji tego planu) :D
jeszcze pare zlotow i skonczysz z 10-22 albo fishem - cos tak czuje ;) :twisted:
u mnie jeszcze "ostatni" (ile juz razy to mowilem ;-) ) plan ale zbierania jest wiecej niz na jeden rok wiec pewnie w 2009 jeszcze nic nie kupie ;-)
jeszcze pare zlotow i skonczysz z 10-22 albo fishem - cos tak czuje ;) :twisted:
Wiesz co? miałeś racje... teraz bardziej mnie korci fisha :-)
Chciałbym w tym roku coś szerokiego. 14mm lub 16-35, ale pewnie z uwagi na ceny zadowolę się sigmą 12-24.
Albo fish...
Korci też 35-tka....
Ja tez mam plan :D
Póki co to będę uczyć się na moim analożku. Kończę studia w tym roku (taki jest plan :D) więc już mam zanotowane, że za pierwsze wypłaty (obstawiam ze 2, 3) kupuję 40D ! A co...ale niekoniecznie pewnie uda mi się w tym roku...wiadomo jak ze znalezieniem pracy bywa:(
Plany zawsze są wielkie, lecz później ciężko z realizacją. Z całą pewnością w moim przypadku będe starał się zainwestować w szkła. A dokładniej L 70-200mm 2.8/f IS , oraz 50mm 1,4/f
Gdzie jest Vitez?;)
A co?
Tematyka jak najbardziej zgodna z Hydeparkiem :p .
Chcecie sobie pomarzyć na głos? Wolna wola 8) .
Najnowszy wypust BMW M3 w perlowo bialym kolorze i bezowa skóra. Pierscionek dla zony z 3 karatowym brylantem i hmmm co by tu jeeszcze nie wiem wszystko juz mam wiec chyba tylko tyle.
A tak "na jutro" to kupno krzesełka do zdjęć "z przysiadu" ale takiego co to wytrzyma stukilowe wiercące się dupsko.
Proszę zatem o linka do producenta/sprzedawcy w wypadku znalezienia właściwej oferty :mrgreen: serio !
Dzięki !
porsche 911 carrera GT 2
niestety po dewaluacji złotego podrozał z 670 000 na 1 000 000 :evil:
jak pech to pech
co przy tym znaczy wzrost ceny 35L z 3 900 na 4 300 . śmiech :mrgreen:
mor_feusz
10-02-2009, 17:52
Mial byc 5D MK II ale bedzie chyba Tailandia lub Meksyk na ~ 3tygodnie. A i tak 5D MK II bedzie - tyle ze pozniej
o... watek terapeutyczny z cyklu "list do swietego mikolaja"...
wpisujcie miasta, ktore marza o 1Ds... ;)
Fotograf1995
10-02-2009, 21:03
To miały być realne plany, takie, które naprawdę zamierzacie w tym roku zrealizować :P:P Ale jeśli tak to : Poznań :D:D
Sprzedać: 400D i Sigmę 10-20
Kupić: 5D MkII i jakiś dobry statyw.
Tak czytam czytam plany....chyba zabiore klamoty i się nie przeniosę na uboższe forum :D
fahrenheit
10-02-2009, 21:58
Paenka nie odchodz :)
-- cichy wielbiciel Twoich komentarzy do fotek i galerii
Kajtek_bez_Majtek
10-02-2009, 22:24
Plany były duże, ale na razie nowa praca. Kryzys mnie dogonił:-|
Tak czytam czytam plany....chyba zabiore klamoty i się nie przeniosę na uboższe forum :D
Ja mam chyba omamy wzrokowe ale bym dała sobie rączki uciąć że nie było tam tego "nie" :>
W kwietniu planuję zakup EF 50/f1.4 USM :)
Wypisujcie swoje plany co zamierzacie kupić (akcesoria foto oczywiście) do końca tego roku...
ja mam skromne plany - chcę kupić tylko EF 85/1.8
z tym, że raczej nie do końca tego roku lecz bardziej na początku przyszłego.
Ja planuję (choć pewnie nie w tym roku wszystko) jakieś tele z zakresu 70-200 (najlepiej f/2.8 ) do tego widzi mi się 85/1.8 i odbiegając od tematyki sprzętu "podręcznego" myslałem o rozbudowie (a w zasadzie budowie) sytemu lamp studyjnych.. co z tego wyniknie? znając życie pewnie okrągłe "0" (no, może na gwiazdkę sobie zdążę kupić:lol:) w każdym razie takie są "plany"
Ja mam chyba omamy wzrokowe ale bym dała sobie rączki uciąć że nie było tam tego "nie" :>
Sabotaż Paenko! Fahrenheit tak bardzo nie chce, żebyś odchodziła, że shackował forum i zedytował Ci posta!:grin:
plany mam takie, zeby na wiosne pola tulipanowe sobie objezdzic a na jesien lasy w Gelderland i slynne De Hoge Veluwe. na wiosne i lato mam nadzieje poleciec do Lizbony a potem albo jakas Grecja albo moze Slowenia. jeszcze nie wiem. w miedzyczasie poranne plenery pod wezwaniem "w cieniu wiatraka" albo "nad brzegiem kanalu" albo "na dwoch kolkach"...
to by bylo tyle w kwestii fotografii. sprzet, dziekuje, mam. jak mi aparat zdechnie to sobie kupie nowy, a poki co robie tym co mam.
gkmrtoip
11-02-2009, 15:01
ja bym chciał na wiosnę kupić sobie Walimex 650-1300 F/8-16 na ptaki, podobno bije wszystkie elki.
ja bym chciał na wiosnę kupić sobie Walimex 650-1300 F/8-16 na ptaki, podobno bije wszystkie elki.
zwlaszcza sprawdza sie do tych wypchanych i najlepiej od razu z tcx2 :mrgreen:
http://allegro.pl/item545380620_zgrabne_krzeselko_wedkarskie_york_na _lod.html
uzywam juz ponad 10 miesiecy, spelnia swoje zadanie :)
hmm, a odnosnie tematu to moze wreszcie jakis standard/szeroki
http://allegro.pl/item545380620_zgrabne_krzeselko_wedkarskie_york_na _lod.html
uzywam juz ponad 10 miesiecy, spelnia swoje zadanie :)
hmm, a odnosnie tematu to moze wreszcie jakis standard/szeroki
Ech, niestety coś takiego już mam i właśnie się sypie. Rozjeżdża się dolna część, a konkretnie wygina się jedna z rur mniej więcej na połączeniu z drugą. W efekcie całość siedziska obniża się.
Muszę znaleźć inną konstrukcję.