Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zdjęcia produktów zapakowanych w folie

hannahg
05-02-2009, 23:41
Witam
Znajomy poprosił mnie o strzelenie kilku fotek produktów zapakowanych w przeźroczystą folię pvc. Mimo licznych prób zmiękczania światła nie udało mi się osiągnąć zadowalających efektów. Dysponuje małym pokojem wymalowanym na biało gdzie rozmieściłem dwie lampy z softboxami.
Kadr ma przedstawiać stojak z zawieszonymi na nim licznymi szpulkami nici i innych pasmanteryjnych pierdółek. Pełno na tych foliach blików/odbitych świateł.

Co do lamp to posiadam jeszcze 580 ex II, będę wdzięczny za ew wskazówki jak to najlepiej ustawić aby było "optymalnie"

Nie mam zbyt wielkiego doświadczenie w fotografii, a zwłaszcza w studyjnej. Dlatego nie chcąc godzinami siedzieć przed Ps postanowiłem zapytać.

bakulik
06-02-2009, 11:47
Mimo licznych prób zmiękczania światła nie udało mi się osiągnąć zadowalających efektów.

Próbowałeś wygasić odblaski filtrem polaryzacyjnym? Do tego m.in. się go stosuje...

robgr85
06-02-2009, 14:53
trzeba ustawić lampy pod odpowiednim kątem, tak jak bakulik napisał - polar też może pomóc.

Nie wiem, czy to pytanie nie powinno paść w wątku gigancie odnośnie packshotów.

Tezet-gdynia
06-02-2009, 17:20
Pokaz przyklad jak wychodzi, moze akurat da sie cos wiecej powiedziec na ten temat widzac efekty ;) Dobre rezultaty w ps daje swiatlo/cien i sciagniecie swiatel w 50%, duzo szczegolow mozna odzyskac itp. Moze jednak jakas akcja masowa w ps bedzie dobra ;)

hannahg
12-02-2009, 21:30
temat sie zdeaktualizował.
Swoja drogą zdjecia wychodziły raczej koszmarne.
Dzieki za zainteresowanie