Zobacz pełną wersję : Soligor DG-340DZ
Pomóżcie... :-( Szukam lampy dla brata ciotecznego. Ma 300d i potrzebna mu lampa (bardzo tania) byleby zdawała egzamin... CO jest wart ten soligor?
http://allegro.pl/show_item.php?item=57421013
Wiem że warto dołożyc do jakiegoś canona ale jego nie stać więc pytanie co to właściewie za lampa...
thx
KuchateK
12-07-2005, 21:24
Wynalazek taki... Producent niby zapewnia ze ma e-ttl'a, ale kto wie jak to dziala... W zasadzie ciezko cos o niej znalezc. Chcesz dobra i tania to szukaj 380 EX. Lekko przechodzona kupisz za tyle co tego soligora, a jak bedziesz chcial sprzedac to wezmiesz praktycznie tyle samo co za nia dales.
no ja to samo mu mówie... Jednak co canon to canon... zawsze będzie można go sprzedać a z innym może nie byc już tak łatwo... Ale dzięki za opinie. Utwierdziłeś mnie w przekonaniu że miałem racje... :wink:
Il fuoco
15-09-2005, 23:48
czy ktoś wie coś o tej lampie?
chyba się na nią chwilowo skuszę tylko nie wiem jak to robi zdjęcia. jeśli ktoś miał z nią styczność to bardzo proszę o wypowiedzenie się i odradzenie lub utwierdzenie mojego zdania na jej temat --->tania/do katowania/wystarczy