View Full Version : ProShow Producer - problem
Olszewski
27-01-2009, 10:12 PM
Witam,
Z góry przeproszę jeśli temat powinien być w innym miejscu, ale czas mnie nagli :(
Problem polega na tym, że wszystko idzie cacy, dopóki nie mam nagrać płyty Autorun CD z prezentacją. Mianowicie, nagrywam wtedy płytę, po odpaleniu jej co się okazuje? Prezentacja się cholernie, ale to cholernie zacina.
Co jest grane? Od jakieś czasu mi się to zdarza, raz problem był, później znikał, ale teraz jest to raz za razem.
floyd26
08-07-2009, 03:03 PM
odświeżę temat - mam ten sam problem , rozwiązaniem jest odpalanie płyty z folderów a nie z prezentacji z pliku exe. traci wtedy obraz troche na jakości no ale przynajmniej nie zacina , jak rozwiążesz probelm to napisz na prv
Papier
06-05-2010, 12:00 PM
Odswiezam ponownie. Zrobilem plik wykonywalny EXE i podczas ogladania prezentacji pokaz sie przycina...
Zrobilem kilka pokazow i to pierwszy raz kiedy dzieje sie cos takiego. Mial ktos taki problem?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
aha, i jeszcze jedno. Na laptopie chodzi wszystko super a na kompie nie. W czym moze tkwic problem (ze cos w komupeterze jest skaszanione to wiem - a co? ;)
heniek
06-05-2010, 12:48 PM
przycina się odtwarzając z dysku twardego czy z płyty?
jeśli z dysku to raczej mało pamieci, z plyty mały bufor napędu, tak mi się wydaje...:-)
też tak miałem, po wymianie całego komputera wszystko chodzi idealnie.
Papier
06-05-2010, 01:09 PM
pokaz ma 14mb i sklada sie z 23 zdjec i podkladu myzycznego. Chyb az tak wymagajacy dla komupetra nie powinien byc :/
heniek
06-05-2010, 06:19 PM
być może przy odinstalowaniu jakiegoś programu zostało coś usuniete, może jakiś kodek...
jesli na innym sprzęcie jest ok, to innej mozliwości nie ma.
Papier
07-05-2010, 12:59 PM
Zrobilem formata i wszystko dziala. chyba jakiegos wira załapałem ze mi kompa (..prezentacje) zamulal. Dzieki, pzdr
mk307
07-05-2010, 02:41 PM
Kodeki są bardzo ważne, można również sprawdzić konwertując prezentację do DVD na HDD, wtedy też na pewno jakość będzie lepsza a i oglądalność wzrośnie jak to prezentacja, dodatkowo DVD jest w chwili obecnej lepszym formatem niż płyta CD, bo wkładając ją do każdego odtwarzacza będzie działać a z CD może być różnie, szczególnie te wiekowe.
dziobolek
07-05-2010, 08:03 PM
Kodeki są bardzo ważne, można również sprawdzić konwertując prezentację do DVD na HDD, wtedy też na pewno jakość będzie lepsza a i oglądalność wzrośnie jak to prezentacja, dodatkowo DVD jest w chwili obecnej lepszym formatem niż płyta CD, bo wkładając ją do każdego odtwarzacza będzie działać a z CD może być różnie, szczególnie te wiekowe.
:lol: Piszesz coś żeby tylko pisać...???