PDA

Zobacz pełną wersję : Neat Image 4 i profile...



Tom_s
10-07-2005, 21:13
Witam

Czy w ostatnim czasie ktoś testował profile pod Neat Image ze strony producenta? Profile pod 300D, które jeszcze jakiś czas temu działały znakomicie, po formacie dysku ściągnąłem ponownie i już nie działają pod NI w wersji 4. Przy próbie załadowania profilu pojawia się komunikat:

"Neat Image tried to load device noise profile... plik.dnp.
Specified file contains a device noise profile built with a newer version od Neat Image. It cannot be used with this version of the software."

Czy to znaczy że producent utworzył ponownie profile w najnowszym NI (wersja 5 chyba) i pod starym już nie zadziałają? Czy może robię coś źle?

Ewentualnie może ktoś mi podeśle "starsze" działające profile pod NI4.

Pozdrawiam

Tom_s
11-07-2005, 18:20
No koledzy ;) Czy ktoś może to sprawdzić u siebie czy profile ze strony producenta działają pod NI w wersji 4? Ewentualnie kto posiada utworzone profile pod 300D? :)

Vitez
12-07-2005, 06:47
A co ci szkodzi sciagnac najnowsza wersje Neat Image? Demo dziala bez ograniczen czasowych, jedynie troszke funkcjonalnosc kuleje... a pelna wersja z mniej kulejaca funkcjonalnoscia (przetwarzanie batchowe, ustawianie jakosci zapisu) kosztuje malutko (albo jak sie uprzesz to znajdziesz wersje/patch do "oryginalnego inaczej" :twisted: ).

Ja mialem gdzies profile do wersji 4 ale do 10D i 20D i juz ich nie mam. Wersja 5 jest zauwazalnie skuteczniejsza i szybsza.

A poza tym - poprobuj bawic sie opcja "auto-profile" - u mnie dziala skuteczniej bo dla kazdego zdjecia oddzielnie ustawiam co i gdzie ma odszumic niz sztywne, predefiniowane profile.

Tom_s
12-07-2005, 16:35
dzięki... póki co potestuje demo wersji 5 i zobacze co jest warta :)