PDA

Zobacz pełną wersję : [400D) Problem - odklejona i zagubiona guma

JuMar
20-01-2009, 02:42
Mam bardzo nietypowy problem. Odkleiła mi się guma z 400D, ta która znajduje się na prawo od wyświetlacza. Podczas robienia zdjęć dotyka jej się kciukiem prawej reki. Spełniała funkcje antypoślizgową, a teraz są dziury po jej utracie. Oczywiście pech chciał aby zaginęła bez wieści, możliwe że wyrzucona przez przypadek po przeprowadzce. Teraz aparat szpetnie wygląda, plus ma dziury przez które dostaje się kurz. Miał ktoś taki przypadek? Czy istnieje możliwość dokupienia owej gumy? Pozostaje mi chyba tylko zamówienie w autoryzowanym serwisie.

Pozdrawiam

Elgi
20-01-2009, 22:27
Pozostaje tylko Allegro, Ebay. Ewentualnie jak będziesz w Warszawie to wstąp do serwisu Canona na ulicy Żytniej. Czasami wysyłają kurierem, ale w tym przypadku licz się z dodatkowymi kosztami. Przy takiej część może to być nieopłacalne. Ale gdy jesteś w desperacji to chyba nie ma znaczenia…

C80
20-01-2009, 22:41
Kiedyś już taki temat był. Powtórzę to co kiedyś tam napisałem.

Wyszukać tanią podkładkę pod mysz wykonaną z gąbki/pianki o właściwej grubości. Wykonać na papierze zarys brakującego elementu, a potem ostrym nożykiem wyciąć w gąbce brakujący element i przykleić.

Wyjdzie taniej i przy odpowiednim wykonaniu równie dobrze. Jedyna alternatywa to jakaś giełda gdzie ktoś ma do sprzedania 400D na części lub Żytnia.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Znalazłem: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=35643