Zobacz pełną wersję : 70-200 2.8 L gdzie kupić?
Witam! Tak jak w temacie gdzie pewnie i w rozsądnej cenie kupić to szkło?
- Poszukaj opinii o forumowych TiP-ach, Towers, Nowart etc. (konta na allegro, PM, tel)
- Ludzie polecani przez innych na allegro np. Kristopheros
- Rozsądna cena sklepowa - www.fotoaparaciki.pl
Zapewne jeszcze inni coś dorzucą do tego :) Pozdrawiam
http://www.ceneo.pl/4760
http://www.allegro.pl/search.php?string=canon+70-200&category=50600&location_radio=2&state=0&city=&distance=1&postcode=&st=gtext&order=p&buy=0&listing_sel=2&listing_interval=7&price_from=3500&price_to=
Ofert masa, cześć na pewno aktualna.
Btw zaczynam tęsknić za srogim Vitezem :mrgreen:
Btw zaczynam tęsknić za srogim Vitezem :mrgreen:
A po co ja tu? To podforum z założenia służy zadawaniu takich pytań. A czy ktoś mu odpowie czy nie to już zależy od jakości pytania i łaski forumowiczów :p .
czy mi się wydaje, czy ostatnio ceny Canona 70-200/2.8L poszły średnio o 100-300zł w górę??
również w górę skoczył f/4L... i 17-40...
czyżby w ramach kryzysu sprzęt drożał??
masakra...
W ciągu miesiąca kurs euro i dolara skoczył o ponad 10%. Chyba nie trzeba więcej wyjaśniać...:|
W ciągu miesiąca kurs euro i dolara skoczył o ponad 10%. Chyba nie trzeba więcej wyjaśniać...:|
no szkoda tylko ze nie zadziałało to w przeciwną stronę, gdy w lipcu/sierpniu kurs euro i dolara był taki niski...
O to pytaj już sprzedawców, którzy utrzymywali wysokie ceny przy znacznie słabszej walucie. A tak już ze zwykłej ciekawości - na podstawie cen których produktów tak twierdzisz...?
O to pytaj już sprzedawców, którzy utrzymywali wysokie ceny przy znacznie słabszej walucie. A tak już ze zwykłej ciekawości - na podstawie cen których produktów tak twierdzisz...?
choćby tytułowy 70-200 f2,8L w sklepie ktory podałem wyzej - tydzien temu 3600 teraz 3750 i pewnie o 50-100zł jeszcze skoczy :( szkoda ze tak to wyglada obecnie
przyznam szczerze, że jestem ostro wkurzony bo jak teraz chciałem kupić tą Lkę... to w sklepie gdzie była w dobrej cenie kosztuje już prawie 4k... w innych ceny podobne...
tragedia...
miejmy nadzieję, że w ramach kryzysu, tak gdzieś za miesiąc ceny polecą nieco w dół...
źle nikomu nie życzę... ale niższe ceny byłyby wielkim plusem dla kupujących...
przyznam szczerze, że jestem ostro wkurzony bo jak teraz chciałem kupić tą Lkę... to w sklepie gdzie była w dobrej cenie kosztuje już prawie 4k... w innych ceny podobne...
tragedia...
miejmy nadzieję, że w ramach kryzysu, tak gdzieś za miesiąc ceny polecą nieco w dół...
źle nikomu nie życzę... ale niższe ceny byłyby wielkim plusem dla kupujących...
Jedyne co może obniżyć teraz ceny to osłabienie złotówki - na co - przynajmniej w najbliższej perspektywie - się niestety nie zapowiada (na tyle żeby wpłynęło to na ceny sprzętu).
Dlatego jestem za wprowadzeniem Euro jak najszybciej. Koniec z wymówkami że podwyższki sa z powodu osłabienia sie złotego tym bardziej ze jak sie umacnia to maja to w d... i cena stoi w miejscu://////. Szlak by to trafił. Nie wspominam o benzynie ktorej cena barylki potrafila miec widelki 30-170dolaro. A u nas ceny szbko zmieniaja sie tylko w jedna strone kiedy zl. słabnie lub cana barylki rosnie:D ech, takie zycie w tej naszej Polsce. Gadalem z Szwedami swego czasu, kiedy to cena benzyny malała i powiedzieli jasno ze szybko odczuli przelozenie na ceny paliw bo spadła 1/4 a u nas musialo 2-3 meisiace minac za nim osiagnelismy 1/4 ceny nizej.
Ja na podstawie np Canon 35 f/1.4 L. Oto jak wg moich obserwacji wyglądała sytuacja:
Styczeń/Luty 2008: Kurs dolara: 1USD=2,50PLN Cena 35L 1149USD/3599PLN
Czerwiec/Lipiec 2008 Kurs dolara: 1USD=2,05PLN Cena 35L 1149USD/3599PLN
Styczeń/Luty 2009 Kurs Dolara: 1USD=3,45PLN Cena 35L 1180USD/4299PLN
Dane na podstawie B&H Photo i Allegro. Liczby mówia same za siebie.
1. pół roku temu, kiedy to dolar był najtańszy wspomniane 35L sprzedawałem za ok 3200, dziś przynajmniej za 4200.
2. dlaczego za przykład bierzesz kurs dolara i ceny w bhphoto? żeby mieć silniejsze argumenty na podstawie znacznie większej zwyżki kursu dolara - o ok 70% - aniżeli euro? w Unii raczej kupujemy w euro, a ono zdrożało o około 35%. Miej pretensje zatem do sprzedawców handlujących sprzętem ze stanów i kupujących za dolary w bhphoto - sądzę, że są częściowo uzasadnione :)