Zobacz pełną wersję : Uszczelnienie 40D
Witam,
Z racji tego ze sprzęt, którym będę robił zdjęcia jest narażony na extremalnie dużą ilość kurzu oraz błota, chciałbym jakoś zabezpieczyć zabawki.
O ile z obiektywami chyba nie ma większego kłopotu bo mamy filterki i serie L canona, o tyle z puszkami robi się problem.
Kuzyn mi wspominał, że są jakie firmy które usługowo uszczelniają aparaty 30,40d - macie może jakieś namiary? Ktoś z was próbował tak uszczelniać puszkę?
firma Kata robi pelerynki ochronne a jakaś niemiecka firma robi już takie uszczelniane na maxa tylko nazwy sobie nie moge przypomnieć...
jakaś niemiecka firma robi już takie uszczelniane na maxa tylko nazwy sobie nie moge przypomnieć...
Ewa-Marine. Ale to powłoki wodoszczelne. Nieporęczne raczej...
z tego co kojarzę temat - jak mi kuzyn opowiadał to było jakieś uszczelnienie wewnętrzne, bez jakiegoś takiego olbrzymiego "kondomika"
a może chodzi o Camera Armor ?
O ile z obiektywami chyba nie ma większego kłopotu bo mamy filterki i serie L canona, o tyle z puszkami robi się problem.
Obiektywy L nie są z definicji uszczelniane.
Obiektywy L nie są z definicji uszczelniane.
oj różnie można to zrozumieć, nawet na opak :)
Podsumowując:
Nie wszystkie eLżbiety są uszczelniane.
z tego co czytałem 24-105 jakos tam jest uszczelniony
I owszem.
Kolekcjoner
05-01-2009, 19:01
Jakoś jest ;). Jednak przy wysuwanej mordce 8-) nie jest to to samo co np. w 70-200.
Hermenegild102
05-01-2009, 19:23
tu masz co nieco o szkłach
http://canon-board.info/showthread.php?t=42234
to już znam, skoncentrujmy się jednak na temacie czy jak uszczelnić puszkę aby nie łapała kurzu i innych syfów. w deszczu raczej nie pstrykam no ale fajnie by było mieć taki system
jak uszczelnić puszkę aby nie łapała kurzu i innych syfów. w deszczu raczej nie pstrykam no ale fajnie by było mieć taki system
Taśma izolacyjna. 3,5 zł za rolke w sklepie "Budujesz Remontujesz Urządzasz".