Zobacz pełną wersję : LEXAR CF 4GB x300
aligator16
03-01-2009, 13:55
Co myślicie o tej karcie?? Ma być używana z 30d.
Zamierzam kupić przez allegro w dokładnie tej aukcji:
http://www.allegro.pl/item516954294_dla_zawodowca_karta_cf_4gb_300x_45mb _s_udma_lexar.html
Aha i dlaczego jest taka rozpiętość cen tej samej karty??:
http://www.allegro.pl/item516526051_salon_lexar_cf_4gb_udma_x300_najszyb sza_wawa.html
Fotograf1995
03-01-2009, 14:11
Bo pierwsze to podróbka.
poszukaj na stronach Canona - gdzieś czytałem, że Canon nie za bardzo lubi się z kartami Lexara. Mój 40D czasami wywala info podczas focenia ze starszymi kartami Lexar, że karta niesformatowana. Na innych kartach tego nie ma.
Lulu1988
03-01-2009, 14:48
Od około 6 miesięcy używam tej karty z 30D i nie mam z nią najmniejszego problemu.
tylko SanDisk lub Kingston, lepiej nie komplikować sobie życia ...
Yoshitaka
03-01-2009, 14:53
Bo pierwsze to podróbka.
Wiesz, czy tylko na podstawie niskiej ceny takie wnioski wysnuwasz??
Ja używałem tego Lexara (kupionego w Agito.p)
http://www.agito.pl/compactflash/lexar-compactflash-4gb-300x-udma.145.330209.html
w 350d i teraz w 50d.
Kolega używa z 40d, też mu śmiga.
Nigdy nie miałem żadnych problemów a w porównaniu z moim Kingstonem jest mega szybka :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
tylko SanDisk lub Kingston, lepiej nie komplikować sobie życia ...
Raczej żyć w niewiedzy :mrgreen:
to z doświadczenia a nie z niewiedzy:mrgreen:
Bo pierwsze to podróbka.
..a na jakiej podstawie twierdzisz , ze to podróbka ???
ten model dostepny w Media Markt po 118 zł
..juz 3 karta wysmienicie sprawdza sie w kazdym modelu 1 D...
osobiście nie używałem ale z opinii lexar też jest ceniony za swą niezawodność
Yoshitaka
03-01-2009, 15:54
to z doświadczenia a nie z niewiedzy:mrgreen:
To, że akuratnie Tobie sprawiała problemy nie jest wystarczającym argumentem
przeciwko Lexarowi.
Zwłaszcza, że znalazło się kolejnych parę osób którym karty tego producenta nie sprawiają problemów.
Lexar to przypadkiem nie ekstraklasa wśród producentów pamięci?
Przy produkcji masowej każdej firmie trafi się karta sprawiająca problemy - nieważne czy sandisk, adata, kingston czy lexar - nie ma co na tej podstawie generalizować.
Yoshitaka
03-01-2009, 15:55
osobiście nie używałem ale z opinii lexar też jest ceniony za swą niezawodność
A piszesz, że z doświadczenia masz złe doświadzenia.
Oj, nie ładnie :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
aligator16
03-01-2009, 16:07
No dobra czyli pamięć może być :)
A jak z tymi podróbkami? Bo tak w ogóle to nie słyszałem o podróbkach lexar'a. Najwyżej tylko o sandisk i pretec
Yoshitaka
03-01-2009, 16:18
No dobra czyli pamięć może być :)
A jak z tymi podróbkami? Bo tak w ogóle to nie słyszałem o podróbkach lexar'a. Najwyżej tylko o sandisk i pretec
Brałbym tą kartę z pełną wersją Corel Paint Shop Pro X.
Taką mają w Agito, MM, Fotopanoramie - wątpię, żeby to była podróbka.
Używam kart Lexara z korpusami Canona - bez żadnych problemów. Mam także Sandiski. Dla mnie to równorzędne firmy. Może nawet z przewagą Lexara. Od Kingstona uciekłem po serii problemów u wielu znajomych.
Kingston jest be, SanDisk dużo lepiej, Lexar jest miodzio. wiem z dobrego i złego doświadczenia;)
lukaszczecin
04-01-2009, 16:53
jak to jest z tymi podróbkami? Dostałem w prezencie taką kartę właśnie z pierwszej aukcji i zacząłem się zastanawiać...
aligator16
04-01-2009, 21:15
A jak masz z transferami?? Dla mnie trudno w to uwierzyć że to podróbka z prostego powodu - kto do podróbki dawałby corel'a za darmo? A może się jednak mylę... Ja już ją zamówiłem i zobaczymy co z tego wyjdzie :)
poszukaj na stronach Canona - gdzieś czytałem, że Canon nie za bardzo lubi się z kartami Lexara. Mój 40D czasami wywala info podczas focenia ze starszymi kartami Lexar, że karta niesformatowana. Na innych kartach tego nie ma.
Mam Lexara Professional x133 od 3 miesięcy z 40D i 0 problemów. Z czytnika idzie szybciutko ;)
lukaszczecin
05-01-2009, 23:32
A jak masz z transferami?? Dla mnie trudno w to uwierzyć że to podróbka z prostego powodu - kto do podróbki dawałby corel'a za darmo? A może się jednak mylę... Ja już ją zamówiłem i zobaczymy co z tego wyjdzie :)
nie mam ostatnio dostępu do czytnika, daj znać jak zrobisz test :D
Co myślicie o tej karcie?? Ma być używana z 30d.
Zamierzam kupić przez allegro w dokładnie tej aukcji:
http://www.allegro.pl/item516954294_dla_zawodowca_karta_cf_4gb_300x_45mb _s_udma_lexar.html
Aha i dlaczego jest taka rozpiętość cen tej samej karty??:
http://www.allegro.pl/item516526051_salon_lexar_cf_4gb_udma_x300_najszyb sza_wawa.html
Od paru tygodni mam tą kartę z moim 50D - bardzo szybka i całkowicie bezproblemowa jak na razie.
Te Lexary są ok, używałem wcześniej Kingstonów ale po paru problemach z nimi dałem sobie spokój i przeszedłem na Sandiski, które okazały się nieporównywalnie lepsze od Kingstonów. Od 5 tygodni testuję LEXAR Professional CF 4GB x300 UDM, i już wiem, że następna karta jaką kupię to znów będzie Lexar. Według mnie Lexary to ta sama liga co karty Sandiska, dlatego pozostanę przy tych dwóch markach.
Mam Sandiski,ale najczęściej uzywam "Lexar professional UDMA 8GB 300 x speed"
Nie zauważam różnicy w jakości.Pozdrawiam