PDA

Zobacz pełną wersję : Photoshop file browser?



mirhon
03-07-2005, 14:37
Za cholere nie potrafie uzyskać podglądu raw w adobe bridge z plików raw z canona 350d. Mam zamiast obrazków tylko ikony plików raw. Czy macie te same problemy? Dziwne o tyle że gdy otwieram w camera raw to w oknie dialogowym podgląd działa bez problemu. Wkurza mnie to bo adobe bridge jest świetną przeglądarką (nie tylko przeglądarką) zdjęć.

mirhon
04-07-2005, 07:09
Nikt nie używa?

Semtex
04-07-2005, 08:04
Ja też tak mam nie wiem czemu - nowy update też tego nie usuwa może trzeba ręcznie przegrać wtyczkę ? - pozdr

mirhon
04-07-2005, 08:22
Próbowałem ręcznie przenieść wtyczkę do folderu bridg'a (jest tam katalog plugins) ale to nic nie dało. Ciekawe jak jest z innymi canonami np. 20d.

Nemeo
04-07-2005, 12:12
Za cholere nie potrafie uzyskać podglądu raw w adobe bridge z plików raw z canona 350d. Mam zamiast obrazków tylko ikony plików raw. Czy macie te same problemy? Dziwne o tyle że gdy otwieram w camera raw to w oknie dialogowym podgląd działa bez problemu. Wkurza mnie to bo adobe bridge jest świetną przeglądarką (nie tylko przeglądarką) zdjęć.

Czy masz na myśli Adobe Photoshop CS2 ?

mirhon
04-07-2005, 13:51
Chodzi o CS2. Ściągnąłem update do bridga'a ze strony adobe i dalej to samo...

Nemeo
04-07-2005, 14:12
Ciekawe jak jest z innymi canonami np. 20d.


Mi podgląd RAW-u z 20D chodzi bez problemu.

mirhon
04-07-2005, 15:03
Ja też tak mam nie wiem czemu - nowy update też tego nie usuwa może trzeba ręcznie przegrać wtyczkę ? - pozdr

Znalazłem coś takiego:
http://www.adobe.com/support/techdocs/322662.html

niestety jestem jeszcze w pracy i nie mam możliwości sprawdzenia.

mirhon
04-07-2005, 19:49
Sukces!

1.Trzeba przenieść nowego plugina (Camera Raw.8BI) do folderu
C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS2\File Formats a następnie w bridgu odpalić z Menu Tools/Cache/Purge Central Cache i voila!

Vitez
04-07-2005, 20:18
Mi podgląd RAW-u z 20D chodzi bez problemu.

Mi rowniez :roll:

Paweł
08-07-2005, 21:23
Sukces!

1.Trzeba przenieść nowego plugina (Camera Raw.8BI) do folderu
C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS2\File Formats a następnie w bridgu odpalić z Menu Tools/Cache/Purge Central Cache i voila!Dzięki :) Miałem ten sam problem.Masz u mnie duuuuuuże piwo.



Pozdrawiam serdecznie

Semtex
09-07-2005, 08:20
dzięki również u mnie też już ok

Alzail
10-07-2005, 21:30
hmmm, a tak zeby nie tworzyc kolejnego tematu... mam photoshopa CS i jak chce otworzyc plik RAW z eos`a 350d czyli nazwa pliku jest 1.CR2 to sie nie da go otworzyc .... ani przez przegladarke ani normalnie przez open.. Czy ja cos robie zle?

ozdrawiam
Alzail

borkomar
08-08-2005, 00:00
Kurde albo jest pozno albo ja ciemny jestem totalnie - piszecie Panowie Menu Tools/Cache/Purge Central Cache i voila a ja tego nie mam w PS CS2 - nie moge znalezc :(tej sciezki gdzie mam odpalic Tools/Cache/Purge Central Cache - plugina skopiowalem i jest spoko a gdzie reszta??

Vitez
09-08-2005, 03:30
Kurde albo jest pozno albo ja ciemny jestem totalnie - piszecie Panowie Menu Tools/Cache/Purge Central Cache i voila a ja tego nie mam w PS CS2 - nie moge znalezc :(tej sciezki gdzie mam odpalic Tools/Cache/Purge Central Cache - plugina skopiowalem i jest spoko a gdzie reszta??

W Adobe Bridge a nie w Adobe Photoshop. Odpalasz go np spod Photoshopa: File->Browse .

borkomar
09-08-2005, 14:19
Jak klepie w Browse to nic sie nie dzieje z poziomu PS'a oczywiscie

Vitez
09-08-2005, 17:51
Jak klepie w Browse to nic sie nie dzieje z poziomu PS'a oczywiscie

To zglos sie do Adobe bo masz wybrakowany towar. Mi sie otwiera osobny program Adobe Bridge.

Rajki
05-09-2005, 07:19
Sukces!

1.Trzeba przenieść nowego plugina (Camera Raw.8BI) do folderu
C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS2\File Formats a następnie w bridgu odpalić z Menu Tools/Cache/Purge Central Cache i voila!



Dzięki :) Miałem ten sam problem.Masz u mnie duuuuuuże piwo.

Pozdrawiam serdecznie


Witam
Czy mógłbyś podesłąć mi tego plugina? Mam w pracy ograniczony dostęp do sieci nie mam jak tego ściągnąć.
Z góry dzięki i pozdrawiam
Krzysiek

Maddalena
08-07-2007, 19:33
A ja zrobilam tak jak tu wszyscy piszecie i pliki CR2 z Canona400D dalej nie chca sie otwierac w Photoshopie...

Vitez
09-07-2007, 16:36
A ja zrobilam tak jak tu wszyscy piszecie i pliki CR2 z Canona400D dalej nie chca sie otwierac w Photoshopie...

A na pewno masz Photoshopa CS2 a nie np CS ?

Biperek
10-07-2007, 16:39
No u mnie z 400D w browserze też nie chcą się pokazać mimo, że RAWy otwiera i mam wszystko zrobione zgodnie z opisem :(