Zobacz pełną wersję : Nie wiem, co to za aparat!
Pingwin_TK
16-12-2008, 01:09
Witam:) jakiś przybysz zza wschodniej granicy próbował mi sprzedać aparat, który widziałem pierwszy raz w zyciu. Napisane na nim było Canon EOS 400 D Az 2900 Automat. Pod plastikowym korpusem podwieszone było ramię do lampy błyskowej, która sterczała z boku, cieżka bardzo. Na aparacie było jeszcze napisane 10.1 mpx i optical zoom 12x.
Widzialem kiedys podobnego canona, ale o oznaczeniu 350 D, też z taką dziwaczną lampą ale nie było na nim napisu o pixelach. To zapewne jakaś podróbka, ale czy ktoś widział podobne coś? Facet chciał 200 złotych.
bez zdjecia ciezko bedzie cokolwiek powiedziec
Pewnie canomatic:-D, już gdzieś tu na forum o tym było, chyba że się mylę. Z opisu nie wydaje się być wart tych 200 zł.
wyrób canonopodobny :-) czyli canomatic
jest to tak dobre, jak wyrób czekoladopodobny - starsi wiedzą o czym mówie :D
Pingwin_TK
16-12-2008, 01:50
przecież nie kupiłem:)) zainteresował mnie, bo w zyciu takiego nie widziałem. Co to były za modele? Lekki plastik, pełny automat, czyli idiotenkamera, a z boku ciężka lampa, jakby z innego świata. Może ktoś kiedyś cos takiego testował ?
Proszę bardzo
http://www.phototrip.pl/porady/canomatic/canomatic.html :lol:
Pingwin_TK
16-12-2008, 02:11
dzięki:) dosć podobny, tyle ze był czarny, i miał wyraźnie napisane canon. Ale i tak samo wyraźnie miał napisane optical zoom 12x:))) KTo się daje nabierać na takie aparaty???
Ci, co szukają okazji?
i sa na tyle naiwni, by wywalić w bloto 200 zeta :D
Kolega "pod wpływem" ;) dał się nabrać rok temu i kupił ten "sprzęcior" za 200 zł. Jak wytrzeźwiał to po konsultacji ze mną był nieźle wkurzony :) .
Zabawkę kupiłem od niego za kilkadziesiąt zł.na gwiazdkę dla 5 latka :) . O dziwo działa do dziś ! Ale "zdjęcia" jakie to coś produkuje to porażka :/ .
Pozdrawiam :)
Pewnie matryca transplantowana z jakiegoś starszego modelu Nokii, a szkło z musztardy Sarepskiej
:lol:
PS -Pingwin_TK, a właściwie czemu założyłeś ten wątek w "sprzęcie analogowym" skoro, jak piszesz, sam byłeś świadkeim 10Mpx na obudowie??? :mrgreen:
Tomasz1972
16-12-2008, 10:49
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=35253