Zobacz pełną wersję : Projekt 'Amazing Cathedral"
Jak myślicie, HDR, PS, czy inne sztuczki..?
http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/hidef-pics-amazingly
Stanislaw
05-12-2008, 12:13
Zdecydowanie HDR.
mate00sh
05-12-2008, 12:20
HDR moim zdaniem, ale jakoś nie trawię tego - katedra powinna być mroczna:)
MacGyver
05-12-2008, 12:27
HDR.... i to paskudny :-D
Po to jest zdjęcie żeby wyglądało jak zdjęcie a nie jak grafika :-)
hdr - lubię hdry - w architekturze, bo w krajobrazie już znacznie mniej, ale ten jest tragiczny, może taki był zamiar "tfórcy" tym gorzej bo tłumaczenia "tak chciałem" lub "tak tam było" jakoś do mnie już nie trafiają.
Po to jest zdjęcie żeby wyglądało jak zdjęcie a nie jak grafika :-)
Konserwatysta ;)
Ja pewnym senstymentem darzę prace Siudmaka i Beksińskiego, i jakoś tak mi się skojarzyło.. Choć przyznam że są strasznie przerysowane.
mate00sh
05-12-2008, 12:42
Komentarz: "its almost better than being there"
Śmiać się czy płakać?
MacGyver
05-12-2008, 12:53
Widać niektórym świat wirtualny bardziej odpowiada od rzeczywistego :-)
Konserwatysta ;)
Ja pewnym senstymentem darzę prace Siudmaka i Beksińskiego, i jakoś tak mi się skojarzyło.. Choć przyznam że są strasznie przerysowane.
Ale z tego co pamiętam Siudmak pracuje wyłącznie "w oleju"? Oczywiście mogę się mylić, bo jakoś jego prace, w przeciwieństwie do nieodżałowanego Bexińskiego darzę pewnym resentymentem.
Aqua chyba też.
Ale skojarzenie z nimi nie brało się z techniki, tylko raczej kolorystyki i pewnej takiej "komiksowości" (choć oczywiście Beksiński był znaczenie mroczniejszy).
Generalnie pierwszy rzut okiem na te hdry przypomniał mi parę landrynkowych prac Siudmaka, które swego czasu były m.in na okładkach Fantastyki ;) (nie Fowej F, tylko F. - czyli ~ dekada 80'-89')
DonBolano
05-12-2008, 16:25
Ale bije po oczach. Przeciez odrzuca na sam widok.. Jak sie mozna zachwycac czyms takim?
A kto się zachwyca? :)
Wrzuciłem z konkretnym pytaniem, jaka technika. Pamiętajmy że jako analog traktuję takie foty bardzo zero_jedynkowo. Ładne/nie ładne, to i tak jest sztuczne i w ogóle błee :mrgreen:
A swoją drogą o Siudmaku kiedyś mówiono, że to disco polo polskiej grafiki, i ma prawo co najwyżej zakładki do książek rysować. Więc kto wie, może i ten pan kiedyś zyska uznanie? :lol:
edit: samą stronkę pewnie od razu zamknęliście? Zwróćcie uwagę że jest tam też kilka linków do bardzo sensownej reporterki. M.in Afganistan..