PDA

Zobacz pełną wersję : ktory zestaw...1dmIII+5dMarkII

piterusa
30-11-2008, 06:15
czy moze 1DMark III+1MarkIIDs

szkla stalki z czrerwonym paskiem plus 1 z zielonym
pytam serio........zaznacze ze 1DmkIII juz mam,co wybrac nowa piatke czy judynke...pozdrawiam

marekb
30-11-2008, 09:28
to zależy do czego potrzebujesz..??

himi
30-11-2008, 11:13
Aleś postawił pytanie. Jak napisał Marek: do czego kolego?
Ja mam 1d mkII i dokupiłem 5d. To kompromis, ale przemyślany. Dla mnie targanie dwóch puszek wagi jedynek na robotę to już hardcore. To, co robię nie wymaga aż takiego poświęcenia. Ale jeżeli wiesz, że twoja praca wymaga perfekcyjnej pracy sprzętu to dokup deesa. Masz lepszy AF, backup na kartę SD i pancerny sprzęt. Nie pracowałem ds więc nie mam porównania, czy obraz produkowany przez dsmkII bije na łeb piątkę. różnie mówią na ten temat. Gorzej nie jest na pewno, ale czy widocznie lepiej?

zanussi
30-11-2008, 11:28
dla mnie oddanie szczegółów jedynki ds nie ma porównanioa z piątką - przynajniej ze stara piątką. jedynka jest pełan detali i wyparowania ćwierćtonów ;-) i szczegółów... piątka niby też ale jakoś tak inaczej....

MaciekCi
30-11-2008, 13:11
Piterusa -> szybki aparat już masz, więc może kup 5D Mark II to zawsze będziesz miał FF i dobre wysokie ISO, zresztą, szkoda, że nie określiłeś do czego Ci ta druga puszka.

Jeśli priorytetem jest AF, to bezkonkurencyjnie 1Ds Mark II, jeśli będziesz robił fotki z użyciem wysokiego ISO to weź 5D MkII ... Według mnie jakość z 5D MkII fotek jest lepsza od 1Ds Mark II ... Dodatkowo w obecnie najpopularniejszym wątku działu DSLR niektórzy głosili teorie, że 5D MkII obrazowo jest taki sam / bije 1Ds Mark III , więc "dwójkę" powinien zjeść - Czy tak jest, przekonaj się sam po samplach. Dla mnie jakość zdjęć z nowej 5-ki jest lepsza niż z 1Ds Marka II. Pozdrawiam.

ArturBonoVox
30-11-2008, 13:42
Jak wezmiesz 5d ver. 2 to jeszcze filmy pokrecisz :)

wojkij
30-11-2008, 14:28
Nie dobijajcie mnie juz z tymi filmami - canon jeszcze pomysli ze to prawidlowa droga rozwoju... ;)

ArturBonoVox
30-11-2008, 14:34
Wojkij ale pewnie widziales te filmy, calkiem niezle.

wojkij
30-11-2008, 15:02
Widziałem ale dla kogoś kto koncentruje się głownie na fotografii takie coś to tylko zbędny bajer który będzie się uruchamiało raz na XX miesięcy.

Btw - po samplach forumowych kolegów doskonale widać ze znaczących różnic pomiędzy mk1 a mk2 nie ma.

zanussi
30-11-2008, 16:43
kup 5d mark I i jakieś dobre szkło zamiast 5d mark II