PDA

Zobacz pełną wersję : Fuji Frontier 340 - profil maszyny

sleep
20-11-2008, 22:16
Witam

Mam problem ze "swoim" labem. Nie mogą mi dać swojego profilu z frontiery 340 bo go nie mają - nasuwa się pytanie - czy może być inny wygooglowany czy musi być ich z konkretnej maszyny.

Jeżeli ktoś może podesłać stronkę z profilami icc z maszyny typu fuji frontier 340 będę wdzięczny.

Pozdrawiam

Krzychu
20-11-2008, 22:45
Witam

Mam problem ze "swoim" labem. Nie mogą mi dać swojego profilu z frontiery 340 bo go nie mają - nasuwa się pytanie - czy może być inny wygooglowany czy musi być ich z konkretnej maszyny.

Frontiera nie frontiery i musi być z ich konkretnej maszyny oczywiscie...
Poza tym profil dość istotnie zależy od papieru który się naświetla...

sleep
21-11-2008, 00:16
myślałem że odmieniamy, nieważne....

Wiadomo że profil musi być pod konkretny papier. Ale nasuwa się pytanie, zresztą na nie już opowiedziałeś - pod konkretną maszyna.

Ok muszę ostro im uświadomić, może inaczej poinformować - profil musi być i basta.

Pozdrawiam

airhead
21-11-2008, 00:33
jak to "nie mają profilu swojego labu"?
przecież takie sprawy często się załatwia i nie powinieneś mieć problemu z wyciągnięciem tego
inna kwestia czy ma sens kalibrować sprzęt pod dany lab...

Krzychu
21-11-2008, 07:21
jak to "nie mają profilu swojego labu"?

Normalnie - myślisz że labom robiącym odbitki 10x15 po 39gr za sztukę chce się zawracać głowę profilami ? Zdecydowana większość labów profili nie ma, a nawet jak coś daje to nie mają nic wspólnego z aktualnym profilem naświetlarki.... W dodatku profil trzeba robić regularnie - jedynym labem w WAW który regularnie robi i publikuje profile jaki znalazłem jest Profilab.

czy ma sens kalibrować sprzęt pod dany lab...

??? O czym Ty w ogóle piszesz ? Nic nie trzeba kalibrować pod żaden lab...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Ok muszę ostro im uświadomić, może inaczej poinformować - profil musi być i

Powodzenia :)