Zobacz pełną wersję : Fuji Frontier 340 - profil maszyny
Witam
Mam problem ze "swoim" labem. Nie mogą mi dać swojego profilu z frontiery 340 bo go nie mają - nasuwa się pytanie - czy może być inny wygooglowany czy musi być ich z konkretnej maszyny.
Jeżeli ktoś może podesłać stronkę z profilami icc z maszyny typu fuji frontier 340 będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Witam
Mam problem ze "swoim" labem. Nie mogą mi dać swojego profilu z frontiery 340 bo go nie mają - nasuwa się pytanie - czy może być inny wygooglowany czy musi być ich z konkretnej maszyny.
Frontiera nie frontiery i musi być z ich konkretnej maszyny oczywiscie...
Poza tym profil dość istotnie zależy od papieru który się naświetla...
myślałem że odmieniamy, nieważne....
Wiadomo że profil musi być pod konkretny papier. Ale nasuwa się pytanie, zresztą na nie już opowiedziałeś - pod konkretną maszyna.
Ok muszę ostro im uświadomić, może inaczej poinformować - profil musi być i basta.
Pozdrawiam
jak to "nie mają profilu swojego labu"?
przecież takie sprawy często się załatwia i nie powinieneś mieć problemu z wyciągnięciem tego
inna kwestia czy ma sens kalibrować sprzęt pod dany lab...
jak to "nie mają profilu swojego labu"?
Normalnie - myślisz że labom robiącym odbitki 10x15 po 39gr za sztukę chce się zawracać głowę profilami ? Zdecydowana większość labów profili nie ma, a nawet jak coś daje to nie mają nic wspólnego z aktualnym profilem naświetlarki.... W dodatku profil trzeba robić regularnie - jedynym labem w WAW który regularnie robi i publikuje profile jaki znalazłem jest Profilab.
czy ma sens kalibrować sprzęt pod dany lab...
??? O czym Ty w ogóle piszesz ? Nic nie trzeba kalibrować pod żaden lab...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ok muszę ostro im uświadomić, może inaczej poinformować - profil musi być i
Powodzenia :)