Zobacz pełną wersję : Świętą święta i choinka
Dzygit-Dublin
19-11-2008, 17:25
Witam
Czytałem rożne wątki ( jakiej muzyki słuchacie, co robicie jaki macie pulpit :-D )
Ja mam pytanie co w tym roku Od siebie dla siebie kupujecie po choinkę.
Zaczęło się od mojej dziewczyny która nabija się jak mowie ze do mikołaja list napisałem o obiektyw.
A wy o co prosicie mikołaja ???
Pozdrawiam Darek
Święty spokój, którego niestety nie będzie mi dane zaznać jak co roku w świeta :(
Witam
Czytałem rożne wątki ( jakiej muzyki słuchacie, co robicie jaki macie pulpit :-D )
[...]Ironiczną kwintesencją tych wszystkich pogaduch jest ten wątek:
http://canon-board.info/showthread.php?t=17108
DonBolano
19-11-2008, 18:14
Kolaj - a co? Chcesz sobie kibelek kupic?
Z kibelka w akademiku zostało tyle:
http://images24.fotosik.pl/297/a95aae2968aa2222.jpg
źródło (http://images24.fotosik.pl/297/a95aae2968aa2222.jpg)
Kolega "usiadł" :p
A ja bym sobie podarował niewiastę :p hehe... :) do fotografowania chętną oczywiście ;)
Dzygit-Dublin
19-11-2008, 19:13
Ironiczną kwintesencją tych wszystkich pogaduch jest ten wątek:
http://canon-board.info/showthread.php?t=17108
Oooooooooooooo ten to przeoczyłem ahahahahahahah :twisted:
to jest wątek roku moim zdaniem
--------------------------------------------------------------------------
Ja starałem się przekonać moja niewiastę ze czasami trza se sprawić prezenti to pomaga ............ na samopoczucie teraz zimno buro za oknem :)
Pozdrawiam Darek
Mikołaj kupi mi sigmę 12-24 i extender TCx2.
Oczywiście ja zapłacę :)
Szczur88
19-11-2008, 21:20
Święty spokój, którego niestety nie będzie mi dane zaznać jak co roku w świeta :(
Nie Tobie jednej... I nie Ty jedna masz takie życzenie do Mikołaja...
A ja sobie kupię (znaczy pan w czerwonym z brodą mi przyniesie) nowy aparacik:)
fajnie macie :D ja sobie nic nie kupie bo wszystko wydam na prezenty dla innych a dla mnie zabraknie...no może kupie sobie czekoladę ;p
DonBolano
19-11-2008, 22:58
fajnie macie :D ja sobie nic nie kupie bo wszystko wydam na prezenty dla innych a dla mnie zabraknie...no może kupie sobie czekoladę ;p
Oj to na pewno ktos Tobie prezencik sprawi :)
gunia1990
20-11-2008, 01:26
a mnie moze kupia w koncu jakąś fajną książkę o fotografii...
moze sobie procesor lepszy do kompa kupie, zeby RAW-y sprawniej mielic. tak poza tym to mi specjalnie nic nie potrzeba.
no dobra, jak sie uda to sobie w prezencie sprawie kurs arabskiego albo francuskiego. wypadaloby to drugie, bo cos juz tam lyknalem, ale mnie nieodmiennie kusi arabski.
w swieta mam spokoj, bo do 26 siedzimy z zona w domu a potem spadamy na nowy jork do Alzacji. ot, coby wkleic zwyczajowe "1000 slow":
https://canon-board.info/imgimported/2008/11/colmar_christmas-1.jpg
źródło (http://afxafx.typepad.com/photos/uncategorized/colmar_christmas.jpg)
http://www.travel-to-france.biz/alsace/
to co ja moge chciec od zycia? zeby dziecko zdrowe i szczeliwe bylo a w pracy jakies nowe wyzwania ;)
Dzygit-Dublin
20-11-2008, 10:13
No tak źle być nie może, mikolaj znajdzie cie i na pewno coś przyniesie tylko trza z nim zagadać :-D
no ja juz zacząłem przekonywac(drązę sprawę, by nie było zgrzytu) moja domową księgową, że 70-200/4 is w sam raz pasuje pod choinkę, negocjacje trwaja (tak by nie bylo jazdy, przyzwyczajam moją partnerkę, że ten zakup, to jedyne dobre wyjście i mikołaj bedzie miał łatwiej), tak naprawdę decyzja podjęta dawno temu, teraz trochę dyplomacji i spokojna głowa,pozostaje przelew do mikołaja..
to ja też mam życzenie :D żeby już nigdy nie było żadnych świąt :) nie nienawidzę tego okresu ludzie ganiający po sklepach i korki na ulicach i bezsensowne wydawanie kasy
SebaWolf
24-11-2008, 10:56
to ja też mam życzenie :D żeby już nigdy nie było żadnych świąt :) nie nienawidzę tego okresu ludzie ganiający po sklepach i korki na ulicach i bezsensowne wydawanie kasy
to chyba kwestia Ebenezera Scrooge'a :-D, a wracając do tematu jako że w zeszłym roku mikołaj okazał się bardziej niż szczodry w tym roku zadowole się jakoś przyjemną dla ucha płytką do słuchania na długie zimowe wieczory
MacGyver
24-11-2008, 11:16
Odkąd dotarło do mnie że obchodzone pod koniec roku święta nie mają już nic wspólnego z Bożym Narodzeniem serdecznie nie znoszę tego czasu.
Gregolius
24-11-2008, 11:33
Coś w tym jest
A mikołaj to niech przyniesie jakieś pozytywne zmiany, wystarczy:))Zmianom nigdy dość:))
SebaWolf
24-11-2008, 13:00
Coś w tym jest
A mikołaj to niech przyniesie jakieś pozytywne zmiany, wystarczy:))Zmianom nigdy dość:))
tak szczególnie jeśli to zmiany typu "kit na eLke" lub xxxd xxd na xd, czego wszystkim życzę :-D
gunia1990
24-11-2008, 15:21
MacGyver u mnie jest tak, jak było, od kiedy pamiętam.. Tradycja jednak nie wszedzie zanika ;)
Ja w sumie to mam taki mix...uwielbiam atmosferę świąteczną ale nie tę w moim domu. Zawsze są jakieś jazgoty (moja mama :/) Jednak juz od grudnia zapuszczam sobie listę "świątecznych" piosenek i się nastrajam ;) pomaga mi to znieść zimną lub bardzo pluchowatą zimę ;) Jednak samego dnia świąt nie znoszę....tego napinania się żeby wszystko było na tip top ..wrrr
Polecam tę płytkę/kolekcję : https://www.bookmaster.pl/muzyka/163585.xhtml
a tu moja ulubiona 3 płytka:
1) Sleigh Ride --- ANDY WILLIAMS
2) Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! --- DEAN MARTIN
3) Santa Claus' Party --- LES BAXTER
4) Everybody's Waitin' For The Man With The Bag --- KAY STARR
5) Santa Claus Is Comin' To Town --- THE BEACH BOYS
6) Rockin' Around The Christmas Tree --- MEL & KIM
7) Christmas Kisses --- RAY ANTHONY AND HIS BOOKENDS
8) Jingle Bells --- BING CROSBY
9) I'm A Little Christmas Cracker --- DIANA DECKER
10) Have Yourself A Very Merry Christmas --- LOU RAWLS
11) God Rest Ye Merry Gentlemen --- ELLA FITZGERALD
12) Warm December --- JULIE LONDON
13) What Are You Doing New Year's Eve --- NANCY WILSON
14) Mary's Boy Child --- MATT MONRO
15) White Christmas --- LOUIS ARMSTRONG
16) Lonely This Christmas --- MUD
17) Lily The Pink --- THE SCAFFOLD
18) I'll Be Home For Christmas --- GLEN CAMPBELL
19) Lonely Pup In A Christmas Shop --- ADAM FAITH
20) Never Do A Tango With An Eskimo --- ALMA COGAN
21) Little Donkey --- GRACIE FIELDS
22) The Twelve Days Of Christmas --- THE SPINNERS
23) Silver Bells --- AL MARTINO
Przypomniałaś mi, że już niedługo powróci koszmar w postaci ciągłej emisji wszędzie "Last Christmas" Wham :-D
Przypomniałaś mi, że już niedługo powróci koszmar w postaci ciągłej emisji wszędzie "Last Christmas" Wham :-D
ech... nawet nie wspominaj... :roll:
oj sorki sorki :D ale bez przesady nie jest aż tak źle ;p ostatnio mój tata zaczął kolędy w samochodzie zapuszczać :p
DonBolano
24-11-2008, 18:31
Odkąd dotarło do mnie że obchodzone pod koniec roku święta nie mają już nic wspólnego z Bożym Narodzeniem serdecznie nie znoszę tego czasu.
Szczegolnie dziwne -cieknące komercją i kiczem - są wszelkie wystawy swiateczne, które pojawiaja sie w galeriach handlowych juz na poczatku listopada.. No paranoja.. Pasaz G. swieci sie juz jak psu jajca.. Co sie dzieje w Galerii D., to nie wiem, bo dawno tam nie bylem, ale domyslam sie, ze jest podobnie..
Najgorsze jest to, ze ludziom chyba sie to podoba..:/
W sumie sam lubie polatac po miescie w czapce Mikołaja, ale dopiero w grudniu - w okolicach wigilii i Mikołaja.
gunia1990
24-11-2008, 19:58
dla mnie to tez paranoja... od grudnia, ok, może by pełno mikołajów itp., w koncu już będzie ten czas niby swiąteczny.. ale listopad??
juz wiem co chce od Gwiazdorka :D
fajna ksiązka o fotografii + kurs przygotowujący na architekturę :D
a z zimowych piosenek lubię bardzo 2 piosenki big bandu, w którym śpiewają siostry Melosik ( ta z "Fabryki gwiazd" jakby co)
DonBolano
24-11-2008, 20:05
a z zimowych piosenek lubię bardzo 2 piosenki big bandu, w którym śpiewają siostry Melosik ( ta z "Fabryki gwiazd" jakby co)
Mów mi więcej! Nie mam pojęcia, kto to :D
Mi, być może pozwoli moja mikołajka, kupić 85L, o którym ponoć już mówię przez sen, dla którego to szkiełka niejednej już sobie przyjemności odmówiłem... Natomiast mojej mikołajce mam zamiar sprawić troszkę olejnych mazideł i nową 'studyjną' sztalugę ;)
Oczywiście za wszystko zapłacę ja;)
A w kwestii świąt generalnie, to u mnie na szczęście tradycyjnie - uciekamy na wieś, gdzie część rodzinki uciekła już z Krakowa i gdzie można się w spokoju poganiać po lesie w pierwszy dzień świąt, a nie siedzieć i gnuśnieć ;)
A Świąteczna komercha o tyle mnie wkurza, że dojazd do domu mam obstawiony marketami i ni jak sprawnie dojechać się nie będzie dało, gdy naród 'nie-idiotów' ruszy na 'żer dla (rozrzutnych) skner'... ;/
A ja to napisze do Mikolaja, zeby mi 50D przytargal i ewentualnie 100-400L... z zabawek niefotograficznych, to nowe zawieszenie + wyciagarke do autka.. moze chociaz jedno dostane:mrgreen:
Bardzo fajny zestawik!!!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Szczegolnie dziwne -cieknące komercją i kiczem - są wszelkie wystawy swiateczne, które pojawiaja sie w galeriach handlowych juz na poczatku listopada.. No paranoja.. Pasaz G. swieci sie juz jak psu jajca.. Co sie dzieje w Galerii D., to nie wiem, bo dawno tam nie bylem, ale domyslam sie, ze jest podobnie..
Najgorsze jest to, ze ludziom chyba sie to podoba..:/
W sumie sam lubie polatac po miescie w czapce Mikołaja, ale dopiero w grudniu - w okolicach wigilii i Mikołaja.
Mnie to przestało przeszkadzać odkąd moja prawie dwuletnia córa zaczęła na to wszystko reagować (i komentować - tata, śnieg pada!!!). Od tego momentu święta mogą trwać dla mnie nawet cały rok. Jeśli chodzi o wiarę (dla jednych, czy tradycję dla innych) to mamy swój kościółek w którym ksiądz nigdy nie pieprzy głupot. Jest tam pięknie w Wielkanoc, będzie pięknie i w Boże Narodzenie. - Trójmiejskim, wierzącym kanonierom polecam gorąco - duszpasterstwo artystów w ruinach św. Jana.
Dzygit-Dublin
24-11-2008, 21:24
Witam
Co do wystaw to w Dublinie podobnie Halloween zastąpione przez świąteczne , dziś czytałem ze miasto już ściga sklepy co wystawiają głośniki i graja świąteczna muzykę na ulicach.
Widać wszędzie chwyty są takie same i służą opróżnieniu naszych portfeli.
A co do ciekawostek zakupowych (nie potwierdzone) właśnie zaczynam shift`a i Irys z pracy mówi ze w UK maja obniżyć VAT z 21 % na 15 % nie wiem czy na wszystko czy tylko produkty żywnościowe .W radiu już płaczą sklepikarze a funt ostatnio idzie w dol choć notowania na dziś (http://www.x-rates.com/d/EUR/GBP/graph120.html) to 1,28 euro.
Wiec Irole już ustawiają się w kolejkę do North Ireland.
Pozdrawiam Darek
Ja tam nie chcę dużo od Mikołoja:
1.Więcej czasu
2.Dobrego światła
;)
Ja tam nie chcę dużo od Mikołoja:
1.Więcej czasu
2.Dobrego światła
;)
QFT
ja bym jeszcze dopisal:
3. Troche wiecej samozaparcia
DonBolano
24-11-2008, 22:12
4. Urodziwych modelek ;)
KrzysiekRally
26-11-2008, 21:06
A ja tak mało fotograficznie...
Wiem, ze gwiazdor odebrał zlecenie i szykuje sie nowiuśki zegarek na rękę :shock:
Jakiś Citizen podobno...:roll:
Z foto to niestety dopiero na urodziny w marcu...plecak :cool:
3. Troche wiecej samozaparcia
Ja poproszę dwa razy ;-)
A to ja bym poprosił o ogólnoświatowy zakaz puszczania "last Christmas"... I to wystarczy...
Za resztę i tak samemu trzeba zapłacić... :P
A to ja bym poprosił o ogólnoświatowy zakaz puszczania "last Christmas"... I to wystarczy...
może nie całkowity, bo raz czy dwa można posłuchac, ale nie od wszystkich swietych- jak do w galeriach i hipermaketach ma miejsce, święta w listopadzie WTF :confused:
Tak serio to nie mam dużych wymagań.
Chciałbym więcej wolnego czasu i spokoju. Jeszcze pokoju na Świecie.
Reszta to stan ducha o który trzeba zadbać.
Całe to zamieszanie, zakupy, prezenty i szał świąteczny tak naprawdę nie ma znaczenia.
BTW - polecam film "Bad Santa" :-D
DonBolano
27-11-2008, 01:07
Tak serio to nie mam dużych wymagań.
Chciałbym więcej wolnego czasu i spokoju. Jeszcze pokoju na Świecie.
Reszta to stan ducha o który trzeba zadbać.
Całe to zamieszanie, zakupy, prezenty i szał świąteczny tak naprawdę nie ma znaczenia.
BTW - polecam film "Bad Santa" :-D
A ja odwrotnie.. Chce miec wiecej do roboty.. Bo mam za malo i nie potrafie czasem gospodarowac.. Za duzo wolnego czasu to przeklenstwo ;) Na szczescie zaczynam to zmieniac..
Co do Wham.. Popieram:D Na szczescie radia prawie nie slucham w te dni, bo nie chodze po miescie prawie w ogole, autem tez malo jezdze ;) heh
4. Urodziwych modelek ;)
No co ty z drzewem do lasu? Ja tam widzę wszędzie same urodziwe modelki na plakatach, w galeriach itp.
DonBolano
27-11-2008, 10:41
Matko..Dobrze ludziom życze, a Ty marudzisz :P :lol:
A ja sobie życzę ładnego białego szkiełka, może być 70-200 ;) Ale znając domowy budzet, druga połowa prędzej by zainwestowała w perłowy lakier i przemalowała mojego black'a :mrgreen:
A więc w związku z nierealnością powyższego, sobie i wszystkim życzę jedynie wysłania wszystkich fundamentalistów (dowolnej dziedziny) w kosmos :)