anj
19-11-2008, 00:28
witam.
wszystko działało przez pierwsze 2,5 miesiaca do teraz. podlaczam aparat CANON S5IS do komputera oryginalnym lub innym kablem, jak poprzednio, wlaczam aparat na podglad zdiec, slysze w komputerze dzwiek jak przy kazdym podlaczaniu czegokolwiek przez USB i nic sie nie dzieje.(obsluga zgodnie z instrukcja)
nie widze aparatu w explorerze, jak to bylo poprzednio przez te 2,5 miesiaca.
nie mam zadnych komunikatow.
w aparacie po podlaczeniu do komputera i wlaczeniu na podglad zdiec nie dziala zaden przycisk, byc moze tak ma byc, nie pamietam jak bylo poprzednio. swieci sie lampka przy wlaczniku na zielono.
to wszystko.
zainstalowane oryginalne oprogramowanie z plyty ktora dostalem z aparatem (przegladarka zdiec) nie widzi aparatu takze.
inne urzadzenia podlaczane przez USB jak modem, flashpeny, mysz, mp3-ki, ... dzialaja poprawnie.
w aparacie wrocilem do ustawien fabrycznych, co tez nic nie zmienilo.
probowalem karte SD oryginalna i kupiona przeze mnie, co tez nic nie zmienia.
dane: XP HOME(oryginal) SP3, MOBILE CORE2D 5250 1,5GHz, NVIDIA8400MGS, DDRII 1024MB.
probowalem zainstalowac sterowniki do XP do canona lecz nie ma ich na liscie w windowsie.
prosze o pomocne rady:
gdzie znajde sterowniki do S5iS DO XP?
jak uruchomic polaczenie pomiedzy aparatem a komputerem?
dziekuje za wszelkie odpowiedzi. ANJ.
wszystko działało przez pierwsze 2,5 miesiaca do teraz. podlaczam aparat CANON S5IS do komputera oryginalnym lub innym kablem, jak poprzednio, wlaczam aparat na podglad zdiec, slysze w komputerze dzwiek jak przy kazdym podlaczaniu czegokolwiek przez USB i nic sie nie dzieje.(obsluga zgodnie z instrukcja)
nie widze aparatu w explorerze, jak to bylo poprzednio przez te 2,5 miesiaca.
nie mam zadnych komunikatow.
w aparacie po podlaczeniu do komputera i wlaczeniu na podglad zdiec nie dziala zaden przycisk, byc moze tak ma byc, nie pamietam jak bylo poprzednio. swieci sie lampka przy wlaczniku na zielono.
to wszystko.
zainstalowane oryginalne oprogramowanie z plyty ktora dostalem z aparatem (przegladarka zdiec) nie widzi aparatu takze.
inne urzadzenia podlaczane przez USB jak modem, flashpeny, mysz, mp3-ki, ... dzialaja poprawnie.
w aparacie wrocilem do ustawien fabrycznych, co tez nic nie zmienilo.
probowalem karte SD oryginalna i kupiona przeze mnie, co tez nic nie zmienia.
dane: XP HOME(oryginal) SP3, MOBILE CORE2D 5250 1,5GHz, NVIDIA8400MGS, DDRII 1024MB.
probowalem zainstalowac sterowniki do XP do canona lecz nie ma ich na liscie w windowsie.
prosze o pomocne rady:
gdzie znajde sterowniki do S5iS DO XP?
jak uruchomic polaczenie pomiedzy aparatem a komputerem?
dziekuje za wszelkie odpowiedzi. ANJ.