Zobacz pełną wersję : 5D Mark II a BG-E4 ?
Czy ktoś się może orientuje czy to będzie ze sobą współgrało?
Z tego co piszą to do 5D MK II będzie nowy BG-E6
No właśnie tyle się też doczytałem. Tylko nie wiadomo czy to będzie modyfikacja o uszczelki i może nieco lepszy profil czy zmiany będą na tyle istotne że BG-E4 do Marka II nie podepniemy...
towersivy
14-11-2008, 20:39
Z tego co usłyszałem od pracownika C na targach, to BG-E4 nie zadziała z 5D MK II, nie spradziłem osobiscie bo mi nie pozwolono ale z uwagi na zmiane ogniw oraz jakis tam pinów (nie wiem czy go wtedy dobrze zrozumiałem) które przekazuja informacje o stanie/pojemnosci itp bateri kompatybilny z 5d MK II ma byc tylko BG-E6, nie wiem na ile to marketing (aby kupic nowosc) a na ile prawda.
Pzdr.
Stary grip raczej nie zadziała, przecież zmienili accu i nowy grip raczej pod nowe będzie. Niby można w starego wrzucić stare, ale pewnie elektronika nie przełknie, bo tam mają być wodotryski ze stanami naładowania
Znów sposób - zarobić na dodatkach, stary patent.
bierhoff
14-11-2008, 21:12
tam mają być wodotryski ze stanami naładowaniamoże coś w stylu poziomu naładowania akumulatorów z A700...
byłoby miło :-D
Pytam bo zastanawiam sie czy jest sens wydawać teraz ponad 700zł za grip do starej piątki którego za chwile nikt nie odkupi albo będzie kosztował połowę z tego co teraz...
Pytam bo zastanawiam sie czy jest sens wydawać teraz ponad 700zł za grip do starej piątki którego za chwile nikt nie odkupi albo będzie kosztował połowę z tego co teraz...
Kup phottixa, podobno lepszy niż delta i za połowę ceny oryginału.
NIE zadziala napewno, bo calkiem inna bateria i calkiem inny grip;-(
Czyli wychodzi na to ze chyba kupie Phottixa, chyba że ktoś wie gdzie mozna kupic oryginał za jakies rozsadne pieniadze?
Gringo997
16-11-2008, 12:07
szukaj na forum czasami zdarzaja sie dosc dobre oferty:)
Co do Phottixia to ja bym sie zastanowił.....sam go kupiłem i co do jego wyglądu i wizualnej solidności wykonania nie mam zastrzeżeń to mam tylko do jednego.... zrozładowuje baterię, gdy aparatu jest nieużywany ... 3 dni wystarczy i dwa akumulatory puste....poprostu trzeba po skonczeniu zdjec je wyjmować....nie mam takich problemów z Gripem Delty który smiga z 400D - tam nic takiego się nie dzieje.
Co do Phottixa to czytałem już o tym...mój przypadek nie jest odosobniony. Widocznie ten typ tak ma....
Ma ktoś podobny przypadek z Phottixem i może zaprzeczyć lub potwierdzic?