Zobacz pełną wersję : Sprawdzi ktoś poprawność angielszczyzny?
Przyszedł czas na oddanie 350tki na serwis. Wypisałem to co zauważyłem, ale nie jestem pewien co do mojej angielszczyzny (co prawda FCE mam, ale lubię przekombinowywać, zamiast "keep it simple!" :D)
Może ktoś przeczytać i poprawić?
Hello,
My Canon EOS 350d has few problems with its functionality :
1. About 50 hotpixels.
2. Dust on focusing screen, mirror and sensor (impossible to remove with blows of air from the dust remover tool)
3. Hanging up while shooting in AI Servo mode (usually with new Canon EF 70-200 2.8L lens, but happens also with rest of my lenses) (body stops the autofocus procedure and does not respond to any of the keys)
4. Displaying Err99 while trying to take a photo (with all lenses) (in about 1-2% of tries)
5. Lots of AF misses (even in good light conditions and focusing on contrast scene)
6. I also noticed a difference between sounds of shutter and mirror (a 350d of mine and 350d of my friend)
I must also mention that I have no problems with using my lenses on Canon EOS 50d, so I do not give them to the service.
Z góry dziękuję.
Tezet-gdynia
10-11-2008, 14:21
Jak na moje oko to jest dobrze ;)
Jedynie chyba zmienil bym
6. I also noticed a difference in sound of shutter and mirror between mine 350D and 350D of my friend ;)
To tak zeby nie zabrzmialo ze zauwazyles roznice w brzmieniu migawki i lustra :-P
6. I've also noticed.... na mój gust ;p
analogforever
10-11-2008, 14:38
ale masz fajny aparat :mrgreen:
No właśnie z tym punktem miałem problem i nie mogłem tego tak ładnie ułożyć. Dzięki!
Sobie pomyśleć, że przez rok robiłem 350tką ;D
EDIT : Na mój gust to nawet I have also noticed... :D
Janusz Body
10-11-2008, 14:49
Przyszedł czas na oddanie 350tki na serwis. Wypisałem to co zauważyłem, ale nie jestem pewien co do mojej angielszczyzny (co prawda FCE mam, ale lubię przekombinowywać, zamiast "keep it simple!" :D)
Może ktoś przeczytać i poprawić?
...
Poza tym co już napisano.
3. zmien "hanging up" na freezing
aseptyczny
10-11-2008, 14:58
Poza tym co już napisano.
3. zmien "hanging up" na freezing
Ja bym zmienil na "3. Hanging out while shooting in AI Servo mode ". Chlopaki w serwisie przecieraliby oczy ze zdumienia :mrgreen:
A, i tutaj bym troszke zmienil.
I must also mention that I have no problems with using my lenses on Canon EOS 50d, so I'm not sending them to service.
ale masz fajny aparat :mrgreen:
Aparat jest normalny, a zgłaszanie usterek w postaci kurzu czy różnicy dźwięku migawki to lekka paranoja... Tam nie ma ani jednej prawdziwej usterki....
I would be grateful if you could finish the repair process in the same day, because I go back to Poland in the night.
Thank you in advance,
Michał Leśniewski
Może być?
Aparat jest na gwarancji i nawet samo czyszczenie przysługuje mi za darmo, a i wypisać tych bzdetów nie zaszkodzi, bo może coś wymienią.
Janusz Body
10-11-2008, 15:06
Aparat jest normalny, a zgłaszanie usterek w postaci kurzu czy różnicy dźwięku migawki to lekka paranoja... Tam nie ma ani jednej prawdziwej usterki....
#3 i #4 to jednak usterki :)
Jak ktoś chce zapłacić za czyszczenie bo wysyła aparat to serwisu to czemu nie. Naprawiając #3 i #4 powinni to i tak wyczyścić.
analogforever
10-11-2008, 18:17
nie wiem czy to normalność jak aparat wyświetla błąd ,zawiesza się czy nie trafia z ostrością ?
nie wiem czy to normalność jak aparat wyświetla błąd ,zawiesza się czy nie trafia z ostrością ?
W dobie współczesnych tandetnych plastikowych korpusów - całkowicie normalne :) To nie T-90 ;-)
analogforever
10-11-2008, 18:57
W dobie współczesnych tandetnych plastikowych korpusów - całkowicie normalne :) To nie T-90 ;-)
weź mnie nie strasz, bo w tym tygodniu żona chce kupić 450D ,mnie to nie rajcuje ale czasami też chciałbym coś pstryknąć cyfrakiem a nerwowy jestem.
Co jak co, ale ja tą 350tką już trochę naklepałem :D
80k już dochodzi, a i pewnie na początku z 10k było i licznik wyzerowałem przez przypadek...
Widzę jednak, że co xxD to xxD. Pewnie jakbym wziął w łapki 5dmk1 to 50tki bym za Chiny nie kupił, ale na szczęście nie wziąłem i jestem szczęśliwy do czasu.
350tka pojechała do Berlina ze znajomym który umie tylko Helloł i Guten Morgen. Mam nadzieję, że moja karteczka z wypocinami zdziała cuda.
My Canon EOS 350d has a few problems with its functionality :
1. Approximately 50 hot pixels.
2. Dust on focusing screen, mirror and sensor (impossible to remove with a blower)
6. I've also noticed a difference in shutter and mirror sounds between my 350D and my friend's)
I must also mention that I have no problems with my lenses on Canon EOS 50d, hence I am not sending them in.
czy tu nie powinno być "I've also noticed a difference in shutter and mirror sounds between my 350D and my friend's one"?
analogforever
11-11-2008, 02:43
350tka pojechała do Berlina ze znajomym który umie tylko Helloł i Guten Morgen. Mam nadzieję, że moja karteczka z wypocinami zdziała cuda.
Moim zdaniem nie ma co się męczyć z angielskim bo generalnie poziom niemiaszków na tej płaszaczyźnie jest nie lepszy niż nasz.
Niech znajomy użyje dwóch niemieckich magicznych słow czyli schaise i kaput, najlepiej razem i sprawa załatwiona.