Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Konwerter szerokokątny do canona g9

decei
06-11-2008, 16:19
Witam, od niedawna jestem posiadaczem canona g9, jestem na kupnie konwertera szerokokątnego. Ogolnie chce robic aparatem zdjecia sportowe(deskorolka) zastanawia mnie jedna rzecz: gdy nakrece konwerter bedzie on zasłaniał diodę od autofocusa i lampę błyskową, czy gdy dioda bedzie zasłonięta bede mogł wykonwyac ostre zdjecia ? jestem dopiero początkujacy wiec bardzo bym prosil o wyrozumialosc i sensowne odpowiedzi. POZDRAWIAM

zonk
10-11-2008, 22:04
Witam!
Posiadam ten konwerter i stwierdzam, że ma on kilka wad ;/ największą z nich jest fakt zasłaniania lampy błyskowej przez co często zdejmuję go przy zdjęciach sportowych (np. freeride). Kolejnym minusem jest straszne łapanie blików (swoją drogą,można by zrobic battla na zdjęcie gniota z flarami, blikami i duszkami ;-)) Konwerter jest bardzo duży przez co zwiększa dość znacznie ciężar kompakta, jednak wielkość ma też swój plus -lepiej się trzyma aparat :D Co dozdjęć! odkąd kupilłem konwerter wide, to praktycznie go nie zdejmuję chyba, że muszę użyć lampy błyskowej lub bawię się w makro ;-)
Co do ostrości- mój AF zawsze trafia gdzie chcę nawet z nakręconym wide!!
Pozdrawiam

czfoto
12-05-2010, 22:56
Witam ostatnio dokupiłem doG6 Konwerter szerokokątny SONY VCL-DH0758 (77zł fotojoker) sprawdza się znakomicie + tuleja 58mm http://www.e-fotojoker.pl/product/dodatki-do-aparat-w/konwertery/konwerter-szerokok-tny-sony-vcl-dh0758/?osCsid=j94f5lmkhp5nvpltpae60dmsi6