Zobacz pełną wersję : Zakupy w FotoExpert
Witam
Zamierzam zakupic sobie obiektyw canona i zauzylem ze FotoExpert ma dosc niska cene ale chcialbym zasiegnac Waszej opinie na temat tego sklepu - jak z obsluga , realizacja zamowienia, jakoscia sprzetu itp Warto tam kupic czy lepiej omijac ?
Ja nie polecam.
Sprzedają sprzęt, którego nie mają.
Zamówiłem u nich statyw (na raty).
Przyszedł kurier z papierami, ja je podpisałem i na następny dzień miał być z paczką.
Czekam, czekam, mijają 3 dni i nic.
Dzwonię więc i okazuje się, że nie mają go na stanie.
Zrezygnowałem więc, ale musiałem za to zapłacić za sporządzenie umowy ratalnej ok. 30 zł.
Nie dość, że nie dostałem sprzętu na czas, że mnie oszukano to jeszcze musiałem ponieść koszta.
NIE POLECAM!
FlatEric
04-11-2008, 12:41
Tyle, że sprzedawanie sprzętu sprowadzanego na zamówienie to bardzo, niestety, powszechna praktyka. :(
Ja kupowałem w FotoExpercie wprawdzie tylko cokina i to z odbiorem osobistym, ale nie narzekam.
Kontakt dobry, obsługa sprawna. Od razu dostałem informację, że część zamówienia trzeba będzie sprowadzić wraz z orientacyjnym terminem, pozostałe rzeczy były do odbioru od ręki. Gdy przyszły te sprowadzane, zupełnie we wcześniej określonym terminie, dostałem informację i już.
Pzdr
Grzesiu
a co z ich aktualizacja strony - w wielu produkatach pisze - dostepne w magazynie - czy to prawda ?
Tyle, że to oni powinni zadzwonić, albo skontaktować się i poinformować, że towaru nie ma, a nie wysyłać kuriera z dokumentami, a potem odwracać kota ogonem.
Kontakt też kiepski.
Pisałem kilka maili i czekałem chyba 2 czy 3 dni, aż łaskawie odpisali.
krzysiek29
04-11-2008, 13:37
A ja tam byłem osobiście; można się przekonać co znaczy "grzebać się jak mucha w smole ..":mrgreen:
a co z ich aktualizacja strony - w wielu produkatach pisze - dostepne w magazynie - czy to prawda ?
Nie wiem jak jest teraz ale mogę napisać jak było jakiś rok temu. Chciałem kupić obiektyw. Nie żadne cudo typu Lklasa tylko zwykłą 50/1.4. Na stronie mieli adnotacje - w magazynie. Zamawiam. Po kilku godzinach telefon że trzeba na niego czekać ok. dwa tygodnie :) Podziękowałem i od tego czasu omijam szerokim łukiem.
Jesli chcesz coś tam kupić to lepiej zadzwoń i zapytaj się o czas realizacji.
A ja tam byłem osobiście; można się przekonać co znaczy "grzebać się jak mucha w smole ..":mrgreen:
Oj to fakt. Byłem u nich raz kupić swojego Tamiego 17-50 i muszę przyznać, że trochę to zajęło. A pan który stał za ladą sprawiał wręcz wrażenie jakby wogóle nie chciał mi sprzedać tego obiektywu. Może w kontakcie mailowym jest lepiej?:)
chyba jednak zrezygnuje z tego zklepu i zakupie np w cyfrowe.pl . Troche drozej a nerwow zaoszczedze
Może jednak najpierw spróbuj z nimi nawiązać kontakt mailowy? Napewno jest wiele osób zadowolonych z tego sklepu i głosy kilku malkontenów nie powinny Cię zwieść?:) Ewentualnie zadzwoń do nich a sposób w jaki zostaniesz obsłużony powinien dać Ci już pierwszy obraz sklepu.
cypherdid
05-11-2008, 10:10
chyba jednak zrezygnuje z tego zklepu i zakupie np w cyfrowe.pl . Troche drozej a nerwow zaoszczedze
są tańsze sklepy niż cyfrowe.pl i równie pewne...
tzn , jakie masz na mysli ?