Zobacz pełną wersję : Upgrade CS3 -> CS4
Witam ... dwa dni temu wysłałem formularz FOC do Adobe .... dostał ktoś już upgrade znaczy ile się czeka słyszałem że parę tygodni.:confused:
Janusz Body
31-10-2008, 17:28
Witam ... dwa dni temu wysłałem formularz FOC do Adobe .... dostał ktoś już upgrade znaczy ile się czeka słyszałem że parę tygodni.:confused:
Upgrade nie jest darmowy. Darmowy jest jedynie dla tych co kupili CS3 już po ogłoszeniu "wypustu" CS4. Na taki upgrade ostatnio (z CS2 -> CS3) czas oczekiwania wynosił do 3 miesięcy przy wersji pudełkowej.
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=39410
Trochę nie ściśle się wyraziłem ... dwa dni temu dostalem informacje z Adobe Customer Serviceze mój FOC poszedł do producenta i że mam czekać i nie umieli powiedzieć ile ( załapalem się na damowy upgrade ). Nic to zobaczymy co pierwsze bedzie upgrade do CS4 czy nowy 5D :)
Janusz Body
31-10-2008, 17:56
Trochę nie ściśle się wyraziłem ....
Nie tylko. Nie wiadomo również gdzie mieszkasz. Oczekiwanie 3 miesiące to w Polsce. W USA było dużo szybciej.
Aha - dobrze byłoby wyjaśnić niekumatym co to ten FOC. Bo to, że go wysłałeś to wiemy. :)
... wyjaśnić niekumatym co to ten FOC. ...
Uzupełniłem swoje dane ... a FOC to chyba skrót od "Free of Charge" znaczy taki dokument który dostaje się do wypełnienia kiedy chce się /należy sie darmowy upgrade ...
Aha - dobrze byłoby wyjaśnić niekumatym co to ten FOC. Bo to, że go wysłałeś to wiemy. :)
Ja z tych nie kumatych.
Nie wiadomo czemu, ale mi się potężny banan pojawił na twarzy, po cytowanym wersie :mrgreen:.
Ja z tych nie kumatych.
Nie wiadomo czemu, ale mi się potężny banan pojawił na twarzy, po cytowanym wersie :mrgreen:.
Niekumaty z bananem na twarzy ..... inspirujące dla fotografa ... ale nic to, jak dostanę upgrade to dam znać dla potomnych.
Śmiech jest zawsze wskazany, ale czy zawsze musi być inspirujący dla fotografa...
Nie ma co się zaraz szarpać nad klawiaturą i obrażać skoro wyraźnie napisałem, że rozśmieszył mnie cytowany wers. Zresztą bardzo niewinny i zgrabny. Proponuję czytać uważniej. EOT
A na CS4 warto czekać.
Ja dopiero jestem przed wysłaniem FOC.
Możecie mi powiedzieć co wpisać w "Product SKU:"?
I jeszcze jedna rzecz. Na stronie http://cortland.pl/plugins/_newsedit/news/354/index.php piszą, że należy wpisać numer telefonu, bez podania numeru wniosek będzie odrzucony. Tyle, że w tym formularzu nie ma pola na telefon. Czy te dane na tej stronie są w ogóle aktualne?
Ja dopiero jestem przed wysłaniem FOC.
Możecie mi powiedzieć co wpisać w "Product SKU:"?
I jeszcze jedna rzecz. Na stronie http://cortland.pl/plugins/_newsedit/news/354/index.php piszą, że należy wpisać numer telefonu, bez podania numeru wniosek będzie odrzucony. Tyle, że w tym formularzu nie ma pola na telefon. Czy te dane na tej stronie są w ogóle aktualne?
SKU wypełnia Adobe Customer Service czyli musi być zostawione puste a telefon wpisujesz w pole " Delivery address (cont.):" logiczne ... he he
a i jeszcze jak nasz CS 3.3 to konieczne są oba seriale
i skan dowodu zakupu , więc jaki problem dopisać równie nr tel
Dzięki,
i tak musze podać 2 numery. Kupowałem Up Cs3 (z Cs2). Jutro powysyłam i zobaczymy.
Dziś dostałem "Zgloszenia beda realizowane w ciagu 2-3 tyg. od daty zgloszenia
na koszt firmy Adobe" poczekamy zobaczymy
Alde,a masz wersję PL...??bo ponoć PL to dopiero za 2-3 ale miesiące
Alde,a masz wersję PL...??bo ponoć PL to dopiero za 2-3 ale miesiące
Oho... to musze się śpieszyć z upgrejdem zanim PL zaleje rynek i EN będzie nie do dostania :? .
Oho... to musze się śpieszyć z upgrejdem zanim PL zaleje rynek i EN będzie nie do dostania :? .
Mądre słowa ... ja po głębokim namyśle zdecydowałem się na wersje PL i tak nas to kiedyś czeka a już teraz czuć parcie Adobe na wersje językowe ... w sumie nie jest źle ... ale werska CMYK w PL powala nawet nie na kolana a na twarz :roll:
jak chce pobrac FOC ze strony cortlandu do wypełnienia wykskakuje mi że plik jest uszkodzony, zna ktos skąd jeszcze mogę go ściagnąć..??
KubaZowsik
30-11-2008, 18:32
Witam, mam pytanie dotyczące tematu - ale bardziej szczegółowe. Co dzieje się z pluginami wgranymi do CS3 - jeśli zainstalujemy CS4 ? Czy wszystkie musiałbym wgrywać od nowa ? Jeśli nie zachowują się to czy jest jakiś prosty sposób na przeniesienie pluginów do nowszej niż aktualnie używana wersji ?
Pozdrawiam, Kuba.
jak chce pobrac FOC ze strony cortlandu do wypełnienia wykskakuje mi że plik jest uszkodzony, zna ktos skąd jeszcze mogę go ściagnąć..??
U mnie jest na serwerze : http://imperium.media.pl/FOC_Form.pdf
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
.....Co dzieje się z pluginami wgranymi do CS3 - jeśli zainstalujemy CS4 ....
Pozdrawiam, Kuba.
Jak nie dasz inaczej to zostają na miejscu ... ale nie wiem jak jest przy instalacji 32 na 64 bity
Alde, to samo czyli : acrobat reader: the file is damaged and could not be repaired
Alde, to samo czyli : acrobat reader: the file is damaged and could not be repaired
Czyli coś masz nie tak z Acrobatem ... u mnie się otwiera
ok, miałem starego readera, dzięki..:)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Alde ,dostałeś juz CS4 PL..??
...
Alde ,dostałeś juz CS4 PL..??
Nie jeszcze nie, nieomieszkał bym się pochwalić chyba trza wysłać list motywujący do Adobe ....
KubaZowsik
01-12-2008, 03:32
Witam, mam pytanie dotyczące tematu - ale bardziej szczegółowe. Co dzieje się z pluginami wgranymi do CS3 - jeśli zainstalujemy CS4 ? Czy wszystkie musiałbym wgrywać od nowa ? Jeśli nie zachowują się to czy jest jakiś prosty sposób na przeniesienie pluginów do nowszej niż aktualnie używana wersji ?
Pozdrawiam, Kuba.
Nikt nie zna odpowiedzi ?
Nikt nie zna odpowiedzi ?
Pisałem wcześniej ... a prosty sposób .. plug-in`y w PS odczytywane są przy starcie programu wszystko co wgrasz do katalogu plug-ins będzie widziane jak będzie kompatybilne z daną wersja PS czyli wystarczy przeniesc katalog plug-ins inaczej ma się sprawa przy wersji 64 bitowej ale tu sie nie wypowiem bo jeszcze nie mam :)
Akurat dotarł do mnie Upgrade CS4 ... FOC wysłany 30 października czyli 35 dni im to zajeło ... przesyłka przyszła z Czech aczkolwiek upgrade polski.
KubaZowsik
05-12-2008, 14:19
Pisałem wcześniej ... a prosty sposób .. plug-in`y w PS odczytywane są przy starcie programu wszystko co wgrasz do katalogu plug-ins będzie widziane jak będzie kompatybilne z daną wersja PS czyli wystarczy przeniesc katalog plug-ins inaczej ma się sprawa przy wersji 64 bitowej ale tu sie nie wypowiem bo jeszcze nie mam :)
dziękuję za odpowiedź :)
Witam,
To mój pierwszy post na forum:smile:
Mam taki przypadek: upgradowalem z jednego produktu: Adobe illustrator CE do Design Premium cs3.3.
Mam pytanie: co mam wpisać w FOC w rubrykę retail/upgrade serial numbers? W product serial number mam wpisany numer seryjny Design premium CS3.3.
pozdrawiam
Akurat dotarł do mnie Upgrade CS4 ... FOC wysłany 30 października czyli 35 dni im to zajeło ... przesyłka przyszła z Czech aczkolwiek upgrade polski.
Czy masz może jakieś namiary do tej firmy z Czech?
Wysłali do mnie Upgrade, ale na zły adres - i musze się z nimi skontaktować.
Pozdrawiam,
kcpr
rysiaczek
19-12-2008, 00:11
Czy masz może jakieś namiary do tej firmy z Czech?
Wysłali do mnie Upgrade, ale na zły adres - i musze się z nimi skontaktować.
Pozdrawiam,
kcpr
Masz podanego maila na potwierdzeniu wysyłki:
"Please do not hesitate to email any inquiries about your purchase to Adobe Customer Service at
easteur-custserv@adobe.com"
Masz podanego maila na potwierdzeniu wysyłki:
"Please do not hesitate to email any inquiries about your purchase to Adobe Customer Service at
easteur-custserv@adobe.com"
No właśnie na wygenerowanym pdf-ie którego dostałem nie ma tego adresu... Puste pola.
Czy macie do nich jakieś inne namiary, telefon, adres?
Przesyłka stoi w Warszawie... I wymagana jest ingerencja nadawcy.
rysiaczek
19-12-2008, 12:03
Adres:
Adobe Direct
C/O TNT
LHR/GLA/62357
PO BOX 66
HOUNSLOW
TW5 9RT
Telefon masz na polskiej stronie Adobe.