PDA

Zobacz pełną wersję : Canon EOS 450D + EF-S 18 - 55 mm + EF-S 55 - 250 mm

klawesynek
26-10-2008, 15:33
Witam,

Zastanawiam sie nad zakupem zestawu Canon EOS 450D + EF-S 18 - 55 mm + EF-S 55 - 250 mm

Zalety... to stosunkowo dobra cena i mozliwosc rozbicia na 30 NIE oprocentowanych rat (co w dzisiejszych kryzysowych czasach wydaje sie idealnym rozwiazaniem). Rata w wysokosci 93,30 PLN przez 30 miesiecy wydaje sie do przyjecia

Wady... no wlasnie wiele roznych informacji mozna poczytac w internecie na temat zestawow (KIT-ow) wiele roznych opinii mozna poczytac na temat samych obiektywow.

Przyznam, ze zglupialem. Bardzo prosze o wyrazenie Waszej opinii o w/w zestawie. Ponizej podaje link do sklepu.

Ewentualnie moze jakims rozwiazniem bylo by kupienie samego BODY w cenie 1899,00 PLN i dokupienie do niego osobno dwoch obiektywow (w tym samym sklepie) tak aby zalapac sie na te 30 nieszczesnych rat. Nie ukrywam, ze nie chcialbym wydac na calosc wiecej niz okolo 3500,00 PLN

Jesli tak to jakie obiektywy mozecie mi polecic z tzw. czystym sumieniem :)

Zdjecia ktore robie to zazwyczaj plener, krajobrazy, czasem ludzie, zwierzeta, najczesciej w dzien lub wieczorkiem. Do tej pory bawilem sie SONY DSC-F 828 (na ktorego temat tez poczytac mozna wiele skrajnych opinii).

Serdecznie pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi...

Andrzej

http://www.euro.com.pl/cyfrowe-lustrzanki/canon-eos-450d-ef-s-18-55-mm-ef-s-55-250-mm.bhtml

Jago
26-10-2008, 15:44
Poczytaj tutaj: http://canon-board.info/showthread.php?t=39599 Z tego co mi wiadomo, to proponowane w tym wątku zestawy też mozesz kupić na 30 rat.

mamiski
26-10-2008, 16:21
Posiadanie tego zestawu na pewno nie jest żadnym błędem. Kupisz, zaczniesz robić zdjęcia i dopiero wtedy sam zorientujesz się, jakie Twój zestaw ma wady, a jakie zalety. Bogactwo dostępnych opinii może przyprawić o zawrót głowy. Moja rada: realizuj plan.

trothlik
26-10-2008, 17:13
ja mam taki zestawik. Co do kita to do hurra optymizmu nie zmusza, ale jak na początek jest spoko a i fotki wychodzą całkiem przyzwoite, dla mnie wystarcza do mojej fotografii typowo amatorskiej. Co do drugiego szkiełka, ja go używam jako szkiełka na spacer i sie sprawdza tez nieźle, jest troszkę wolny AF no i jest niestety ciemny. Do fotografii sportowej raczej sie nie nada. poprobuj z tymi szkłami a potem sam będziesz widział w którą stronę zderzyć przy zakupie kolejnych obiektywów. Pozdrawiam

swnw
26-10-2008, 17:17
Jak dla mnie bardzo dobry zestaw, mam 18-55 i w sytuacjach kiedy brakuje światła (wnętrza) jest lepszy od mojego 17-40, 55-200 obserwowałem w akcji - zupełnie dobry. Całośc lekka i w dobrych rękach może wiele.

swnw

gwozdzt
27-10-2008, 09:50
Zastanawiam sie nad zakupem zestawu Canon EOS 450D + EF-S 18 - 55 mm + EF-S 55 - 250 mm
Bardzo prosze o wyrazenie Waszej opinii o w/w zestawie.
Zestaw w sam raz dla początkujących.

ale wiesz, nie Ty pierwszy (i zapewne nie ostatni) o to pytasz, więc nie czekaj, az po raz kolejny będziemy pisać to samo, tylko poczytaj trochę forum;

choćby tutaj, gdzie za naszą namową koleżanka właśnie co taki zestaw nabyła i dzieli się swoimi doświadczeniami:
http://canon-board.info/showthread.php?t=39321