Zobacz pełną wersję : "Zdjęcie życia" VH1
sobota 19.30 na VH1 reality show o rywalizujących fotografach
ogląda ktoś?
ArturBonoVox
25-10-2008, 14:26
Nie. :P
aligator16
25-10-2008, 14:29
Ja jak mam czas to spojrze :) W ogole to są jeszcze jakieś programy w TV o fotografii??
ArturBonoVox
25-10-2008, 15:09
Pewnie, z kamera wsrod zwierzat :)
Oglądałem całkiem sympatyczne jak na reality show. Jak mam oceniać fotograficznie to zero pomysłu na foty w sesji z włosami, zero. Ale 90 Canonów ustawionych w kółko robi wrażenie, oj robi
Oglądałem całkiem sympatyczne jak na reality show. Jak mam oceniać fotograficznie to zero pomysłu na foty w sesji z włosami, zero. Ale 90 Canonów ustawionych w kółko robi wrażenie, oj robi
Oglądałam jeden z poprzednich odcinków. Zadanie polegało na zrobieniu zdjęć na temat "romans wśród sztormu" czy jakoś tak...no cóż...również zawiodłam się brakiem kreatywności i myślę, że wielu tutejszych canonierów miałoby nie lada gratkę z takich akcji :) no i efekty ich pracy na pewno były by ciekawsze.
Tutaj mieli zrobić sesje dla producenta kosmetyków do włosów i również jakoś zero pomysłu. A mieli super sprzęt do dyspozycji bo 90 Canonów sprzężonych razem dokladnie na około sceny w związku z czym każda fota była 3D z każdej doslownie strony mieli kadr i kicha.
Tutaj mieli zrobić sesje dla producenta kosmetyków do włosów i również jakoś zero pomysłu. A mieli super sprzęt do dyspozycji bo 90 Canonów sprzężonych razem dokladnie na około sceny w związku z czym każda fota była 3D z każdej doslownie strony mieli kadr i kicha.
łoł szkoda, że nie widziałam tego odcinka....kiedyś będą chyba powtarzać to moze się załapię :D
przynajmniej sobie rozwiązania różne można poogladąć...ehhh....
tak oryginalny tytuł to the Shot
a można to gdzieś w sieci obejrzeć?
Nie wiem może na jakimś Youtube. Dzisiaj o 18:30 bęzie powtórka na VH1
Jedyne co rozni ten program od reszty reality shows to to, ze temat kreci sie w okol fotografii. Ludzi pewnie maja z jakiegos kastingu i stawiam, ze na tym kastingu bylo kilku dobrych fotografow, ale jak zwykle wybrali ludzi ktorzy sa poprostu medialni a talentu maja tyle co kot naplakal. No coz liczy sie by ogladalnosc byla wysoka.
Mozna sie jednak czegos tam ciekawego dowiedziec. Do tej pory nieszczegolnie interesowalem sie systemem multi camer, a po wczorajszym odcinku pogooglalem i znalazlem kilka fajnych sekwencji na necie. Fajne narzedzie.
Mam nadzieje ze w kolejnych odcinkach bedzie cos ciekawszego do podejzenia niz tylko sprzet.
żenua... Może i fajny sprzęt można pooglądać, ale jakoś nie wyobrażam sobie, żeby któryś z tych ludków miał zrobić sesję do Marie Claire albo kampanie dla VS :/
no cóż...rzeczywiście kompletnie bez pomysłu..po co oni sie powielali z tymi zdjęciami? zero współpracy i przeświadczenie niektórych osób o swoim geniuszu...ehhh...ale taki uklad sprzetu robi wrazenie pfff....
Taak.. 90 canonów robi wrażenie, szkoda tylko, że nie pokazali żadnego oświetlenia i kto to im rozstawiał.. Jak dla mnie przerost formy nad treścią i kolejny dowód, że mega sprzęt sam dobrego zdjęcia nie zrobi.. :twisted:
A dzisiaj fajne foty zrobili, jak chcą to potrafią
W dzisiejszym odcinku fotografowali tancerzy :) a później grupami zdjęcia do kampani "skóra jest piękna"
Ta ruda dziewczyna oraz chłopak w kkrótkich blond włosach są tacy zarozumiali...robią zdjęcia bez pomysłu mimo, że uważaja iż go posiadają...no nie wiem może jest problem z realizacją :D Inna sprawa że te dwie osoby kompletnie nie potrafią działać w zespole.
nieźle filozofuje ten blondasek :D
a mi wylaczyli vh1 w zeszly weekend, moze ktos przypadkiem trafil na jakies archiwum z avi?
gunia1990
22-11-2008, 20:37
na razie leci "the final count down", 2 ostatnie numery...
marcin42300
22-11-2008, 21:54
Powiem szczerze że zasłużenie wygrała dziewczyna, chociaż facet też był niezły.
Kobitka zdecydowanie lepiej nawiązywała kontakt z modelkami.
gunia1990
22-11-2008, 22:25
to ostatecznie wygrała kobitka? bo nie oglądałam do końca....
faktycznie, miała lepszy kontakt z modelkami, a to przeciez wazne..
Miała o wiele fajniej zaświecone fotki niż ten koleś. Wogóle fajnie mieli chętnie bym się tak pobawił.
Polsar74
23-11-2008, 00:54
a mnie osobiście bardziej podeszły prace tego kolesia z Chorwacji...ale wygrała Maria.
Oglądałem kawałek, gdzie focili tancerzy, a potem coś do reklamy kosmetyków. IMHO cała masa lichych kadrów (często zupełnie przypadkowych), banalnego oświetlenia (czasami pełnego szkolnych błędów) i poza nielicznymi przypadkami zupełny brak kreatywności uczestników. Można śmiało powiedzieć - kupa sprzętu i zero talentu. Daję głowę, że na naszym forum można by zebrać wiele takich zespołów z których każdy pobił by na głowę tamtych ludzi :-) No, ale program telewizyjny ma swoje prawa i nie mogą pokazać zbyt dobrych fotografów, bo widz nie uwierzy, że on sam też może zostać "photographer of the year" :-)
ja to się tylko zastanawiam...bo oni tak w tym show pokazywali te fotki jakby one prosto z puszki w takich barwach były:D do tego zazwyczaj obróbka zdjęć każdego z uczestników była identyczna....to w końcu jak to było?
Też odniosłem takie wrażenie jakby obróbka sprowadzała się do mlaśnięcia przycisku "print".
gunia1990
24-11-2008, 15:22
może nie mogli uzywac obróbki w konkursie bezpośrednio?
gunia no chyba nie sądzisz że takie zdjęcia prosto z puszki wyciągali?
Według mnie ostatnią serię zdjęć delikatnie wygrała Maria.. ale ogólnie lepszy był Dean.
Może 1ds produkuje takie fotki ...