Zobacz pełną wersję : Pasek Lowepro Voyager C - pytanie
Polsar74
20-10-2008, 20:22
Witam
posiada którys z kolegów taki pasek ?
Interesuje mnie czy można być spokojnym o te klamerki ?
Jednym słowem - czy nie rozepna mi się kiedys przypadkowo ?
Paweł
greg7878
20-10-2008, 21:12
Kupiłem takiego półtora roku temu i jeszcze nigdy klamerki same się nie rozpieły.
Początkowo też trochę się ich bałem ( nawet myślałem o potraktowaniu ich klejem cjanoakrylowym ) ale już mi przeszło - a pasek jest naprawdę świetny.
Nie rozpina się. Sprawdzone z dość ciężkimi konfiguracjami (korpus + tele).
Witam
posiada którys z kolegów taki pasek ?
Interesuje mnie czy można być spokojnym o te klamerki ?
Jednym słowem - czy nie rozepna mi się kiedys przypadkowo ?
Paweł
Bez obaw. Chociaż przy pierwszym kontakcie raczej nie sprawiają wrażenia super wytrzymałych i mocnych, świetnie spełniają swoje zadanie. Jeżeli chodzi o moje doświadczenia to jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się przypadkowe samoczynne rozpięcie "złączek" pomimo iż niejednokrotnie dźwigały spory ciężar.
Tak.sam sie nie odpina,ale udalo mi sie go odpiąć i złapac cm od skandynawskiej skały.Tak bezwiednie trzymałem ręka za zamek.No niby nie pasek winien,ale było jak było.Po tym go walnąłem do szafki i używałem oryginał.Okropny. Po zmianie Body znów go noszę ale nieufnie.A myśl o kleju mnie nie opuszcza.To szybkie wypinanie potrzebne mi jak pannie lekkich obyczajów majtki,a efekt podobnego błędu.No ,dobra ,nie piszę.pozdrawiam.
A ten cjanoakryl to jak sie zowie?.
Klamerki się nie rozpinają, ale mają tendencję do pukania o aparat w plecaku/torbie, skrajnie obawiałem się (jak go miałem), że mogą porysować aparat.
Ponadto z klamerkami to nawet złożony pasek zajmuje sporo miejsca i np. to mojego Slingshota wpychałem go z trudem.
Sam pasek jest fajny, ale jeśli Ci nie zależy na wypinaniu aparatu to rozważałbym wersję bez klamerek.
Klamerki się nie rozpinają, ale mają tendencję do pukania o aparat w plecaku/torbie, skrajnie obawiałem się (jak go miałem), że mogą porysować aparat.
Ponadto z klamerkami to nawet złożony pasek zajmuje sporo miejsca i np. to mojego Slingshota wpychałem go z trudem.
Sam pasek jest fajny, ale jeśli Ci nie zależy na wypinaniu aparatu to rozważałbym wersję bez klamerek.
Byłbym wdzięczny za podanie nazwy.Wiesz nie jestem na tyle bogaty żeby zapłacić za mój[ podkreślam ]błąd. i nie ugryżć się w ...no wiesz.
Byłbym wdzięczny za podanie nazwy.Wiesz nie jestem na tyle bogaty żeby zapłacić za mój[ podkreślam ]błąd. i nie ugryżć się w ...no wiesz.
Ja w końcu wróciłem do "standardu" :) czyli oryginalnego paska Canona, aczkolwiek chyba na przeszły sezon albo "zaszaleję" ;) i kupię sobie Lowepro Neoprene Camera Strap albo przynajmniej jakiegoś neoprenowego Matin'a jakich pełno na Allegro, bo ten Canon'owy pasek to po pół godzinie to szyję masakruje...
Ja w końcu wróciłem do "standardu" :) czyli oryginalnego paska Canona, aczkolwiek chyba na przeszły sezon albo "zaszaleję" ;) i kupię sobie Lowepro Neoprene Camera Strap albo przynajmniej jakiegoś neoprenowego Matin'a jakich pełno na Allegro, bo ten Canon'owy pasek to po pół godzinie to szyję masakruje...
Mhm:?::idea:.. A nazwę kleju ktoś zna ..:?:
Mhm:?::idea:.. A nazwę kleju ktoś zna ..:?:
:mrgreen:
Spróbuj Kropelki, to chyba najpopularniejszy klej cyjanoakrylowy. Z tym, że nie jestem pewien, czy da radę z tym plastikiem, bo ogólnie te kleje dają sztywną spoinę i nie bardzo się nadają do pracy "zginanej".
Spróbuj Kropelki, to chyba najpopularniejszy klej cyjanoakrylowy. Z tym, że nie jestem pewien, czy da radę z tym plastikiem, bo ogólnie te kleje dają sztywną spoinę i nie bardzo się nadają do pracy "zginanej".
Ok.Pozdrawiam.
a jakis link ? bo jak wczoraj szukalem przez 2h to same lowepro voyager c albo s albo inne z klamerkami, ktorych nie chce
szukam paska dluzszego od standardu canona o jakies 10cm, BEZ KLAMEREK, czarnego i wygodnego - jakies sugestie ? z linkami prosze
Polecam ten (http://cgi.ebay.co.uk/Pro-Neoprene-Camera-Strap-for-Canon-1D-1Ds-Mark-II-5D_W0QQitemZ350109992900QQcmdZViewItem?hash=item35 0109992900&_trkparms=72%3A1300%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C 240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14)
Polecam ten (http://cgi.ebay.co.uk/Pro-Neoprene-Camera-Strap-for-Canon-1D-1Ds-Mark-II-5D_W0QQitemZ350109992900QQcmdZViewItem?hash=item35 0109992900&_trkparms=72%3A1300%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C 240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14)
Szczerze powiedziawszy klamry mocowania od strony body raczej nie budzą zaufania.
greg7878
21-10-2008, 12:04
A ten cjanoakryl to jak sie zowie?.
Super Glue , Kropelka , Cjanopan ( są dwa typy , do dołączeń sztywnych i do elastycznych http://www.chemistik.pl/ )
Super Glue , Kropelka , Cjanopan ( są dwa typy , do dołączeń sztywnych i do elastycznych http://www.chemistik.pl/ )
Dziekuję.:smile:
A ja polecam OP/Tech USA ( http://www.optechusa.com/category/second/?CATEGORY_ID=4 ) - kupiłem po tym jak polecił mi jeden z użytkowników CB i generalnie po półtorej godziny trzymania aparatu na szyi w kościele w zeszły weekend stwierdzam że są super. Kosztowały $15 sztuka...
pawel-foto
21-10-2008, 14:04
Nic nie pobije UNIFLEXu. (Opakowania 2, 10, 20 i 50g). Pracuję w hurtowni motoryzacyjnej i handlujemy chyba z 8 rodzajami klejów cjanoakrylowych. Uniflex jest najlepszy. I w korzystnych cenach. A np. do odklejających się gumek na aparatach i obiekytywach najlepszy jest jeden z Technicoli-ten z pendzelkiem. Sprawdzone doświadczalnie ;)
W praktyce, po wielomiesięcznym użytkowaniu, okazuje się, że jednak klamerki nie rysują korpusu :-D
Polsar74
22-10-2008, 21:53
ale nam się pięknie wątek rozwinął :-)
thx za Wasze opinie
Paweł
A ja polecam OP/Tech USA ( http://www.optechusa.com/category/second/?CATEGORY_ID=4 ) - kupiłem po tym jak polecił mi jeden z użytkowników CB i generalnie po półtorej godziny trzymania aparatu na szyi w kościele w zeszły weekend stwierdzam że są super. Kosztowały $15 sztuka...
A który model konkretnie, jeśli można spytać?
A który model konkretnie, jeśli można spytać?
Konretnie mam ProStrap... Sorry, zdaje się że nie wkleił się ten link który chciałem...
http://www.optechusa.com/product/detail/?PRODUCT_ID=23&PRODUCT_SUB_ID=&CATEGORY_ID=4
Polsar74
23-10-2008, 19:07
Krzychu - a możesz nas tu oświecić co Cię tak urzekło akurat w tym produkcie ?
mi sie podoba jak w specyfikacji wymieniaja ze produkt jest:
- Made in the USA
ja bym chetnie to kupil zeby tylko NIE MIALO KLAMEREK
kupiłem po tym jak polecił mi jeden z użytkowników CB i generalnie po półtorej godziny trzymania aparatu na szyi w kościele w zeszły weekend stwierdzam że są super.
Już napisałem - po prostu nie czuje się praktycznie aparatu na szyi w odróżnieniu od standardowego paska który wżyna się w szyję. Ta część która jest na szyi/karku jest neoprenowa, szeroka i w dodatku trochę rozciągliwa. Aparat to 40D z gripem, 17-50/2.8 i płytką statywową Markinsa więc coś tam waży...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
mi sie podoba jak w specyfikacji wymieniaja ze produkt jest:
- Made in the USA
ja bym chetnie to kupil zeby tylko NIE MIALO KLAMEREK
Klamerki są spoko, można większy kawałek paska wyciągnąć z plecaka i schować np. do przedniej kieszeni w tymże plecaku ;-) Mój Nature Trekker już jest na maksa naładowany..,
A ja polecam OP/Tech USA ( http://www.optechusa.com/category/second/?CATEGORY_ID=4 ) - ...
Ściąganie z USA jednego paska wartego $15 jest raczej średnio opłacalne, chyba że produkt ten jest oferowany u nas.
Ściąganie z USA jednego paska wartego $15 jest raczej średnio opłacalne, chyba że produkt ten jest oferowany u nas.
A coś w temacie masz do dodania ?
Przyszło Ci do głowy że co najmniej z kilkadziesiąt osób (a pewnie więcej) sobie z US ciągnie sprzęt więc może i ściągnąć pasek czy to zbyt trudne do wyobrażenia ? Wszyscy użytkownicy mieszkają w Polsce ? W europejskich sklepach kupować nie można ? Itd...
Znajdź sobie jakieś zajęcie...
Znajdź sobie jakieś zajęcie...
Znalazł się "wujek dobra rada".
Polsar74
23-10-2008, 23:47
Znalazł się "wujek dobra rada".
Panowie - plisssss...
Fajny watek nam się zrobił - w zasadzie z niczego :-). Nie psujmy go zatem wycieczkami osobistymi.
Senkju z gory
Fajny watek nam się zrobił - w zasadzie z niczego :-). Nie psujmy go zatem wycieczkami osobistymi.
Zgadzam się w pełni. Ja ze swojej strony kończę OT.
Polsar74
02-11-2008, 21:46
no - dziś zdrowo wytestowałem mój pasek - podwiesilem na nim D80 i Sabcię oraz zoom 16-85VR
wszystko waży dosyć sporo jak się zapewne domyślacie i ... nie było żadnego problemu
:-)
Paski OP/Tech można kupić w sklepie Foto-Plus w Krakowie na Studenckiej. Widziałem że mają modele Classic, Fasion i jakieś dwa inne których nie rozpoznałem. Pasków nie ma na ich stronie internetowej.