Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sigma 24-70 f/2.8 EX DG Macro

Azazel
20-06-2005, 11:42
Sigma 24-70 f/2.8 EX DG Macro - jak w temacie macie jakies opinie o tym szkle ? Jak wypada na tle Tamrona ?

esenpe
20-06-2005, 11:52
Tak sie zastanawiam i chyba juz bylo na tym forum o tym obiektywie, z tego co pamietam ktos go testowal oczywiscie ostrzy ladnie, ale cos bylo z AF osoba testujaca jezli mnie pamiec nie myli w 3 egzemplarzach miala FF, sam zamierzam go kupic wiec kazde opinie i uwagi beda cenne ;-)

jadeit
20-06-2005, 12:28
witam
ja robiłem takim podczas koncertu
fotki na pełnej dziurze , zakres ogniskowych róznych tu:

http://www.asfalt.osw.pl/main.asp?page=5&uid=10&gid=20&proj=Piotr%20Rubik%20-%20Eurydyki%202005

egzemplarz pozyczony od kumpla, to co mi sie rzuciło w oczy to fakt iż czasem nie ostrzył pomimo sygnalizacji pola AF dziwne to było ale nie stałe raczej żadkie
problem może spowodowany dość słabym oświetleniem

pozdrawiam

Przemek Białek
21-06-2005, 14:04
powiem tak na poczatku psioczylem na to szklo , ale teraz nieoddam go za zadne skarby,
defektem psyjacym byl dosyc mocny FF w korpusie, ktory zostal usuniety w serwisie Canona na Zytniej.

powiem tak ostrosc jest bardzo dobra i kontrast takze, winietowania takie sobie i te nieszczesne flary, chociaz ma solidne powloki .

Arkan
21-06-2005, 14:09
powiem tak na poczatku psioczylem na to szklo , ale teraz nieoddam go za zadne skarby,
defektem psyjacym byl dosyc mocny FF w korpusie, ktory zostal usuniety w serwisie Canona na Zytniej.

powiem tak ostrosc jest bardzo dobra i kontrast takze, winietowania takie sobie i te nieszczesne flary, chociaz ma solidne powloki .
Ile zapłaciłes za kalibracje?

Tatanka
21-06-2005, 18:43
I czy mozesz napisac czy byles osobiscie czy wyslales, a jak wyslales to jak? W sensie - jak sie zabezpieczyles na wypadek gdyby serwisant stwierdzil nagle, ze Twoj aparat sobie zostawi?

yasin
21-06-2005, 20:43
Tatanka, jak to zostawi :) przeciez mowimy chyba o autoryzowanym serwisie Canona.

Przemek Białek
21-06-2005, 21:11
zaplacilem za przesylke (za ktora zwrocil mi sprzdawca) aparat byl na gwarancjii
wyslalemi i po 4 dniach mialem zpowrotem
zadowolony zrobilem test na kartce i na osobach oraz na martwej naturze
wszystko bylo idealnie.
aparat wyslalem servickiem