PDA

Zobacz pełną wersję : ktos z Was próbował porównać ostrość ...

Metus
18-06-2005, 14:15
ktos z Was próbował porównać ostrość Tamron 28-75/2,8 oraz Canon 70-200 L USM przy tej samej ogniskowej i przyslonie...... powiedzmy f11 przy 70mm ??

chciałbym miec porównanie ostrość takiej L-ki... ponieważ odstraszyliście mnie od dlugiej ogniskowej zoom Sigmy... poszukałem czegos lepszego za podobne pieniądze.. niestety o połowę któtszy ale ostrośc ponoć powala... chciałbym więc muc jakoś to porównac... a dlaczego akurat z tamronem? hehe bo Tamrona mam :)

jesli juz cos takiego gdzies było proszę o link... jesli nie było byłbym baaaardzo wdzięczy osobie która taki mały teścik mogła by wykonać.

chciałbym zobaczyć zarówno cały kadr jak tez jego wycinek..

byc moze nie trzeba tego pisac ale na wszelki wypadek... proszę o zdjęcia zrobione ze statywu zmieniając jedynie obiektyw.

jeszcze raz dzieki..

Pozdrówka
Metus

Nemeo
18-06-2005, 14:58
Gdzieś takie porównanie już było na forum, tylko musisz poszukać.

Vitez
18-06-2005, 16:32
Ja kiedys porownywalem. Przy f8 i f11 oba to zyleta - nie ma co porownywac, ale tez nic w tym dziwnego - przy tej przyslonie to i kit jest zyleta.
Przy 2.8 i 4 zdecydowanie Lka prowadzi.
Zdjec nie mam i na razie nie zrobie.

Czacha
18-06-2005, 21:53
a ja nie wiem jaki sens porownywania poczatkowe zakresu ogniskowej z koncowym... wiadomo ze ten pierwszy bedzie mial lepszy parametr.. zawsze dlugi koniec wypada gorzej